رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا و سکه اظهار داشت: در هفته گذشته بازار طلا کم نوسان بود؛ البته به صورت کلی قیمتها افزایشی بود و سکهها به طور میانگین ۱۵۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت؛ ضمن اینکه قیمت طلا نیز حدوداً این هفته ۱۷ هزار تومان رشد کرد.
وی با بیان اینکه بازار هفته آرامی را پشت سر گذاشت، اضافه کرد: هفتهای با نوسانات حداقلی داشتیم حتی در بازارهای جهانی هم تغییرات چشمگیر افزایشی یا کاهشی نبود.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران درباره وضعیت تقاضا در بازار طلا نیز گفت: وضعیت تقاضا فعلاً تغییر خاصی نداشته است، ۲۲ اسفند ماه رمضان آغاز میشود و ممکن است در این فرصت باقیمانده، صنعت طلا که از ابتدای سال شرایط خوبی نداشته است رونق بگیرد.
بذرافشان در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی حسابهای مسدود شده فعالان بازار طلا نیز گفت: باتوجه به پیگیری و نامهنگاریهایی که اتحادیه تهران با وزیر اقتصاد و مسئولان وزارت صمت، اتاق اصناف و بانک مرکزی و ارگانهای مختلف داشت حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد حسابها باز شد؛ اما متاسفانه ترکشهای این مسدودی در یک ماه اخیر آسیبهای مالی و اقتصادی به همکاران ما در صنعت طلا وارد کرد که امیدواریم دیگر تکرار نشود.
وی افزود: برای فعالان اصناف در سراسر کشور مخصوصاً در صنعت طلا باید امنیت اقتصادی وجود داشت تا بتواند در آرامش فعالیت کند.
بذرافشان همچنین درباره عرضههای شمش طلا و سکه بانک مرکزی و تاثیر آن در بازار طلا اظهار داشت: این عرضهها برای بازار بسیار خوب بوده است. بخش تولید و فروشندگان طلای آب شده در صنعت طلا همیشه دچار آسیب بودند. در این مدت عرضه این افراد میتوانند بسته به مقداری که نیاز دارند خریداری کنند استقبال هم در این عرضهها خوب بوده است.
وی اضافه کرد: در عرضه مرکز مبادلات دست واسطهها کوتاه شده است و فقط تولیدکنندگان صنعت طلا و فروشندگان طلای آب شده میتوانند خرید کنند دلیل ورود آب شده فروشها هم این است که خرید یک کیلو طلا الان ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ اما، چون قدرت خرید پایین است این افراد بسته به نیاز متقاضی خریداری میکنند و آن را خورد کرده و به بخش تولید میدهند.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با هشدار نسبت به خرید طلای آب شده و دست دوم، گفت: توصیه ما به مردم این است فقط مصنوعات نوی طلا را خریداری کنند؛ طلای آب شده بیشتر در حوزه کارهای عملیاتی صنفی کاربرد دارد. برای سرمایهگذاری هم اگر کسی خواست در حوزه طلا وارد شوند، بهتر است مصنوعات طلا بخرند که باعث تقویت بخش تولید میشود و از طرف دیگر مشکلات و آسیبهایی که طی امسال و سالهای گذشته این صنعت داشت برطرف میشود.
وی اضافه کرد: خرید مصنوعات طلا یک سرمایهگذاری درازمدت است که میتوان بهصورت زینت هم استفاده کرد. از طرف دیگر به اشتغالزایی و رشد اقتصاد کشور کمک میکند؛ اما متاسفانه مردم فقط دنبال حفظ ارزش پول خود هستند به همین دلیل به سمت خرید طلای آب شده، سکه و بعضاً طلای دست میروند که به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم.
بذرافشان با اشاره به درخواست اتحادیه طلا برای ممنوعیت فروش طلای دستدوم، عنوان کرد: ما بهصورت مرتب با مسئولان نامهنگاری انجام دادیم در جلسات حضوری هم اعلام کردیم که باید قانونی مصوب شود که فروش طلای دستدوم ممنوع شود و فقط مصنوعات نو فروخته شود.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با بیان اینکه فروش طلای دستدوم به بخش تولید صنعت طلا آسیب زده است؛ افزود: برخی از طلاهای دستدومی که مردم خریداری میکنند ساخت قدیم بوده است که کد استاندارد هم ندارد و گاهی مشاهده شده این طلاها مشکل عیار نیز دارند. توصیه ما این است مردم به سمت خرید طلای دستدوم و کم اجرت نروند.