رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران در خصوص حمایت از تولیدکنندگان اظهار کرد: وظیفهی ما در صنف نوشتافزار و لوازم مهندسی حمایت از تولیدکنندگان داخلی و اولویت قرار دادن فروش کالاهای داخلی نسبت به کالاهای خارجی است.
چالش این روزهای تولید کمبود انرژی است
وی در خصوص موانع تولید گفت: یکی از مهمترین و بزرگترین موانع تولید در شرایط کنونی بیثباتی علی الخصوص در حوزه انرژی است. آسیبهای قطعی برق به تولید نوشتافزار و لوازم مهندسی از یک سو و عدم اطلاع رسانی دقیق ساعات قطعی برق از سوی دیگر گریبانگیر تولیدکنندگان و فروشندگان این صنف شده است.
گلستانی ادامه داد: کمترین انتظار و خواسته سرمایهگذاران، اطلاعرسانی دقیق ساعات قطعی برق به واحدهای تولیدی است، چرا که بارها با قطعی ناگهانی برق، مواد اولیه در راکتور و کورهها انباشت شده و تبدیل به ضایعات شده است.
تاخیر در تخصیص ارز
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران با اشاره به دیگر چالشهای تولید ادامه داد: تخصیص ارز و ثبت سفارش مواد اولیه برای تولید یکی دیگر از مشکلات اصلی این حوزه است. صنف نوشتافزار صنف فصلی است، به گونهای که کالاها باید در فصل بهار یا اوایل تابستان به تولید برسد، مرداد ماه در شبکه توزیع عمده فروشی و خرده فروشی قرار گیرد و در شهریور و مهر ماه که زمان بازگشایی مدارس است، به دست مصرف کنندگان برسد.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در سالهای گذشته به دلیل وجود ناهماهنگی در وزارت صمت و بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز، امکان ثبت سفارش مواد اولیه وارداتی در زمستان یا بهار وجود نداشت، بنابراین تولیدکنندگان در فصلی که باید تولیدات را در شبکه توزیع قرار دهند، شروع به ثبت سفارش کرده و عملا زمان تولید را از دست دادند.
ارائه راهکاری برای حل موانع تولید
گلستانی تصریح کرد: مسلما با حمایت دولت و حل بیثباتیها بویژه در حوزه انرژی و همچنین اطلاع رسانی درست، تولیدات داخلی افزایش یافته و سرمایهگذاران انگیزه بیشتری برای فعالیت پیدا خواهند کرد. همچنین موکول نکردن اقدامات به آخرین لحظه، عدم اعمال سلیقه در قوانین، افزایش نظارتها و کاهش بخشنامهها و کنار گذاشتن عینک بدبینی برای سرمایهگذاران شاید بار مشکلات و فشارها را کاهش دهد و فعالیتهای تولیدی راحتتر صورت گیرد.