• امروز : شنبه, ۲۱ شهریور , ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 12 September - 2026
کل اخبار 2939اخبار امروز : 1
0
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران:

آغاز دوباره ثبت سفارش تلفن همراه/ احتمال كاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی‌های میان‌رده

  • کد خبر : 14185
  • 21 شهریور 1405 - 8:50
آغاز دوباره ثبت سفارش تلفن همراه/ احتمال كاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی‌های میان‌رده
محمدرضا رمضان، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران گفت: در صورت تسریع فرآیند ثبت سفارش و ورود كالا به بازار، امكان كاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت برخی گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی وجود دارد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران درباره آثار این تصمیم بر بازار تلفن همراه اظهار كرد: با توجه به شرایط ایجادشده در كشور و اولویت دولت برای تأمین كالاهای اساسی، ثبت سفارش تلفن همراه برای مدتی به تعویق افتاد، اما با مشاهده كمبود در بازار، روند ثبت سفارش مجدداً آغاز شد.

وی افزود: در شرایط فعلی، ثبت سفارش تلفن همراه با استفاده از ارز حاصل از صادرات خود واردكننده یا ارز حاصل از صادرات دیگران انجام می‌شود و جزئیات میزان ثبت سفارش‌های صورت‌گرفته را سازمان‌های مربوطه در اختیار دارند.

رمضان با بیان اینكه از سرگیری ثبت سفارش می‌تواند خبر مثبتی برای بازار تلفن همراه باشد، گفت: زمانی كه عرضه یك كالا افزایش پیدا كند، طبیعتاً قیمت آن نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد؛ زیرا در شرایط رقابتی، واردكنندگان برای فروش سریع‌تر كالا و تأمین نقدینگی، معمولاً با سود كمتری اقدام به عرضه محصولات خود می‌كنند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران ادامه داد: در بازار تلفن همراه بارها مشاهده شده است كه حتی با وجود افزایش نرخ ارز، قیمت برخی كالاها كاهش پیدا كرده است و این موضوع نشان می‌دهد كه میزان عرضه و تقاضا نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی كالا دارد.

وی با اشاره به شرایط فعلی بازار گفت: نگرانی اصلی فعالان بازار این است كه اگر كالایی را امروز بفروشند، نتوانند همان كالا را فردا با همان قیمت جایگزین كنند. همین مسئله باعث ایجاد التهاب و نگرانی در بازار می‌شود، اما با افزایش واردات و عرضه كالا، بخشی از این التهاب و حباب قیمتی می‌تواند از بین برود.

تفاوت بازار ایران با سایر كشورها

رمضان در ادامه با اشاره به تفاوت نگاه مصرف‌كنندگان ایرانی با بسیاری از كشورهای دیگر به تلفن همراه اظهار كرد: در ایران، تلفن همراه در بسیاری از موارد به عنوان یك نوع سرمایه تلقی می‌شود، در حالی كه در بسیاری از كشورها نگاه مردم به تلفن همراه بیشتر مصرفی است.

وی افزود: در برخی كشورها، شركت‌های ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی حتی تلفن همراه را در قالب خدمات ارتباطی و با شرایط خاص در اختیار مصرف‌كننده قرار می‌دهند، زیرا درآمد اصلی آنها از ارائه خدمات ارتباطی حاصل می‌شود؛ اما چنین ساختاری در ایران وجود ندارد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران همچنین تحریم‌ها را یكی از عوامل مؤثر بر دشواری فعالیت واردكنندگان دانست و گفت: واردكنندگان ایرانی برای تأمین كالا و انتقال آن به كشور با موانع مختلفی مواجه هستند و برخلاف تصور برخی افراد، تحریم‌ها تأثیر جدی بر روند تجارت و دریافت خدمات دارند.

رمضان با اشاره به سرعت ورود مدل‌های جدید تلفن همراه به بازار ایران تصریح كرد: با وجود همه محدودیت‌ها، تقریباً هر كالایی كه در جهان رونمایی می‌شود، با فاصله كوتاهی در بازار ایران نیز قابل دسترسی است و فعالان این صنف با وجود دشواری‌های موجود تلاش می‌كنند بازار از كالا خالی نشود.

 احتمال كاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گوشی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چشم‌انداز بازار پس از بازگشایی ثبت سفارش گفت: اگر فرآیند ثبت سفارش با سرعت انجام شود، به اعتقاد من حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد از التهاب قیمتی بازار می‌تواند كاهش پیدا كند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران همچنین خواستار كاهش برخی هزینه‌های مرتبط با واردات و رجیستری تلفن همراه شد و اظهار كرد: اگر دولت بتواند در بخش‌هایی مانند هزینه‌های رجیستری و گمركی برخی گوشی‌ها تجدیدنظر كند، امكان آن وجود دارد كه كالا در مدت كوتاهی، مثلاً یك تا دو ماه، با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف‌كننده برسد.

رمضان با تأكید بر ضرورت توجه به قدرت خرید مردم گفت: تلفن همراه دیگر یك كالای لوكس صرف نیست و اقشار مختلف جامعه از دانش‌آموز و دانشجو تا سالمندان برای دریافت خدمات بانكی، پستی و سایر خدمات روزمره به آن نیاز دارند.

وی افزود: باید شرایطی ایجاد شود كه فردی با درآمد ماهانه ۲۰، ۳۰ یا ۴۰ میلیون تومان، در صورت خراب شدن یا از دست دادن تلفن همراه خود، برای خرید یك گوشی اقتصادی یا میان‌رده با مشكل جدی مواجه نشود.

تأكید بر ارزیابی عملكرد واردكنندگان

اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران در ادامه با اشاره به نقش اتحادیه‌ها در تعامل میان دولت و بخش خصوصی اظهار كرد: اتحادیه‌ها سیاست‌گذار نیستند، بلكه در كنار اجرای سیاست‌های دولت، مشكلات و پیشنهادهای بخش خصوصی را نیز به مسئولان منتقل می‌كنند.

رمضان پیشنهاد كرد دولت در ادامه سیاست‌های واردات تلفن همراه، عملكرد شركت‌هایی را كه طی سال‌های گذشته از امكانات و منابع برای واردات استفاده كرده‌اند، مورد ارزیابی قرار دهد.

وی گفت: باید بررسی شود شركت‌هایی كه در یك، دو یا سه سال گذشته اقدام به واردات تلفن همراه كرده‌اند، آیا كالاهای باكیفیت به مردم ارائه داده‌اند، آیا مصرف‌كنندگان از محصولات راضی بوده‌اند و آیا خدمات پس از فروش و گارانتی آنها شفاف و قابل قبول بوده است.

وی افزود: تخصیص امكانات و منابع باید به شركت‌هایی انجام شود كه بتوانند كالا را با كیفیت مناسب، خدمات مطلوب و قیمت قابل قبول به دست مصرف‌كننده برسانند.

خدمات پس از فروش؛ نقطه ضعف بخشی از بازار

رمضان درباره وضعیت خدمات پس از فروش تلفن همراه نیز اظهار كرد: برای ارائه خدمات پس از فروش قوانین مشخصی وجود دارد و شركت‌ها در صورت رعایت نكردن ضوابط با جریمه و برخورد قانونی مواجه می‌شوند.

وی با اشاره به امكان ثبت شكایت از طریق مراجع ذی‌ربط گفت: سازمان صمت، سامانه ۱۲۴ و سازمان تعزیرات از جمله مراجع رسیدگی به شكایات مصرف‌كنندگان هستند و شركت‌هایی كه خدمات مناسب ارائه نكنند، می‌توانند با برخورد قانونی مواجه شوند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران با این حال پذیرفت كه در برخی موارد گلایه‌های مردم درباره خدمات پس از فروش قابل قبول است و گفت: بعضی شركت‌ها ارائه خدمات خود را برون‌سپاری كرده‌اند و با شركت‌های خدماتی قرارداد می‌بندند كه در برخی موارد موجب بروز مشكلاتی برای مصرف‌كنندگان می‌شود.

وی در عین حال تأكید كرد كه بخش عمده شركت‌های واردكننده تلاش می‌كنند استانداردهای خدمات و گارانتی را رعایت كنند، زیرا عملكرد آنها در این حوزه بر اعتبار و رتبه فعالیتشان نیز تأثیرگذار است.

 ثبت سفارش همچنان محدود است

رمضان درباره شرایط ثبت سفارش برندهای مختلف تلفن همراه نیز گفت: ثبت سفارش در شرایط فعلی بدون محدودیت نیست و در مرحله كنونی، گوشی‌های زیر ۴۰۰ دلار امكان ثبت سفارش دارند.

بر اساس اطلاعیه منتشرشده درباره بازگشایی ثبت سفارش، سقف ارزش گوشی‌های مشمول ثبت سفارش جدید كمتر از ۴۰۰ یورو اعلام شده است و بنابراین در این مرحله تمركز اصلی واردات بر گوشی‌های اقتصادی و میان‌رده قرار دارد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران با تأكید بر اینكه محدودیت‌های فعلی متأثر از شرایط اقتصادی كشور است، گفت: در چنین شرایطی باید برای تخصیص منابع اولویت‌بندی انجام شود؛ همان‌طور كه یك خانواده ابتدا نیازهای ضروری مانند مواد غذایی را تأمین می‌كند و سپس سراغ كالاهای دیگر می‌رود.

وی از مردم خواست برای خرید تلفن همراه عجله نكنند و افزود: به دلیل وقفه چندماهه در ثبت سفارش، مدتی كالا در بازار كم شد، اما تلفن همراه كالایی است كه در صورت انجام ثبت سفارش، نسبتاً سریع وارد بازار می‌شود.

رمضان پیش‌بینی كرد: اگر ثبت سفارش‌ها با سرعت انجام شود، طی یك تا دو هفته آینده و با ورود محموله‌های جدید، می‌توان انتظار داشت قیمت برخی كالاها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد كاهش پیدا كند.

هشدار درباره خرید گوشی از مراكز نامعتبر

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان دستگاه های صوتی، تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران در پایان با اشاره به افزایش شكایت‌های مربوط به خرید گوشی‌های نامعتبر، از مردم خواست تلفن همراه را از واحدهای صنفی دارای جواز كسب یا فروشگاه‌های اینترنتی معتبر خریداری كنند.

وی گفت: بارها شكایت‌هایی دریافت می‌كنیم كه فردی به دلیل قیمت پایین‌تر، گوشی را از یك فروشنده نامعتبر خریداری كرده و پس از آن مشخص شده كالا تقلبی یا فاقد ارزش واقعی بوده است.

رمضان تأكید كرد: خرید از واحدهای دارای جواز معتبر و سایت‌های شناخته‌شده امكان پیگیری و ردیابی كالا را افزایش می‌دهد و در صورت بروز مشكل، امكان رسیدگی و احقاق حقوق مصرف‌كننده فراهم خواهد بود.

وی در پایان با اشاره به فعالیت حدود ۶ هزار واحد صنفی تلفن همراه در تهران، از مردم خواست برای جلوگیری از زیان‌های احتمالی، خرید خود را از مسیرهای معتبر انجام دهند.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=14185

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.