در روزهای اخیر، خبرهایی در برخی رسانه ها مبنی بر بالا رفتن قیمت سوسیس و کالباس منتشر و سبب شد از رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی(همبرگر، سوسیس و کالباس) تهران، صحت این اخبار را جویا شویم. محمدرضا معروف خانی با رد افزایش قیمت مشخص محصولات گوشتی، تصریح می کند که در چند هفته اخیر افزایش قیمت مشخصی وجود نداشته. به اعتقاد او تغییر قیمت و تاثیر آن بر محصولات گوشتی چیزی حدود دو ماه طول می کشد چراکه تولیدکنندگان مواد مصرفی مود نیاز خود را از حدود دو ماه پیش خریداری می کنند تا در انبارهایشان موجودی داشته باشند.
معروف خانی با اشاره به تاثیرپذیری قیمت ها از شرایط بازار و تورم موجود در کشور، توضیح می دهد که «برخی اجناس و مواد اولیه که به نحوی با محصولات گوشتی ارتباط پیدا می کنند، چه در زمان مصرف و چه در مراحل تولید، در ماه های اخیر افزایش قیمت داشته اند، با این حال سوسیس و کالباس به صورتی که در برخی زمان های خاص مثل شب عید حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد گران می شد، در یک ماه اخیر افزایش قیمتی نداشته.»
همانطور که رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی تهران، بارها تاکید کرده: عمده مواد موجود در محصولات گوشتی، گوشت قرمز، گوشت مرغ و ادویه هایی است که حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آن ها وارداتی هستند؛ در وهله بعد قیمت گوشت و مرغی مطرح است که بر قیمت سوسیس و کالباس تاثیر می گذارد.
نکته اینکه محصولات سوسیس و کالباس هرچه درصد گوشت بالاتری داشته باشند، قیمتشان هم بالاتر می رود؛ محصولاتی با گوشت ۹۰ درصد طعبا قیمت بیشتری نسبت به محصولات با گوشت ۷۰، ۶۰ و یا ۴۰ درصد دارند.
قطعی برق، نگهداری محصولات گوشتی را با مشکل مواجه کرده
اما قطعی مکرر و نبود برق، مشکلی مربوط به فصل گرماست که باعث می شود نگهداری محصولات گوشتی با مشکل مواجه شود. رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی(همبرگر، سوسیس و کالباس) تهران، می گوید که این قطعی برق برای واحدهای صنفی محصولات گوشتی، مشکل ساز شده.
به گفته او فروشگاه ها و واحدهای صنفی آن ها حداقل سه تا چهار یخچال دارند و قیمت یک موتور یخچال، ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان است. به همین دلیل نبود برق در وهله اول باعث می شود که نگهداری این محصولات با مشکل مواجه شود؛ به این دلیل که حدود ۸۰درصد محصولات پروتئینی باید در یخچال باشند؛ سوسیس و کالباس، همبرگر، انواع و اقسام ناگت، پنیر پیتزا، وسایل پیتزا و غیره باید داخل یخچال نگهداری شوند.
معروف خانی اظهار امیدواری می کند که این مشکل در یک ماه آینده برطرف شود و در نهایت این توصیه برای مردم که از واحدهای صنفی که زیر نظر اتحادیه محصولات گوشتی هستند خرید کنند تا خیالشان از بابت سلامت محصولات راحت شود.