• امروز : سه شنبه, ۶ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
کل اخبار 1431اخبار امروز : 7

اطلاعیه ها

تکریمِ جایگاه آنان که عمری کام مردم شهر را شیرین کرده اند آجر کردن نان کتابفروش های شهر با آزادی عمل بساط گسترها جلوی صادرات بی رویه سیب زمینی را بگیرید/ پیش بینی کاهش قیمت گوجه فرنگی تا زیر ۲۰ هزار تومان/ افزایش تولید سیب و پرتقال با ۱۰ متر جا چندین جواز می گیرند تا در انتخابات شرکت کنند/ ما منافع صنف را بر خود ارحج می دانیم اصناف عامل آلودگی تهران نیستند/ توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها، آلودگی را کاهش نمی‌دهد/ با تکرار خاموشی، فعالیت اصناف با مشکلات بسیاری روبرو خواهد شد همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان جایِ قهوه در قهوه خانه است/ کافه عربی یکی از واحدهایِ صنفی ماست اتفاقات بزرگ در اقتصادِ اصناف کشور با کمک بانوان/ اتحادیه خرازی اولین «کانون بانوان صاحب جوازِ کسب» را افتتاح کرد مالکان، پیچِ سرقفلی را فشرده و صاحبان کسب و کار را به ستوه آورده اند/ شهرداری محل کسب این افراد را با بلوک سیمانی مسدود کرده ضرورت همکاری اعضای صنف برای پیشبرد کارها/ نیازمند برنامه‌ریزی برای تشکیل تعاونی هستیم محدودیت عرضه روغن و حذف تخفیفات چالش‎های بازار روغن  فروشندگان و خریداران منتظرند/ افزایش عرضه راهکاری برای کاهش قیمت خودرو گوشی‌های آیفون مسافری با پرداخت هزینه رجیستری قانونی خواهند شد تامین قطعات خودرو برای بخش خصوصی کار آسان‌تری است/ تولیدکننده نماها چالش بزرگ بازار قعطات

14
نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه صنف چاپخانه‎داران:

یک بام و دو هوا در حوزه متولیان صنعت چاپ/ افزایش قیمت مواد اولیه نشر کتاب و نشریات را در منگنه قرار داد

  • کد خبر : 6007
  • ۱۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸
یک بام و دو هوا در حوزه متولیان صنعت چاپ/ افزایش قیمت مواد اولیه نشر کتاب و نشریات را در منگنه قرار داد
احمد ابوالحسنی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران و رئیس اتحادیه چاپخانه داران، نبود متولی مشخص را زمینه ساز متزلزل شدن صنعت چاپ دانست و کاهش چاپ کتاب و نشریات را نتیجه افزایش قیمت مواد اولیه خواند.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران درباره چالش‌های پیش روی این صنعت گفت: بزرگترین و مهم‌ترین چالش و مشکل در حوزه چاپ مشخص نبودن متولی این حوزه است. طبق قانون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت این صنعت را برعهده دارد در حالی که برای وارد کردن ملزومات، ابزارجانبی ودستگاه‌های چاپ باید مجوز خود را از وزارت سمت دریافت کنند.

وی ادامه داد: به لحاظ کسب اجازه برای چاپ متون است که موظف به دریافت تایید، وزارت ارشاد اسلامی هستند، اما در سایر موارد باید توسط وزارت صمت تایید شوند این امر دوگانگی و سر درگمی را برای اهالی چاپ به دنبال داشته است. بودجه معاونت امور چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد تنها به اندازه یک چاپخانه است که نمی‌تواند نیاز این صنعت را مرتفع کند.

ابوالحسنی رویکرد دولت سیزدهم در قبال صنعت چاپ را ستودنی خواند و افزود: اعتراضات اهالی صنعت چاپ سبب شد تا در دولت سیزدهم مسئولیت ویژه به بخش سلولزی و چاپ در صنعت و معدن ارائه شود، بدین ترتیب بسیاری از کار‌ها و رتق و فتق امور طی سه سال گذشته در صنعت چاپ به آسانی و با سهولت بسیار زیادی شکل گرفت.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانه داران  تاکید کرد: زمانی ۹۵ درصد از فعالیت چاپخانه‌ها مختص تولید کتاب بود. در این زمان متولی وزارت فرهنگ و ارشاد تعریف شد. تحولات فناوری و کاهش اقبال در حوزه چاپ کتاب با تیراژ‌های بالا نتایجی را به همراه داشت. اما هم اکنون با ورود به دستگاه‌های دیجیتال و کاهش میزان چاپ کتاب نیاز است تا در قانون متولی‌گیر‌های وزارتخانه تجدید نظر شود.

وی صنعت چاپ را از بعد فرهنگ را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: چاپ کتاب کاهش بسیاری داشته است این امر در بخش روزنامه و نشریات کاغذی بسیار بیشتر بوده است درعین حال قیمت کاغذ و مواد اولیه افزایش قیمت تولیدات چاپی را به همراه داشته؛ همه این موارد در نهایت دودی است که به چشم مخاطبان و مصرف کنندگان صنایع چاپ می‌رود.

ابوالحسنی به لزوم ارائه تسهیلات به چاپخانه داران برای ادامه فعالیت و خرید دستگاه‌هایی با فن آوری بالا پرداخت و تصریح کرد: خرید هر دستگاه چاپ حدود یک و نیم میلیارد قیمت دارد این مهم سرمایه بسیار زیادی را می‌خواهد و چنانچه حمایت و تسهیلات دولت در کار نباشد، تحول و به روزرسانی این صنعت شکل نخواهد گرفت. امروز چاپانه داران ترجیح می‌دهند تا دستگا‌های دسته دوم اروپایی را خریداری کنند، زیرا توان خرید آن‌ها کاهش داشته است.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران تاکید کرد: بیشتر کالا‌هایی که امروزه برای چاپ می‌آید و در حوزه بسته‌بندی است و در حوزه کتاب و نشریات میزان چاپ بسیار کم و اندک شده است.

نایب رئیس اتاق اصناف تهران بهسازی و نوسازی را زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده کالا‌های چاپی دانست و بیان کرد: هم اکنون کشور‌های منطقه با خرید به روزترین ماشین‌های چاپ این صنعت را به دست گرفتند و هزینه‌های کارگر را نیز به پایین‌ترین سطح رساندند، اما در کشورما به خاطر تحریم و در عین حال به خاطر کاهش ارزش پول در بازار‌های بین‌الملل توان خرید پایین‌تر آمده است و رقابت در عرصه بین‌الملل بسیار بسیار کاهش یافته است. هم اکنون شرایط به گونه‌ای است که چاپ برخی از کالا‌ها چنانچه در خارج از کشور شکل بگیرد، منفعت مالی بیشتری را برای مصرف‌کننده دارد.

ابوالحسنی به ضرر‌های ناشی از قطع شدن برق و خاموشی‌های اجباری صنایع اشاره و تاکید کرد: قطعی برق هزینه‌های بسیار زیادی را به چاپخانه داران تحمیل کردهاست. زیرا برد‌های ماشین‌های چاپ عموماً الکترونیک است و هر بار قطع شدن ناگهانی برق سبب سوختن این ابراز می‌شود که هزینه‌های فراوان بر روی دست چاپخانه می‌گذارد. از سوی دیگر قطع برق، ضایعات کاغذ و مواد اولیه مثل رنگ را افزایش می‌دهد.

وی ضمن اعلام درخواست چاپخانه داران درباره قطعی برق گفت: چنانچه اداره برق قبل از قطع کردن برق‌ها پیامک مبنی در جهت آگاه‌سازی چاپخانه دارند، ارائه کند قطعاً از بسیاری از ضرر‌ها پیشگیری می‌شود. با این حال قطع برق در هر شرایطی به ضرر صنعت چاپ است.

رئیس اتحادیه صنف چاپخانه داران تهران در پاسخ به سوالی درباره آینده صنعت چاپ تصریح کرد: با توجه به رشد فناوری و تکنولوژی چاپ دیجیتال این صنعت به صورت موازی مسیری را طی می‌کند که بر طبق آن چاپ دیجیتال و افست در کنار هم فعالیت خواهند کرد و چاپ افست هیچگاه از رونق نخواهد افتاد. چاپ افست برای چاپ‌های با تیراژ‌های بسیار بالا کاربرد فراوان دارد و هزینه‌های مقرون به صرفه‌ای را به دنبال دارد، اما چاپ دیجیتال در زمانی کوتاه تعداد محدودی از تولیدات را می‌تواند ارائه دهد.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=6007

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.