رئیس اتحادیه تهیه و توزیعکنندگان گوشت گوسفندی تهران درباره علت قیمت بالا گوشت قرمز گفت: دام زنده دلیل گرانی گوشت قرمز است. قیمت هر کیلوگرم دام زنده در بهمن ماه به حوالی ۲۵۰ هزار تومان رسید و قیمت دام زنده تأثیر مستقیم بر قیمت گوشت عرضه شده در خرده فروشیها دارد.
گفتوگو با شماری از فعالان این صنف نیز از قیمت بالای دام در کشتارگاهها حکایت میکند و طبق گفته آنها نرخ گوشت قرمز براساس عرف بازار دو برابر نرخ دام زنده به علاوه ۱۰ درصد سود قصابی محاسبه میشود.
ملکی با اشاره به تأثیر قیمت نهاده دامی بر دام زنده توضیح داد: دلیل گرانی دام زنده قیمت بالای نهاده دامی است و حوالی ۷۵ درصد هزینه دام را نهاده تشکیل میدهد.
عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در دی ۱۴۰۲ نیز از کاهش عرضه گوشت قرمز حکایت میکند و در دی ۱۴۰۲ حدود ۱۸ درصد عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای کشور نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
مشاهدات میدانی از فروشگاههای پروتئینی سطح شهر از فروش هر کیلوگرم گوشت گوسفندی حوالی ۵۶۰ هزار تومان و گوشت گوساله حدود ۵۵۰ هزار تومان حکایت میکند. اکنون هر کیلوگرم گوسفندی خورشتی بی استخوان بدون دنبه و با دنبه به ترتیب حدود ۵۶۰ و ۵۱۰ هزار تومان، ماهیچه گوسفندی ۵۰۰ هزار تومان، ران گوسفندی پاک کرده با استخوان ۴۹۵ هزار تومان، سردست گوسفندی بدون ماهیچه ۴۱۰ هزار تومان و گوشت گوسفندی چرخ کرده ۵۰۰ هزار تومان است. البته باتوجه به درجه کیفی گوشت احتمال بالا و پایین بودن چند ده هزار تومانی قیمت گوشت گوسفندی در قصابیهای سطح شهر وجود دارد.