رئیس اتحادیه صنف سراجان تهران با انتقاد از وضعیت وخیم تولیدکنندگان کیف در آستانه پایان سال، گفت: در حالحاضر، وضعیت تولیدکنندگان کیف بسیار سخت شده است و متاسفانه، ورود بیرویه اتباع بیگانه به این صنف، مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.
موسوی ادامه داد: حدود ۸۰ درصد تولید کیف زنانه را اتباع در اختیار گرفتهاند و به تدریج در بخشهای دیگر مانند کوله مدارس، ساک و چمدان نیز نفوذ کردهاند که امیدواریم دولت جدید با برخورد جدی با اتباع غیرمجاز، اتفاقات خوبی را برای این صنف رقم بزند.
صنعت کیف در حال فروپاشی است
وی در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه شما مجوزی برای فعالیت اتباع صادر کرده است، افزود: به هیچ عنوان مجوزی صادر نشده است، ما تنها صنفی هستیم که برای دریافت جواز کسب، علاوه بر مدارک معمول، کارت ملی و شناسنامه هم میگیریم اما هیچگونه مجوزی برای اتباع صادر نکردهایم و هیچ مهر و امضایی از طرف اتحادیه برای آنها وجود ندارد، با این حال، تعداد آنها روز به روز بیشتر میشود و در تمام مراحل تولید، از کارگری و تولید گرفته تا تکفروشی و حتی مواد اولیه، دخالت میکنند.
وضعیت وخیم تولیدکنندگان کیف
موسوی درباره وضعیت تولیدکنندگان چرم اظهار کرد: بازار کالاهای چرمی در رکود است و تولیدکنندگان با همان قیمت قبل هم سودی نمیکنند و تنها میخواهند آبروی خود را با پاس کردن چکها و پرداخت حقوق کارمندان و کارگران خود حفظ کنند. هر چند قیمت مواد اولیه بسیار گران شده، اما به دلیل نبود خریدار، قیمت کیف افزایش چندانی نداشته است.
قاچاق، صنعت را به نابودی میکشاند
رئیس اتحادیه صنف سراجان تهران در مورد قاچاق کیف نیز بیان کرد: متاسفانه شاهد قاچاق کیف، کفش و پوشاک از طریق بنادر دولتی و با استفاده از کامیونها و کانتینرها به تهران هستیم و این موضوع واقعا جای تاسف دارد و از دولتمردان تقاضا داریم که جلوی قاچاق را بگیرند، در غیر این صورت، تولیدکنندگانی که هنوز مشغول فعالیت هستند نیز نابود خواهند شد.
موسوی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما به عنوان رئیس اتحادیه چه اقداماتی برای حمایت از تولیدکنندگان انجام دادهاید، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ مصوبهای داشتیم مبنی بر اینکه برای اتباع بیگانه در هیچیک از بخشهای صنف، کارت فعالیت صادر نشود، با این وجود، متاسفانه این روند همچنان ادامه دارد.
وی افزود: اتحادیه به این واحدها اخطار میدهد و از طریق اتاق اصناف و اماکن نیروی انتظامی پیگیری میکند که خوشبختانه، اخیراً پیگیریها جدیتر شده است و امیدواریم اتفاقات خوبی رقم بخورد و صدای تولیدکنندگان به گوش مسئولان برسد.