• امروز : شنبه, ۱۶ خرداد , ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 6 June - 2026
کل اخبار 2620اخبار امروز : 2
2
رئیس اتاق اصناف و رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران:

قیمت‎ها با نرخ جهانی همخوانی و تطابق ندارد/ بزرگترین خواسته صنف ثبات بازار آهن و فولاد است

  • کد خبر : 12366
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۵ - ۹:۱۵
قیمت‎ها با نرخ جهانی همخوانی و تطابق ندارد/ بزرگترین خواسته صنف ثبات بازار آهن و فولاد است
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف و رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران گفت: توهم کمبود باعث شده کارخانجات قیمتها را غیرمنطقی بالا ببرند به نحوی که در برخی محصولات مثل ورق نرخ منطقی نیست و هیچگونه تطابقی با قیمت‎های خارجی ندارد.

 در حالی بازار آهن و فولاد کشور در پی توقف تولید فولادی مبارکه اصفهان و فولادی خوزستان طی ماه های اخیر با تغییر و تحولاتی همراه بوده است که به گفته فعالان این صنف، بازار با افزایش قیمت‎هایی روبه‎رو است که چندان منطقی به نظر نمی رسد.

افزایش بی رویه قیمت ها در بازار آهن و فولاد

حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران و رئیس اتاق اصناف تهران در خصوص شرایط حاکم بر بازار گفت: روند بازار به این نحو است که همه ساله در ابتدای سال متناسب با شرایط تورمی که وجود دارد بازار و قیمتها تغییر می کند و بر اساس آخرین قیمت ها در بورس یک درصدی افزایش قیمت ها را داریم. با این وجود امسال با توجه به شرایط حاکم، قیمت ها متفاوت شده و به عبارتی قیمت‎های بازار چندان دقیق نیست و شاهد پیش بینی ها و قیمت گذاری های نادرست در بازار هستیم و تا اخر خردادماه نیز اینگونه خواهد بود.

رستگار افزود: در حقیقت الان قیمت‎ها بسیار بالاست و در برخی محصولات مثل ورق قیمت‎ها منطقی نیست و هیچگونه همخوانی و تطابقی با قیمت‎های جهانی و داخلی ندارد.

توهم کمبود کالا باعث شده کارخانجات قیمت ها را غیرمنطقی افزایش دهند

وی در خصوص دلایل اصلی که موجب این قیمتگذاری ها شده نیز گفت: مسلما اگر در یک فصل تولید نباشد فصل بعد دچار کمبود می شود اما الان بازار انتظاری و درواقع توهم کمبود باعث شده کارخانجات قیمت ها را بطور غیر منطقی بالا ببرند.

اما به زودی تمام تولیدکننده ها، وارد کننده و کارخانجات مطابق با یک جدولی که برایشان تنظیم می شود باید رفتار کنند و منطقی نیست که بازار را به هر سمتی می خواهند ببرند. در این صورت قطعا برخورد شدیدی با کارخانجات می شود و باید پاسخگو باشند؛ چرا که به هم ریختن بازار به دلیل توهماتی که دارد یا سوءاستفاده هایی که می‎خواهند انجام دهند از مبدا اصلی برخورد می شود. به عبارت دیگر تا انتهای زنجیره باید مراقب باشند که کسب و کار مردم دچار اختلال نشود.

در حوزه فولاد اولویت تامین بازار داخل است

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران همچنین در خصوص وضعیت صادرات نیز گفت: بنده شخصا معتقدم در حوزه فولاد و آهن آلات موضوع مهم این است که اولویت با تامین بازار داخل است و سپس صادرات است. به خصوص اینکه تولیدات ما بیش از مصرف داخلی است. البته در مورد ورق اینگونه نیست به غیر از فولاد مبارکه بقیه کارخانجات امکان تولید را داشتند؛ اما درصدی به دلیل تورم و افزایش هزینه ها، قیمت‎ها تغییر می کند که متناسب با وضعیت داخلی اگر شرایط مهیا باشد قطعا صادرات هم انجام خواهد شد.

رستگار در خصوص چشم انداز بازار تا پایان سال جاری نیز اذعان داشت: قطعا به شرایط بستگی دارد و اگر بنا باشد چشم اندازی را تعریف کنیم باید بتوان شرایط داخلی را پیش بینی کرد. با توجه به اینکه فولاد یک اقتصاد رقابتی است و تمامی کشورهایی که دارای تولید فولاد هستند را می شود آنها را پیش بینی کرد؛ اما داخل به دلیل شرایطی که داریم فکر می کنم نهایتا تا پایان خردادماه باید صبر کرد و سپس آنچه پیش روی این صنعت را پیش بینی کرد و مطابق با آن برنامه ریزی کرد.

به هیچ وجه راضی به گران شدن فولاد نیستیم

وی در خصوص وضعیت تولید و بازار در سال ۱۴۰۴ نیز گفت: آهن و فولاد اصولا کالایی است که به تناسب موصوعات کالایی دیگر و برنامه ریزی های که بوده یک پایداری تولید داشته و قیمت ها معمولا چندان جابجا نمی شد؛ اما به دلیل مسایل و جنگی که پیش آمد شرایط پیچیده شد که به نظر می رسد طبیعی است. در این میان مهمترین موضوع بحث گرانی فولاد است یعنی همگاران ما در صنف آهن و فولاد به هیچ عنوان راضی بر گران شدن فولاد نیستند حتی اگر خودشان هم کالای زیادی داشته باشند. چون در این صورت توان مالی و گردش کاری شان پایین می آید. لذا باز هم تاکید می کنم همکاران ما به هیچ عنوان راضی به گران شدن فولاد نیستند.

رئیس اتاق اصناف تهران خاطر نشان کرد: البته مقداری گرانی سالانه است که امری عادی است، اما از اینکه به یکباره قیمت ها افزایش یابد همکاران ما استقبال نمی کنند و بسیاری گلایه مند بودند که چرا برخی کالاها را کارخانجات به صورت بی رویه گران کرده اند آن هم در شرایطی که مواد اولیه را داخل داشته ایم. مسئله اینجاست که حتی اگر مواد اولیه را هم وارد کرده باشد این قیمت هایی که قیمتگذاری شده منطقی نیست. بنابراین امیدواریم بازار ثبات پیدا کند و بزرگترین خواسته همکاران ما ثبات بازار اهن و فولاد است.

رستگار در پاسخ به این سوال که کدام محصول در این حوزه بیشترین افزایش قیمت را به ثبت رسانده است نیز خاطرنشان کرد: در مورد مقاطع فولادی افزایش قیمتها متفاوت بود با این وجود بیشترین افزایش قیمت در مورد ورق یعنی ورق هایی که برای فولاد مبارکه بود به صورت بی رویه گران شد که امیدواریم با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته قیمت ها منطقی شود.

کماکان جزو ۱۰ کشور برتر در تولید فولاد هستیم

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد تهران همچنین در خصوص گزارش انجمن جهانی فولاد در رابطه با خروج ایران از جایگاه دهمی تولید فولاد گفت: طبق تولیداتی که ایران داشته چشم انداز سال ۱۴٠۴ ما ۵۴ میلیون تن در دستور کار بوده اما متاسفانه با توجه به شرایطی که به وجود آمد در سال گذشته و مشکلاتی که در جنگ دوازده روزه رخ داد تغییراتی رخ داد. همانطور که می دانید آهن و فولاد جزو اولین کالاهایی است که آمریکا تحریم کرد که نتوانیم در این بخش پیشرفت کنیم و به چشم انداز دست نیابیم. اما بخش خصوصی و همکاران در حوزه تولید تلاش کردند و ما جزو ده کشور اصلی تولید کننده فولاد شدیم و هنوز هم جایگاه ما را کشور دیکری نگرفته است و قطعا اگر شرایط به ثبات برسد قطعا در این بازار حرف برای گفتن داریم. یعنی منابع و معادن ما و ساختارهای ما استعداد اینکه جزو کشورهای برتر باشیم دارد.

به جای کمیت باید روی ارتقای کیفیت برنامه ریزی کنیم

رئیس اتاق اصناف تهران همچنین گفت: با تمام این تفاسیر پیشنهاد بنده این است که از کمیت روی کیفیت بیایم چون به هر حال منابع و معادن ما غیر قابل تجدیدپذیر هستند و جایگزین ندارند. لذا بهتر است روی کیفیت کالا بیشتر برنامه ریزی داشته باشیم. به خصوص اینکه صنعت ما پویا و توانمند است و مردان فولادی پای کار هستند. امیدواریم شرایط کشور عادی شود و بر اساس ظرفیت‎های اقتصادی که وجود دارد بتوانیم به الفعل انجام دهیم و توانمندی هایمان را به کار بگیریم.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=12366

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.