ظهر روز گذشته، یکشنبه ششم آبان ماه ۱۴۰۳، فعالان صنعت چاپ و اعضای هیات مدیریه اتحادیه چاپخانه دارانِ تهران به ریاست احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه این صنف و نایب رئیس اتاق اصناف تهران با عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیدار کرده و به گفتگو در زمینه ظرفیت های صنعت چاپ و ضرور ت اهمیت بیش از پیش مسئولان، پرداختند. در این دیدار، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمانی نیازمند همدلی و همزبانی هستیم، گفتوگو برای حل مسائل کشور بهصورت عام و چاپ بهصورت خاص را یک ضرورت دانست. کلانتری، تاکید کرد برای اینکه یک جامعه پایدار داشته باشیم، راهی بهجز اتکا به حلقههای واسط که همان اصناف و اتحادیهها هستند، پیش رویمان نیست. او یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را کمک به بهروزرسانی صنعت چاپ دانست.
یک سرود با هدف ایجاد هویت در میان صنف
احمد ابوالحسنی، رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با اشاره به انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوران وزارت دولت دوازدهم و پس از آن نسبت به چاپ آشنایی داشتند و از انتخاب ایشان خوشحال هستیم.
نایب رئیس اتاق اصناف تهران، ضمن بیان این مطلب که اتحادیه چاپخانه داران طی چهارسال اخیر چند اتفاق خوب رقم زد، توضیح داد: نخستین اتفاق این بود که در کل ایران وحدت رویه نسبت به حوزه چاپ ایجاد شده و هر فصل نشستی با حضور جمعی از فعالان صنعت چاپ سراسر کشور با هدف شناسایی مشکلات صنف برگزار میشود.
ابوالحسنی با بیان اینکه جشنواره صنعت چاپ هرسال به همت دفتر چاپ برگزار میشود، ادامه داد که از چهار سال پیش تاکنون(۱۱ شهریورماه) جشن و مراسم برگزار کردیم و تنها اتحادیهای هستیم که توانستم یک سرود با هدف ایجاد هویت در میان صنف بسازیم؛ همچنین همایش صد چهره ماندگار صنعت چاپ را به همت اتحادیه برگزار کردیم.
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران با اشاره به اقدامات پیش روی اتحادیه، این خبر را هم اعلام کرد که قرار است شهرک چاپ در شهرستان قرچک تاسیس شود. او توضیح داد که در این زمینه قرار است فضایی برای این کار اختصاص پیدا کند؛ از آنجایی که همکاران، اغلب فضای بزرگ نیاز دارند و قرار است با همکاری استانداری فضای بزرگتر در اختیار داشته باشیم، هرچند اجرایی شدن آن نیاز به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد.
نایب رئیس اتاق اصناف تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات بزرگ، صنعتی شدن چاپ است، تاکید کرد که باید کمیته، کمیسیون و کارگروه مشترکی با حضور نمایندگانی از وزارتخانههای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صمت تشکیل شود و سرفصلی برای بخش صنعتی این حوزه تدوین شود، اکنون پروانه یک واحد صنعتی حدود دو یا دو و نیم میلیارد تومان است و تاسیس آن نیز به مبلغ ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
او با بیان اینکه در دوره قبل، کمترین همکاری هم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه انجام نشد، شرایط پیش آمده را در حالی دانست که «ظرفیت خوبی در صنعت وجود دارد و با این انرژی و ظرفیت، میتوانیم کارهای بزرگی انجام بدهیم؛ بهعنوان مثال بخش صنعتی چاپ به وزارت صمت؛ با توجه به آمادگی وزارت صمت، امیدوارم در کنار شما این اتفاق بیفتد.»
ابوالحسنی با بیان اینکه اتحادیه آمادگی دارد تمامقد، کنار معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد، ادامه داد: بخش تاثیرگذار برای اتحادیه، دفتر امور چاپ و مدیرکل این دفتر است که به نوعی ارتباط بین اتحادیه و معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد ایجاد میکند.
نایب رئییس اتاق اصناف تهران از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد شخصی را در سمت امور چاپ قرار دهند که چاپ و این حوزه را بشناسد، در این صورت خیلی از مشکلات حل میشود.
در این نشست، نیکنام حسینیپور رئیس مرکز ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین فعالان صنفی به ایراد سخنان و طرح نظرات و دیدگاههای خود با معاون فرهنگی جدید پرداختند.