با توجه به ایام عزاداری محرم که در آن به سر می بریم، یکی از کالاهایی که بیش از سایرین مورد مصرف قرارگرفت، ظروف پلاستیکی و یکبار مصرف بود. در خصوص وضعیت فروش، قیمت ها و سایر مسائل معتنابه واحدهای صنفی سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین با اکبر مشهدی زاده، رئیس اتحادیه این صنف گفتگو کرده ایم.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین، با اشاره به بالابودن میزان تولید و اینکه مشکلی در این زمینه وجود ندارد، افزایش قیمت ۴۰درصدی را به چند عامل ارتباط می دهد از جمله هزینه سربار تولید و تا حدی افزایش قیمت مواد اولیه بر اساس نوسانات دلار.
مشهدی زاده در خصوص هزینه های سربار به هزینه های کارگر، برق، هزینه لوازم یدکی ماشین آلات و هرینه حمل و نقل اشاره می کند و می گوید افزایش قیمت مواد اولیه آن چنان تاثیری در بالارفتن قیمت ها نداشته.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون، مشکل عمده صنایع را مشکل برق دانسته و می گوید: در حال حاضر واحدهای تولیدی در شهرک های تولیدی و مناطق صنعتی، هفته ای دو روز به مدت ۱۲ ساعت و حتی بیشتر با قطعی برق مواجه هستند.
اما با مشکلات تولید و گرفتاری های که واحدهای تولیدی دارند، این قطعی برق چه بر سر یک صنف می آورد؟ به گفته مشهدی زاده، محاسبه و مشاهده متضررشدن واحدهای تولیدی در این شرایط از بدیهیات است و واحدهای تولید با این وضعیت در حال پسرفت هستند.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون با اشاره به اینکه واحد تولیدی می خواهند کار کنند و درآمد داشته باشند و در عین حال، مالیات را هم بر اساس درآمدشان پرداخت می کنند اما زمانی که هفته ای دو روز برق ندارند و اداره مالیات هم این دو روز را نادیده می گیرد، چطور باید ضرر سه ماه تابستان که به بهانه صرفه جویی در مصرف برق واحدهای تولیدی قطع می شود را جبران کنند؟ ضمن اینکه چند ماه هم باید کار شود تا ضرر این سه ماه جبران شود و سرآخر هم می بینند که هیچ عایدی نداشته اند. به گفته مشهدی زاده همه این ها سبب می شود افرادی که قصد دارند تولید را شروع کنند، منصرف شوند.