در میان صنوف مختلف، برخی واحدهای کوچک، واقعا اعضای ضعیفی هستند که مشکل دارایی بر کاسبی و معیشت آنها تاثیر مخرب بیشتری دارد. علیاکبر ایلخانی، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی با اشاره به این مشکل میگوید اینتاکدهای ما را بررسینکرده و کارشناسینشده و هرطور خودشان خواستهاند برای بخش خدمات، ۲۸درصد تعیین کردهاند درصورتیکه دریافت تعمیرکاربرای انجام خدمات هر دستگاهی اعم از اتو، چرخ گوشت، آبمیوهگیری، جاروبرقی و… نسبت به هزینهای که داشته، خیلی کم است؛ برای نمونه موتور یک جاروبرقی، چیزی حدود ۲ میلیون تومان هزینه میبرد، تعویض فیلتر و قطعاتش هم هزینههای جداگانه دارد که مالیات، این قطعات را حساب نکرده و همه را به حساب تعمیر میزند؛ به این ترتیب، واحدها نهایتا حدود ۱۰درصد و کمتر از آن بتوانند برای خودشان اجرت بگیرند.
ایلخانی، توضیح میدهد که وسیله تعمیری هرچه که باشد، به قطعه نیاز دارد و دارایی با عدم محاسبه آن قطعه اینتاکدهای ما را تعیین کرده!
به اعتقاد او اینتاکدهای صنف او باید عوض شوند و نهایتا به ۵ تا ۷درصد تقلیل پیدا کند که در حال حاضر همان حدود ۲۸ درصد میگیرند؛ در این میان یکسری نمیتوانند از عهده پرداخت آن بربیایند و واحدهای خود را تعطیل کردهاند.
مشخصشدن اینتاکدها دغدغه مهمی است که رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی بر آن تاکید میکند؛ او در این شرایط انتظار حمایت بیشتری از اعضای صنف دارد و به این دلیل که بیشتر اعضا، تعمیرکننده هستند، مشکل ایتاکدها بر آنها فشار بیشتری وارد میکند.
ایلخانی به سیاستها دولت اشاره میکند و شعار حمایت از تولید و بار دیگر مشکل اصلی اعضای خود را مالیات میداند؛ سایر مسائل مثل گرانی برق و آب و گاز هم هست اما مالیات بر همه آنها میچربد.
در شرایطی که سیاستهای مالیاتی تا این حد با هدف رشد تولید مغایرت دارد، به نظر میرسد که برخی صنوفی که تا این حد از حساسیت برخوردار بوده و جزو قشر ضعیف جامعه هستند، باید در عمل از پرداخت مالیات معاف باشند. رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی، در اینخصوص می گوید که که در جلساتی که با مسئولان داشته به این نکته اشاره کرده که فردی که در ۶متر زمین، یک ریشتراش تعمیر میکند و یا حدود ۳۰۰ عضو ضعیف که در زیرپله کار میکنند؛ اگر از اینها مالیات نگیرید، ما اعضای توانمند دیگر را به شما معرفی میکنیم که همین مالیات را از آنها دریافت کنید بدون آنکه فشاری به آنها وارد شود.
تفکیک سود تعمیرکار از هزینهکردِ او در دریافت مالیات، خواسته اصلی واحدهای صنفی است. بهگفته رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی، گاهی تا ۹۰ درصد مبلغ فاکتور، جنسی است که تعمیرکار خریداری کرده و همان حدود ۱۰ درصد آن سود است؛ به اینترتیب اگر ۵میلیون پول از مشتری دریافت میکند، ۵۰۰چیزی حدود هزار تومان آن سود است! رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران وسایل الکترومکانیکی، ضرورت تغییر و مشخصشدن ایتاکدها را به این دلایل، مطرح کرده و بر آن تاکید دارد که بخش عظیم از دغدغههای و مشکلات این واحدهای صنفی تا حدودی تعدیل شود و آنها بتوانند نفسی بکشند!