فرارسیدن فصل سرما تاثیری در فروش لوازم گرمایشی بخاری و پکیج و آبگرمکن و کولر گازی نداشته. به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصنوعات نفت سوز، گازسوز و الکترونیک(لوازم خانگیِ) تهران با اینکه تولید و توزیع این کالاها هیچ مشکلی نداشته، بازار اشباع شده و قیمت ها در مواردی حتی زیر قیمت کارخانه خرید و فروش می شوند، اما ارگان هایِ دست اند کار اعم از بازرسی، صمت، تعزیرات و قاچاق کالا متاسفانه با کسبه و خصوصا با بنکداران ما همکاری نمی کنند.
اکبر پازوکی با شرح می دهد: با وجود اینکه کالا به وفور موجود است، تمام کارخانه ها در حال کارکردن هستند، مشکل کمبود کالا نداشته واز سوی دیگر، خدمات پس از فروش شرکت ها هم فعال هستند بازار در رکود کامل به سر می برد.
رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی تهران به سامانه های متعدد نظیر سامانه جامع تجارت، اشاره می کند که به گفته او به دلیل خلاء های موجود به ابزاری برای آزار و اذیت اصناف بدل شده اند. او توضیح می دهد که «در سال های گذشته و با وجود سخت تر شدن شرایط تحریم اقتصادی، بنکداران ما در افزایش تولید، کمک حال، بوده اند که متاسفانه دستورالعمل تبصره (۴) الحاقی ماده (۱۸) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که ماهیت آن جلوگیری از خام فروشی و احتکار بوده، بنکداران صنف لوازم خانگی را به مراجع قانونی کشانده.»
به گفته پازوکی: خلاء موجود، در زمان خرید چه از طرف خریدار و چه از سوی خرده فروش به بنکدار، منجر به انباشت کالا شده و شرایط دشواری را پدید آورده است که دولت نه تنها به رفع این مشکل، کمک نکرده بلکه جریمه های میلیاردی برای کسبه تعیین می کند؛ امری که موجبات نارضایتی کسبه را فراهم آورده است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصنوعات نفت سوز، گازسوز و الکترونیک(لوازم خانگیِ) تهران درخصوص مبارزه با قاچاقِ کالا که چندین سال است این صنف را درگیر کرده، بار دیگر به موانعی که سامانه جامع تجارت برای واحدها ایجاد کرده اشاره کرده و می گوید که «در مقابل نه وزارت صمت و نه تعزیرات حکومتی هیچکدام کمک نمی کنند؛ از سال ۱۴۰۱ هم خصوصا به وزارت صمت، نامه های رسمی بابت انبارگردانی کاهشی و قاچاق کالا تدوین و طی روزهای گذشته برای تمام ارگان های ذی ربط نامه از وزارت اطلاعات و صمت تا بازرسی و پلیس امنیت اقتصادی، اداره اماکن و غیره ارسال کرده ایم اما متاسفانه جریمه ای که تعزیرات برای کسبه تعیین می کند، آن ها را از اینکه کالای ایرانی می فروشند، به تولید کمک کرده اند و سرمایه گذار اما شاهد برخورد قهری بوده اند، مایوس می کند.»
پازوکی از دیدار فعالان صنفی با رئیس جمهور خبر داده و می گوید: اگر این دیدار به قوت خود باقی باشد و آقایان اجازه دهند که ما بلند شده و حرف بزنیم، پیگیر این موضع خواهیم شد که در موقعیتی که جنگ اقتصادی داشته و الان هم که جنگ نظامی به آن اضافه شده، ما همه مردم، سرباز این مملکتیم؛ مقام معظم رهبری هم بارها به این موضوع اشاره کرده و خصوصا امسال را جهش تولید با مشارکت مردم نامیدند.
به گفته او: برخی ارگان های دولتی و قانون های خلق الساعه متاسفانه از عملیاتی شدن امری که راس مملکت به آن بها داده، جلوگیری می کنند!
سراهای وابسته، استقلال و اصالت صنف را خدشه دار کرده اند
در گفتگو با رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی تهران سری هم به سرای ایرانی و فروشگاه های زنجیره ای و مال ها می زنیم که این پیش از این هم مورد برخی روسای اتحادیه های مربوطه بوده؛ به گفته پازوکی تنها دلیل فروش سرای ایرانی و مانند آن، همان فروش قسطی شان است در حالی که واحدهای صنفی هم فروش قسطی دارند و بنکدار خودش سرمایه گذاری می کند بی آنکه بانک به او کمکی کند و اعتباری بدهد!
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان مصنوعات نفت سوز، گازسوز و الکترونیک(لوازم خانگیِ) تهران، می گوید: سرای ایرانی، فروشگاه ها و مال های بزرگ اگر توانستند بدون تبلیغ به مردم کالا بفروشند، بازار تعریف می شود و این در اصل ۴۴ قانون اساسی هم ذکر شده که باید از تبلیغات نامتعارف و برخلاف واقع جلوگیری شود اما شما می بینید در صدا و سیما ۲۴ ساعته در حال تبلیغ هستند تا به شما بگویند از کجا خرید کنید!
صنف لوازم خانگی با ۶۳ سال سابقه صنفی، هیچ وقت در رادیو و تلویزیون تبلیغ نداشته، به این دلیل که مستقل و کار خودرا بلد بوده؛ رئیس اتحادیه صنف لوازم خانگی تهران، معتقد است تبلیغات خلاف واقع با واژگانی مثل مرجع تخصصی و بدون سود بانکی مگر امکان پذیر است؟ او از مردم تقاضا می کند موقع خرید از مراکز مختلف، حواسشان را جمع کنند.