مشکلاتی که این صنف پیشتر داشته به قوت خود باقی ست و کم که نشده هیچ بلکه بیشتر هم شده؛ افزایش موازی کاری در دستگاه های دولتی و فعالیت و بنگاه داری آن ها و از سوی دیگر کسب و کارهای مجازی و اینترنتی. فرهاد حقیقی، رئیس اتحادیه صنف آموزشگاه های رانندگی تهران با اشاره به این عامل دردسرزا و مشکل ساز، یادآوری کرده که آموزشگاه های رانندگی علاوه بر پروانه کسب به یک پروانه تخصصی هم نیاز دارند که متاسفانه بدون توجه به این مسائل در درگاه ملی مجوزها یک سری پروانه به نام مجوزهای کسب و کار صادر شده تا بدون الزامات قانونی و آیین نامه های اجرایی و ضوابط داخلی اتحادیه ها، فعالیت کرده و جوِ روانی صنف او را در این اوضاع بد اقتصادی، متشنج کنند.
به گفته حقیقی، ۴۰ درصد همکاران او در حال ورشکستگی بوده اند علاوه بر اینکه در حال حاضر گروهی با ادعای حمایت دولتی در فضای مجازی مشغول به فعالیت بوده و کاری کرده اند که سایر آموزشگاه ها هم به تدریج تعطیل شوند.
به این ترتیب گله و شکایت عمده اهالی این صنف از موازی کاری در دستگاه های دولتی و عدم اجرای صریح همین قانون نظام صنفی است که به گفته رئیس اتحادیه صنف اگر ایراداتی داشته باشد و دست و پا شکسته هم اجرا شود، باز هم به اصناف و مردم کمک می کند تا هر کسی هر کاری دلش خواست در این فضای نا آرام و بد اقتصادی انجام ندهد.
فقط جلسه ای ۳۷۰ هزار تومان و خیلی کمتر از کلاس ها و خدمات دیگر
رئیس اتحادیه صنف آموزشگاه های رانندگی تهران در خصوص قیمت کلاس های آموزش رانندگی، تصریح کرده که هر جلسه کلاس رانندگی، ۳۷۰ هزار تومان است یعنی ارزان ترین نوع خدمتی که توسط اصناف انجام می شود و قابل مقایسه با سایر مشاغل خدماتی و کلاس های آموزشی دیگر مثل کلاس های موسیقی، دستگاه های ماساژ، ماشین های شهر بازی و نظایر آن نیست و ما حداقل یک چهارم قیمت آن ها فعالیت می کنیم؛ هر جلسه آموزش رانندگی با یک خودروی ۵۰۰، ۶۰۰ میلیونی، با یک مربی تحت نظارت یک آموزشگاه و این در حالی است که ساعات کلاس ها در فضای مجازی بسیار گران تر بوده بدون اینکه آموزشگاه خاصی داشته باشند و مردم هم استقبال می کنند!
جوانِ ما می خواهد سر کار برود می گویند زن نداری؛ می خواهد زن بگیرد می گویند کار نداری!/ بدعت های عجیب شرط تاهل، مدرک تحصیلی و شرط سنی/ قانون نباید عطف ماسبق شود
از سوی دیگر حقیقی تاکید کرده که این صنف نیاز به استخدام نیروی جوان و پرتلاش دارد اما آقایان، مغایر با قانون نظام صنفی، قانون تجارت و قانون کسب و کار، شرط تاهل گذاشته اند؛ او پرسیده شرط تاهل کجای دنیا معمول است که جزو شرایط اساسی برای جذب همکاران آموزشگاه است که اگر این شرط را بردارند همین حالا ۱۰ هزار نیرو جذب می کنیم و این ها ساماندهی هم می شوند، در فضای مجازی هم نیستند و نظارت آن ها هم برابر قانون نظام صنفی انجام خواهد شد؛ الان جوان می خواهد سر کار برود می گویند زن نداری؛ می خواد زن بگیرد می گویند کار نداری!
شرط مدرک تحصیلی هم همین طور؛ نمونه مشابه دیگری که رئیس اتحادیه صنف آموزشگاه های رانندگی تهران به آن اشاره کرده و این سوال را مطرح کرده که چه تفاوتی می کند مربی من لیسانس چه رشته ای داشته باشد؟ مهم این است که اطلاعات عمومی داشته و آموزش تخصصی را بداند.
مشکل دیگری از این دست به شرط سن و سال برمی گردد که به گفته حقیقی مربیان رانندگی آن ها تا ۷۵ سالگی می توانستند کار کنند و طبق قانون جدید به ۶۵ سال رسیده و حتی الان مربیان ۶۵ سال هم از دور خارج کرده اند!
به اعتقاد او، یک مربی که ۳۰ سال سابقه کار دارد و الان که خرج فرزند خود اعم از دانشجو یا تهیه جهیزیه و… را باید متقبل شود، می گویند نباید کار کند؛ در صورتی که قانون، عطف ماسبق نباید شود و کسی که قبلا استخدام شد الان شرط سن جدید شامل او نمی شود و این ها مشکلاتی هستند که ما داریم و انتظارمی رود دولت این آیین نامه ها را اصلاح کند.
نتیجه دو سال پیگیری اتحادیه روی میز هیات دولت
رئیس اتحادیه صنف آموزشگاه های رانندگی تهران با تاکید بر این نکته که اتحادیه پیشنهادهای اصلاح را هم ارائه کرده و در دولت منتظر مطرح شدن در کمیسیون اجتماعی است، توضیح داد که که چطور حدود دو سال روی این موضوع کار شده و از طریق وزارت صنعت در اتاق اصناف این پیشنهادات به دولت رفته و الان منتظر مطرح شدن در کمیسیون اجتماعی است.