• امروز : سه شنبه, ۲۸ مرداد , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 19 August - 2025
کل اخبار 2085اخبار امروز : 2
0
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران:

آنالیز و درخواست ما، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی نرخ نان بود!/ ضرورت اصلاح چرخه گندم، آرد و نان

  • کد خبر : 9941
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۸:۱۷
آنالیز و درخواست ما، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی نرخ نان بود!/ ضرورت اصلاح چرخه گندم، آرد و نان
محمدجواد کرمی، رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران بیان كرد: آنالیز و درخواست ما برای نرخ نان، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی بود، اما آنچه مصوب شد، افزایش ۵۲ درصدی است. به عنوان مثال، بر اساس آنالیز ما، قیمت یك نان سنگك تقریباً ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تمام می‌شود، اما قیمت‌های فعلی بسیار پایین‌تر است.

کرمی با تصریح بر اینکه چرخه گندم، آرد و نان در کشور کاملاً معیوب است، اظهار کرد: متاسفانه کسی برای اصلاح این چرخه نیامده است. در کشورهای اطراف، کشاورز گندم را می‌کارد، کارخانه‌دار آرد، گندم را از او می‌خرد و سپس با نانوا توافق کرده و آرد مورد نیازش را تأمین می‌کند؛ یعنی این چرخه کاملاً در اختیار بخش خصوصی است.

وی با اشاره به اینکه در ایران دولت گندم را به صورت تضمینی خریداری می‌کند، افزود: کارخانه‌دار آرد هر نوع گندمی را از کشاورز نمی‌خرد و نانوا نیز هر نوع آردی را تهیه نمی‌کند. ما اولاً باید این چرخه را اصلاح کنیم.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران با تایید پرداخت یارانه ۲۵۰ همتی در حوزه نان، تصریح کرد: با وجود این حجم از یارانه، نه مردم راضی هستند، نه دولت و نه خود نانوایان که تولید کننده هستند.

وی در خصوص قیمت‌گذاری نان بیان کرد: آنالیز و درخواست ما برای نرخ نان، افزایش حداقل ۱۳۰ درصدی بود، اما آنچه مصوب شد، افزایش ۵۲ درصدی است. به عنوان مثال، بر اساس آنالیز ما، قیمت یک نان سنگک تقریباً ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تمام می‌شود، اما قیمت‌های فعلی بسیار پایین‌تر است.

پرداخت مستقیم یارانه ۲۵۰ همتی به مصرف‌کننده نهایی تنها راهکار و نسخه شفابخش

کرمی تنها راهکار و نسخه شفابخش برای این حوزه را پرداخت مستقیم یارانه ۲۵۰ همتی به مصرف‌کننده نهایی دانست و گفت: باید یارانه به خود مردم پرداخت شود و در مقابل، حوزه گندم، آرد و نان اصلاح قیمت شده و اجازه داده شود رقابت شکل بگیرد. وقتی رقابت ایجاد شود، قطعاً کیفیت و تعادل قیمت به وجود خواهد آمد.

وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد نانوایی‌های بربری و صد درصد واحدهای لواش و تافتون نرخ‌نامه جدید را رعایت می‌کنند، افزود: وقتی قیمت دستوری اعلام می‌کنیم و چهار سال نرخ را تغییر نمی‌دهیم، طبیعی است که نانوا برای جبران هزینه‌ها به تخلف رو بیاورد.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنتی تهران همچنین به قطع پرداخت کمک‌ هزینه ۱۸ درصدی دولت به نانوایان اشاره کرد و گفت: این کمک‌هزینه که قرار بود بخشی از زیان نانوایان را جبران کند، از زمان جنگ اوکراین به بعد به طور کامل قطع شده و دولت دیگر یک ریال هم پرداخت نکرده است.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=9941

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.