رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران در خصوص فراوانی یا کمبود کاغذ در حال حاضر و نیز قیمت آن می گوید که در خصوص تامین کاغذ مشکلی نداریم و توزیع کنندگانِ ما پخش را به خوبی انجام می دهند؛ قیمت آن هم نسبت به سال گذشته ۱۰ الی ۱۵ درصد پایین آمده.
حمید نیکدل با تاکید بر اینکه ایجاد شرایط تسهیل کننده فعالیت برای تجار، مسیر فعالیت را هموارتر می کند، توضیح می دهد: به این دلیل که حدود ۸۰ درصد از محصولات سلولزی وارداتی هستند و اگر ارز را به موقع به تجار بدهند، آن ها به نحو شایسته می توانند کالا را به دست مصرف کننده که چاپخانه دار است، برسانند کمااینکه این کار را انجام داده اند.
به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران: قیمت یک بسته کاغذ آچار، نسبت به سال گذشته، سی هزار تومان افت قیمت داشته؛ او با بیان اینکه قیمت هیچ کالا و جنسی در ایران چه تولیدات داخلی و چه خارجی، پایین نیامده، به این نکته اشاره می کند که تامین کننده کاغذ و زنجیره تولید هم کار خود را به خوبی انجام داده و تجاری که کاغذ را وارد می کنند، توانستند کاغذ مملکت را تامین کنند و هم اکنون هیچ مشکلی بابت کاغذ در ایران وجود ندارد.
نیکدل با اشاره به اینکه کشور ایران به این دلیل که با خشکسالی مواجه است و از کمبود آب رنج می برد و جنگل های آن در معرض تهدید جدی و در یک قدمی نابودی هستند، به ۸۰ درصد وارداتی بودن محصولات بر می گردد و می گوید: از آن جا که دولت زیرساخت هایی در خصوص ممانعت از نابودی ذخایر آب و به تبع، حفاظت از جنگل ها را ندارد، مجبور هستیم که فعلا واردات انجام دهیم.
اما به نقش مهم اتحادیه در بهبود و تسریع روندی می رسیم که هم اکنون اوضاع مناسبی را برای کاغذ رقم زده؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران، می گوید: اعضاء و تجار ما همراهی می کنند که جنس را وارد و با سود حداقلی به بنکدار ما عرضه می کنند.
او با بیان اینکه «سود ما در عمده فروشی یک درصد و در خرده فروشی حدود دو درصد است»، تصریح می کند که اتحادیه با کمترین سود کاغذ مملکت ایران تامین می کند.
به این ترتیب نوعی کار تیمی و هماهنگ شده هم در زنجیره تولید و داخلی و هم در زنجیره توزیع که واردکننده هستند شکل گرفته تا کاغذ تامین شود. بنا به اظهارات نیکدل: دولت سیزدهم همکاری های خوبی داشته اند و الان کاغذ مازندران تولید خود را به چهل هزار تُن رسانده و امسال هم قول داده اند که ۵۰ هزار تن تولید کاغذ به جهت تولید کتاب تحویل دهند.
به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان کاغذ و مقوایِ تهران، این بدان معناست که در زمینه کاغذ برای کتاب های درسی مشکلی وجود ندارد و مهر ماهی بدون کمبود در انتظارمان خواهد بود.