• امروز : سه شنبه, ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Tuesday - 20 May - 2025
کل اخبار 1858اخبار امروز : 2

اطلاعیه ها

زمینه های همکاری اصناف با ویتنام بررسی شد/ شناسایی ظرفیت های صنوف و برنامه ریزی برای ارتباطات اثربخش قطعیِ سامانه ایرانیان اصناف، هزینه های سرباری برای واحدهای صنفیِ پایتخت تراشید/ عدم تمدیدِ جواز یعنی اجازه بهره برداریِ سوخت نداشته و باید با قیمت آزاد تهیه کنی برخی مالکین هیچ گونه برگه یا سندی مبنی بر پرداخت در اختیار مستاجرین قرار نمی دهند/۹۰ درصد واحدهای خشکبار بازار به صورت مالک و مستاجر سرقفلی اداره می شوند شرط متاهل بودن برای کار؛ شرط کار برای تاهل!/ جلسه ای ۳۷۰ هزار تومان خیلی رقم بالایی ست؟/ موازی کاری بنگاه های دولتی ادامه دارد و طرح اصلاحیِ اتحادیه روی میز است همایشِ«تاثیر دیجیتال مارکتینگ در تحول کسب و کار»/ اسفندیار: همسو با تغییرات روز دنیا و در راستای بهبود فضای کسب و کار و ارتقاء واحدهای صنفی خود گام برمی داریم برنج پاکستانی در کیسه های طارم و هاشمی!/ کالای وارداتیِ صددرصد رانتی با ارز ترجیحی/ فوریتِ تک نرخی شدن کالا، برداشتن محدودیت واردات و رفع انحصار آن فلافلی های فوق لیسانسه و مردمی که وسعشان فقط به غذاهای ضعیف می رسد/ چه کسی مسئول قربانیانِ صدور جوازهای سامانه نوین اصناف است؟ خیزِ بلند صنف خرازی در توسعه کسب و کار با بهره گیری از هوش مصنوعی/ تجهیز اعضاء به ابزارهای نوین تخصیص ارز به شرکت های محدود یعنی غلبه رانت و انحصارگرایی بر رقابت سالم، اشتغال و کارآفرینی شرایط معافیت مشاغل از صدور صورت‌حساب الکترونیکی اعلام شد روند کاهشی قیمت حبوبات در بازار/ قیمت لوبیا چیتی به ۲۴۵ هزارتومان رسید مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تمدید شد قدرت صنوف می‎تواند اقتصاد را راهبری و هدایت کند/ لازم است مسیر اقتصادی کشور از طریق اصناف و بخش خصوصی دنبال شود طرح‌های حمایتی، پیوند مردم با کتابفروشی‌ها را تقویت می‌کند

11
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران:

کاهش چشمگیر تقاضا برای خرید نوشت افزار/ ما فعالان حوزه نوشت افزار شرایط سختی را سپری می‌کنیم

  • کد خبر : 5930
  • ۰۷ مهر ۱۴۰۳ - ۹:۴۹
کاهش چشمگیر تقاضا برای خرید نوشت افزار/ ما فعالان حوزه نوشت افزار شرایط سختی را سپری می‌کنیم
محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران گفت: وضعیت بازار نوشت افزار در آستانه سال تحصیلی جدید بسیار نابه‌سامان بود و مردم کم‌تر از قبل اقلام مورد نیاز برای مدرسه را خریداری می‌کنند. این درحالیست که قیمت نوشت افزار در مقایسه با نرخ تورم رشد جزئی را تجربه کرده است.

سال‌های گذشته بازار نوشت‌افزار در واپسین روزهای تابستان و روزهای ابتدایی پاییز جای سوزن انداختن نداشت و محصلان به همراه والدین خود با شور خاصی نوشت افزار مورد نیاز برای مدرسه را تهیه می‌کردند. ولی گفت‌وگو با شماری از فعالان صنف نوشت افزار نشان می‌دهد این روزها تورم گریبان این بازار را گرفته و خبری از رونق و جنب و جوش خریداران مانند سال‌های گذشته نیست. به اعتقاد آن‌ها خانواده‌ها از میزان خرید خود در مقایسه با سال‌های قبل کاسته‌اند و به دنبال نوشت افزار با قیمت پایین هستند.

با توجه به شروع سال تحصیلی جدید و گلایه فعالان بازار نوشت افزار از وضعیت این بازار، گفت‌وگویی با محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران درباره شرایط بازار نوشت افزار صورت گرفته که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

وضعیت بازار نوشت افزار در آستانه سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ چگونه بود؟

وضعیت بازار نوشت افزار در آستانه سال تحصیلی جدید بسیار نابه‌سامان بود. سال‌های گذشته ما شاهد رونق بازار نوشت افزار از تاریخ ۱۵ شهریورماه تا ۱۵ مهر ماه بودیم. ولی میزان تقاضا در این بازار طی سال‌های اخیر به ویژه از زمان همه‌گیری ویروس کرونا افت پیدا کرده است و مردم کم‌تر نوشت‌افزار و اقلام مورد نیاز برای مدرسه را خریداری می‌کنند.

علت کاهش تقاضا در بازار نوشت افزار با وجود شروع سال تحصیلی جدید چیست؟

مجموع عواملی از قبیل افت قدرت خرید مردم، دیجیتالی شدن بخش آموزش و حتی زندگی روزمره و تغییر رفتار مصرف کننده که به نوعی با مصرف اضافه و بحث‌های مرتبط با محیط زیستی مقابله می‌کند منجر به افت چشمگیر تقاضا در این بازار شده است. ولی وضعیت نامناسب اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم علت اصلی رکود این بازار محسوب می‌شود. افت قدرت خرید باعث شده مردم برخلاف گذشته مایحتاج خود را به صورت عمده و برای یک سال خریداری نکنند و اکنون شاهد خرید نوشت‌افزار توسط مصرف کننده تنها برای مصرف یک تا دو ماه هستیم. از سوی دیگر وضعیت اقتصادی سبب شده مردم به دنبال کالاهایی با قیمت پایین باشند و به نوعی ارزانی را به کیفیت و مرغوبیت ترجیح می‌دهند. متأسفانه مردم بودجه مشخصی را برای خرید نوشت افزار در نظر می‌گیرند و نسبت به سال‌های قبل اقلام کم‌تری خریداری می‌کنند.

مصرف‌کنندگان در سال جاری نسبت به قیمت بالای نوشت افزار گله‌مندند، نظر شما در این رابطه چیست؟ آیا قیمت نوشت افزار در سال جاری افزایش یافته است؟

بله، متأسفانه قیمت نوشت‌افزار بالا رفته است. ولی واقعیت امر این است که مردم به طوری معمول سالی یک‌بار برای خرید نوشت‌افزار اقدام می‌کنند و با افزایش قیمت این اقلام نسبت به سال قبل مواجه می‌شوند که پذیرش این رشد قیمت‌ها برای آن‌ها دشوار است. در مقابل قیمت سایر اقلام به صورت تدریجی و مدام در حال افزایش است، برای مثال مردم محصولات لبنی را به صورت هفتگی یا ماهانه تهیه می‌کنند و رشد قیمت این محصولات به صورت تدریجی در طول سال وجود دارد، درنتیجه فشار کم‌تری به مصرف کننده وارد می‌شود و رشد قیمت‌ها قابل هضم‌تر است. ولی خرید در حوزه نوشت افزار به صورت معمول سالی یک بار رخ می‌دهد و پذیرش بالا رفتن قیمت‌ها دشوارتر است. فعالان صنف نوشت افزار این موضوع را درک می‌کنند ولی خواهش ما از مردم نیز درک و پذیرش این مسئله است.

صنف نوشت افزار از مردم در سال تحصیلی جدید چه انتظاری دارد؟

ما شاهد تورم در کشور هستیم و زمانی‌که تورم نقطه به نقطه کشور در شهریور سال جاری نسبت به شهریور سال گذشته حدود ۳۸ درصد ارزیابی می‌شود، افزایش قیمت‌ها اجتناب ناپذیر است. البته میزان افزایش قیمت‌ها در بازار نوشت افزار کم‌تر از تورم بوده و میزان اختلاف بین تورم با افزایش قیمت‌ها منجر به ورود فشار سنگین به فعالان حوزه نوشت افزار از تولیدکننده و واردکننده گرفته تا توزیع کننده و خرده فروش می‌شود. ما این فشار را در درون خود هضم می‌کنیم تا فشار کم‌تری به بخش مصرف وارد شود و مصرف‌کننده بتواند کالای مورد نیاز خود را تأمین کند. بنابراین بهای نوشت افزار در مقایسه با نرخ تورم رشد جزئی را تجربه کرده است و ما شرایط سختی را سپری می‌کنیم. لذا ما از مردم انتظار داریم این موضوع را درک کرده و با ما همکاری کنند.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=5930

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.