• امروز : یکشنبه, ۲۴ فروردین , ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
کل اخبار 1760اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

وقتی یک سرویس چُدن با حقوق یک ماه برابری می کند/ کجای دنیا چنین تورمی را سراغ دارید؟ سالِ مالی خوبی نداشتیم/ امید به نتیجه مثبتِ توافقات در رشد فعالیت صنفی ترجیح خرید مصنوعات طلا به جای سکه و طلای آب شده/ بهترین جا برای سرمایه گذاری های خُردِ شهروندان پیگیری های اتحادیه تخفیف ۴۰ درصدی طرح ترافیک را به ۷۰ درصد رساند/ برای اولین بار تعداد صدورِ جواز از ابطال آن پیشی گرفت فعالیت های اتحادیه و تیم جدید نویدبخشِ سالی به دور از تلاطم برای همکاران صنفی خودروهایی که در بم معطل یک امضای وزارت صمت خاک می خورند و دولتی که دستش را از گلوی صنف برنمی دارد! وحدت مشکلات در همه صنوف/ در زبان از کمک به تولید کننده می گوییم و در عمل آن ها را تحت فشار قرار می دهیم رنگ هم کالای لوکس و زینتی شد/ بیش از ۶۰ درصد خانواده ها نظافت را جایگزین رنگ کرده اند هرجا فشارِ نرخ دستوری باشد فساد ایجاد می شود/ در حال حاضر هیچ ارگان تصمیم گیرنده ای نداریم/ نان سنگک را آزاد کنید انجماد در بازار تزئینات داخلی ساختمان/ میزان تقاضا به یک‌سوم رسید اعلام تخفیف‌های دروغین، به بازار آسیب زده است سی و دومین نمایشگاه تخصصی آرایشی بهداشتی و عطریات فرصتی برای آشنایی با نوآوری ها و دستاوردهای جدید در حوزه زیبایی و سلامت تداخل پلیس+۱۰ در کسب و کار عکاسان/ چرخه معیوب و غیرشفاف باید اصلاح شود

4
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران مطرح کرد:

رکود شدید در بازار/ مغازه‌ها تعطیل شده و آینده‌ای مبهم پیش روی ماست

  • کد خبر : 8588
  • ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۰
رکود شدید در بازار/ مغازه‌ها تعطیل شده و آینده‌ای مبهم پیش روی ماست
سعید حیاتی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران گفت: یکی از چالش‌های اصلی تولیدکنندگان، سرمایه در گردش است. مواد اولیه از جمله چرم طبیعی، به‌شدت گران شده و بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نوسان قیمت ارز نمی‌توانند برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشند.

 رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش تهراناظهار کرد: «در حال حاضر بازار در شرایط بسیار مبهمی قرار دارد. با آغاز سال ۱۴۰۳، بسیاری از مغازه‌داران و صاحبان کارگاه‌ها هنوز به محل کار بازنگشته‌اند و برخی نیز قرارداد اجاره خود را تمدید نکرده‌اند. علت این موضوع، افزایش شدید اجاره‌ها و کاهش تقاضاست که باعث شده توان مالی اجاره‌نشینان کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: «در سال‌های گذشته، مالکان مغازه‌ها و کارگاه‌ها بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، اجاره‌ها را به‌صورت سالانه افزایش داده‌اند، در حالی که بسیاری از این واحدها دیگر سودده نیستند و همین مسئله منجر به خالی شدن بسیاری از مغازه‌ها در شروع سال جدید شده است. وضعیت رکود، به‌ویژه در سه‌ماهه پایانی سال گذشته، بسیار شدید بوده و امسال هم نشانه‌ای از بهبود سریع دیده نمی‌شود.»

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران در ادامه گفت: یکی از چالش‌های اصلی تولیدکنندگان، سرمایه در گردش است. مواد اولیه از جمله چرم طبیعی، به‌شدت گران شده و بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نوسان قیمت ارز نمی‌توانند برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشند. از طرفی، بیمه و دستمزد نیز افزایش پیدا کرده و فشار مضاعفی بر کارگاه‌ها وارد می‌کند. برای مثال؛ هزینه بیمه برای یک کارگاه با ۵۰ کارگر به مبلغ قابل‌توجهی می‌رسد که تنها باید نقدی پرداخت شود.

حیاتی افزود: در شرایط فعلی، چرم طبیعی به کالایی لوکس تبدیل شده و به همین دلیل مصرف‌کنندگان و حتی تولیدکنندگان به سمت چرم مصنوعی رفته‌اند. تولید چرم طبیعی هم به دلایل مختلفی مانند گرانی گوشت، کاهش کشتار دام و مشکلات واردات مواد شیمیایی لازم برای دباغی با محدودیت مواجه شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر تولید داخل توان تأمین همه مواد اولیه را ندارد. بخشی از چرم مصرفی وارداتی است و واردات آن هم تحت تأثیر نرخ ارز و تعرفه‌های گمرکی قرار دارد. برخی مواد اولیه مانند چسب، نخ، زیپ، فنر و… نیز که در صنعت کفش کاربرد دارند، به شدت تحت تأثیر قیمت‌های جهانی هستند. از آن‌سو صادرات چرم ایران نیز کاهش یافته و بسیاری از برندها که قبلاً به بازارهایی مثل مسکو صادر می‌کردند، امروز فعالیت‌شان محدود شده است.

وی در ادامه با اشاره به مشکلات سامانه‌های متعدد اداری گفت: سامانه‌هایی مثل سامانه نوین اصناف، سامانه مدیان مالیاتی، سامانه شهرداری‌ها و… به جای تسهیل امور، باعث پیچیدگی و کندی فرآیندها شده‌اند. بسیاری از این سامانه‌ها هوشمند نیستند و کاربر را درگیر فرآیندهای وقت‌گیر و غیرشفاف می‌کنند. برای مثال، برای دریافت جواز کسب، باید مراحل زیادی را طی کرد که بعضاً با عدم همخوانی بین سامانه‌ها، بارها باید تکرار شوند. این موضوع باعث اتلاف وقت و هزینه و بی‌اعتمادی فعالان صنفی به این سیستم‌ها شده است.

او به وضعیت صادرات چرم نیز اشاره کرد و گفت: صادرات چرم ایران به‌ویژه به کشورهایی مثل روسیه کاهش یافته و در حال حاضر چند برند محدود به‌صورت فعال در این حوزه باقی مانده‌اند. افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی نیز یکی دیگر از عوامل کاهنده صادرات است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران در خصوص تاثیر نرخ ارز در این صنف عنوان کرد: ثبات در بازار تنها با کاهش تنش‌های سیاسی، بهبود روابط بین‌المللی و تثبیت نرخ ارز ممکن است. اگر قیمت ارز به یک عدد مشخص برسد و همان‌جا بماند، هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده می‌توانند برنامه‌ریزی کنند. در شرایط نوسانی، هیچ‌کس نه چکی جنس می‌خرد، نه چکی می‌فروشد و عملاً بازار فلج می‌شود.»

حیاتی در پایان با اشاره به پیش بینی از وضعیت این صنف در سال جاری گفت: با وجود تمام مشکلات، صنعت چرم و کفش ایران صنعتی بومی، اشتغال‌زا و غیرقابل تحریم است. اگر حمایت لازم صورت گیرد و سیاست‌گذاری‌ها منطقی باشد، این صنعت می‌تواند دوباره رونق بگیرد. امیدواریم سال جدید با کاهش تنش‌ها، ثبات اقتصادی و افزایش تولید همراه باشد.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=8588

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.