به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران؛ مشکل مالیات این روزها گریبان همه صنوف را گرفته که عدم حمایتهای مسئولان از ماهیت و حیات اصناف را تکمیل میکند. اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیر وسایل الکترومکانیکی از این دست است؛ صنفی که با تولید و تعمیرات انواع و اقسام متنوع و متفاوتی از کالاهای ضروری و روزمره زندگی افراد در ارتباطند؛ از ریشتراش برقی و سنگ دریل تا جاروبرقی و چرخ گوشت و سشوار و…
علیاکبر ایلخانی، در گفت وگو با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران، به گوشهای از این مشکلات اشاره و بر ضرورت حمایتهای دولت تاکید کرده است.
ضرورت تغییر اینتاکدها
رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیر وسایل الکترومکانیکی در مقایسه وضعیت اقتصادی این صنف با سایر مشاغل، توضیح میدهد که جاروبرقی، چرخگوشت و غیره، همه اجناسی هستند که تا خراب نشوند کسی نمیخواهد آن را تعمیر کند و وقتی برای تعمیر آن هم میروند، اجرتی ۱۰ درصدی از آنها اخذ میشود و در مواجهه با اداره مالیات، باید ۲۵ درصدِ عین ۱۰۰ درصدی که فاکتور دارید، را پرداخت کنید.
به عقیده علیاکبر ایلخانی، مهمترین مشکل، همین نحوه اخذ مالیات است و ضرورت تغییراینتاکدها باید در اولویت قرار بگیرد.
با همه مشکلات کسب و کار ادامه دارد
اما آیا بازار این صنف هم گرفتار رکود است و اگر هست به چه میزان اعضای اتحادیه صنف را درگیر کرده است؟ رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیر وسایل الکترومکانیکی، میگوید: معمولا چندین سال است که صنف، این رکود را دارد اما به هر حال کسب و کساد به هر قیمتی که شده صورت می گیرد و اگر مسائل دارایی و بیمه روبراه شوند، کسبه و واحدهای صنفی میتوانند زندگی خود را اداره کنند.
به اعتقاد علیاکبر ایلخانی، در حال حاضر، تولیدیها از این بایت مشکل دارند که کالاهایشان گران تمام میشود.
او توضیح میدهد: در حال حاضر برخی اجناس از خارج میآیند و برخی در داخل تولید میشود که در هر دو صورت به دلیل بالا بودن قیمت مواد اولیه و بالا بودن قیمت دلار، گران تمام میشود؛ یک جاروبرقی که ۳۰۰ هزار تومان میخریدیم و هنوز آن را داریم الان باید حداقل سه، چهار یا پنج میلیون بخریم!
بچههای ما هم استعدادش را دارند هم توانش را
به گفته ایلخانی، دولت در تولید باید بیشتر حمایت کند؛ چراکه از تولیدی کوچک، تولیدی بزرگ به وجود میآید؛ اگر مسئولان بخواهند سوبسیدهایی برای انرژی و مالیات تخصیص نداده یا دارایی آنها را پایینتر نگیرد، خب کمکم جمع میکنند و ما باید به کشورهای دیگر وابسته شویم در صورتیکه اگر حمایت شوند، بچههای ما هم استعداد و هم توانش را دارند که بتوانند همه چیز را تولید کنند.
در حال حاضر به گفته رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیر وسایل الکترومکانیکی بازار داخلی توان تولید حدود ۸۰ درصد از اجناس را دارد.
شمول وسایل الکترومکانیکی در زندگی مردم
از ریشتراش برقی تا ماکروویو و سنگ دریل و… همه جزو تولید و تعمیرات صنف تولیدکنندگان و تعمیر وسایل الکترومکانیکی میگیرند.
همچنین تولید سیمپیچی الکترو موتور و همچنین تولید موتورهای کولرو لوازم گردنده مثل آبمیوهگیری، چرخ گوشت، بخارشور و همه لوازم برقی دیگری از این دست، جزو تولیدات و تعمیرات اتحادیه این صنف حساب میشود. تابلوی فشار ضعیف و قوی، ترانسفورماتور و اینورتر هم همگی زیرمجموعه خدمات این صنف قرار میگیرند.