• امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 25 November - 2024
کل اخبار 1423اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

با ۱۰ متر جا چندین جواز می گیرند تا در انتخابات شرکت کنند/ ما منافع صنف را بر خود ارحج می دانیم اصناف عامل آلودگی تهران نیستند/ توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها، آلودگی را کاهش نمی‌دهد/ با تکرار خاموشی، فعالیت اصناف با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان جایِ قهوه در قهوه خانه است/ کافه عربی یکی از واحدهایِ صنفی ماست اتفاقات بزرگ در اقتصادِ اصناف کشور با کمک بانوان/ اتحادیه خرازی اولین «کانون بانوان صاحب جوازِ کسب» را افتتاح کرد مالکان، پیچِ سرقفلی را فشرده و صاحبان کسب و کار را به ستوه آورده اند/ شهرداری محل کسب این افراد را با بلوک سیمانی مسدود کرده گوشت را گران کردید مردم به سمت سوسیس و کالباس رفتند/ حالا شهروندان از خرید فرآورده های گوشتی هم محروم شده اند/ با وجود کیفیت، صادراتمان به افغانستان و عراق محدود شده! بازار کالاهای اساسی ایران تاثیری از بازگشت ترامپ نمی‌گیرد/ برای اقتصاد ایران دموکرات‌ها تهدید جدی‌تری هستند همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان تسهیل دسترسی به لاستیک برای متقاضیان/ لزوم اتخاذ تدابیر ویژه از سوی دولت برای مقابله با واردات غیرقانونی لاستیک

26

بازار صنف سراجان در رکود/۸۰ درصد بازار سراجان در تصرف اتباع افغانهاست

  • کد خبر : 66
  • ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲
بازار صنف سراجان در رکود/۸۰ درصد بازار سراجان در تصرف اتباع افغانهاست
در حاليکه برآورد مي شود ارزش بازار جهاني کيف و چمدان تا پايان 2023 از 177 ميليارد دلار فراتر برود، رئيس اتحاديه سراجان از رکود بازار خبر مي دهد و مي گويد: متاسفانه 80درصد بازار دست اتباع خارجي است.

سید محمود موسوی، رئیس اتحادیه صنف سراجان تهران گفت: همانطور که می دانید در صنف سراجان ما دو فصل کاری داریم یکی شب عید و دیگری هم فصل تابستان که برای فصل مدارس تولید داریم. منتها الان بازار در رکود است که عمدتا به دلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم است.

موسوی افزود: از سوی دیگر مسئله اساسی ما در این حوزه با اتباع خارجی است؛ به طوری که ۸۰ درصد صنف سراجان را اتباع خارجی گرفته اند؛ یعنی حتی در شرایطی که صادرات هم به کشورهای همسایه داریم؛ اما این بخش نیز در اختیار اتباع افغان است و ارز حاصل از صادرات هم به کشور برنمی گردد، بلکه از همان کشور مقصد پول را به کشور دیگر انتقال می دهند.

وی خاطر نشان کرد: مسئله اینجاست که الان از حوزه کارگری گرفته تا بنکداری، تولید، عمده فروشی، فروش مواد اولیه و غیره را اتباع خارجی در دست گرفته اند و جالب اینجاست بخش قابل توجهی از این افراد به اصطلاح غیر مجاز هستند و مجوز فعالیت ندارند.

موسوی ادامه داد: در حال حاضر در بخش زنانه شاید بتوان گفت حدود ۲۰ درصد در دست ایرانی هاست و مابقی بازار دست اتباع افغان است و به تدریج در حوزه کیف مدارس هم در حال نفوذ هستند.

صادرات مواد اولیه و یراق آلات به عراق و عمان

در حالی که غالبا در حوزه های تولیدی، تولیدکننده ها با مشکل تامین مواد اولیه مواجه هستند به خصوص اینکه بخشی از تولیدات خود را از طریق مواد اولیه وارداتی تامین می کنند، اما صنف سراجان از جمله بخش هایی است که از نظر مواد اولیه متکی به تولیدات داخل است.

رئیس اتحادیه سراجان تهران در این خصوص گفت: خوشبختانه در مواد اولیه مشکل نداریم چون تولیدات داخلی به روز شده و از نظر کیفی هم قابل قبول است؛ یعنی کیفیت مواد اولیه داخلی به نحوی است که در حوزه صادرات حرف برای گفتن داریم. به این ترتیب شاید بتوان گفت نهایتا ۲۰ درصد مواد اولیه مصرفی در این بخش وارداتی است.

موسوی با تاکید بر اینکه مواد اولیه داخلی به نحوی کیفی شده است که صادرات داریم افزود: صادرات ما در این بخش عمدتا به کشورهایی همچون عراق و عمان است.

وی در پاسخ به این سوال که تولیدات شما در این حوزه چه مزیت رقابتی در بازارهای نامبرده دارد گفت: همانطور که می دانید تا چندسال پیش واردات مواد اولیه ما عمدتا از چین بود با این وجود فرایند سفارش دادن تا رسیدن کالا به کشور حدود چهار ماه طول می کشد و این مسئله برای کشورهای اطراف ما نیز صدق می کند. بنابراین خریداران عراق امروز که از ما خرید می کنند مانند خرید در داخل کشور و بین شهرهاست و در کمترین زمان سفارش خود را تحویل می گیرند.

موسوی ادامه داد: بنابراین کم بودن فاصله کشور ایران با کشورهای اطراف اصلی ترین مزیتی است که باعث می شود خریداران این کشورها ترجیحا بدهند به جای کشورهای دیگری همچون چین از ایران خرید کنند.

وی در خصوص افزایش قیمت مواد اولیه نیز اظهار داشت: عمدتا مواد اولیه مصرفی ما مربوط به پتروشیمی است و با اینکه فرآورده های داخلی است متاسفانه باعث و بانی گرانی ها بخش دولتی و به طور خاص پتروشیمی است.

موسوی افزود: در واقع صنف ما با چرم طبیعی و مصنوعی سروکار دارد و در حوزه مصنوعی جنس های برزنت، واتر پروف و غیره اصلی ترین مواد مصرفی هستند که در اصل مواد اولیه شان پتروشیمی است. جالب اینجاست با اینکه این مواد داخلی است افزایش قیمت نسبت به سال قبل، تا ۱۰۰ درصد بوده است.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که در حوزه تجهیزات و ماشین آلات وضعیت صنف در چه سطحی است گفت: ماشین آلات ما عمدتا از چین وارد می شود و مشکل خاصی نداریم و به عبارتی به روز هستند.

موسوی همچنین در خصوص آنچه می توان برای بازار سراجان پیش بینی کرد، گفت: همانطور که گفته شد الان بازار خوب نیست و در رکود است چون مردم در مضیقه مالی هستند و طبیعی است که اولویت مردم تامین مواد غذایی و خوراک باشد و کیف در رده های آخر است. به طوری که می توان گفت امروز کیف در سبد خرید خانواده ها جایی ندارد.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=66

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.