• امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل اخبار 1420اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان جایِ قهوه در قهوه خانه است/ کافه عربی یکی از واحدهایِ صنفی ماست اتفاقات بزرگ در اقتصادِ اصناف کشور با کمک بانوان/ اتحادیه خرازی اولین «کانون بانوان صاحب جوازِ کسب» را افتتاح کرد مالکان، پیچِ سرقفلی را فشرده و صاحبان کسب و کار را به ستوه آورده اند/ شهرداری محل کسب این افراد را با بلوک سیمانی مسدود کرده گوشت را گران کردید مردم به سمت سوسیس و کالباس رفتند/ حالا شهروندان از خرید فرآورده های گوشتی هم محروم شده اند/ با وجود کیفیت، صادراتمان به افغانستان و عراق محدود شده! با احترام و مدارا و مراقبت از جو صمیمانه یک صنف، شاهد وحدت و رفعِ مشکلات خواهیم بود وحدتِ تابلوسازان در جشنواره نهم آذرماه/ تابلوهای شهر زیبا می شوند فعالان صنفی در خصوص آسیب های قانون بودجه نظر بدهند/ از سازوکار‌های شما در داوری و حل اختلاف حمایت می کنیم/ دعاوی مابین هم‌صنفان به مصالحه کشیده شوند اندیشکده حمکرانی اقتصاد هوشمند اتاق اصناف تهران؛ از بازنگری در قوانین کسب و کار و رشد اقتصاد دیجیتال تا حضور اصناف در ساختارهای تصمیم گیری و مشورتی کشور چابک سازی می کنید یا لاک پشت سازی؟/ خیلی چراغ خاموش، همان مالیات را گرفتید!/ ناعدالتی ها و ناترازی هایِ صنف ما همکاری سازمان امور مالیاتی با اتحادیه عطار و سقط فروشان تسهیل دسترسی به لاستیک برای متقاضیان/ لزوم اتخاذ تدابیر ویژه از سوی دولت برای مقابله با واردات غیرقانونی لاستیک وزارت جهاد باید بازار سیب‎زمینی را مدیریت کند/ قیمت میوه‌های پاییز ۲۵ درصد افزایش یافت رکود مطلق معاملات بازارخودرو/ عدم توان مردم برای خرید خودرو

38
عزت اله نوازنی، رئیس اتحادیه ماشین ساز و فلزتراش تهران:

یک دهه افول کارگاه های تراشکاری/ رشد صنعت نیازمند حمایت همه جانبه دولت است

  • کد خبر : 159
  • ۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷
یک دهه افول کارگاه های تراشکاری/ رشد صنعت نیازمند حمایت همه جانبه دولت است
رئیس اتحادیه ماشین ساز و فلزتراش تهران با ابراز نگرانی از وضعیت این صنف گفت: 10 سال است که کسب و کار صنف ماشین ساز و فلزتراش از رونق افتاده است. کارگاه ها و اتحادیه برای تامین هزینه های جاری خود هم با مشکل مواجه هستند و برای بقا به تعدیل نیروی انسانی روی آورده اند. کارخانه های خودرو ساز در قرارداد با قطعه ساز شرایط بسیار سختی را لحاظ می کنند. رشد صنعت در کشور به حمایت دولت نیاز دارد.

عزت اله نوازنی، رئیس اتحادیه ماشین ساز و فلزتراش تهران در گفت وگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران وضعیت کسب وکار این صنف را این چنین توصیف کرد: کسب و کار صنف ماشین ساز و فلز تراش در سال ۱۴۰۲ مانند ۱۰ سال گذشته از رونق افتاده است. یک دهه است که هر سال بدتر از سال قبل کسب و کار اصناف با رکود مواجه می شود و در این بین اصنافی مثل ما که کار صنعتی و تولیدی می کنند بیشتر آسیب می بینند.

وی افزود: درآمد کارگاه های تراش کاری و واحد های صنفی ما آنقدر کاهش یافته که بسیاری از کارگاه ها را به تعطیلی کشانده است و بسیاری از کارگاه ها برای بقا و سرپا ماندن کارگاه مجبور به تعدیل نیرو شده اند و حتی خود اتحادیه ماشین سازو فلز تراش هم برای تامین هزینه های جاری خود دچار مشکل شده، یکی از منابع درآمد اتحادیه ها صدور پروانه کسب بود که با راه اندازی سامانه ملی اصناف این درامد از بین رفته است.

نوازنی در ادامه بیان کرد: متاسفانه در سال های اخیر از صنعت و صنعتکار حمایت نمی شود. صنایع خوروساز ما، با کارگاه های تولید قطعات خودرو وارد عقد قرارداد می شوند ولی قراردادی یک طرفه که کارگاه قطعه ساز را بسیار تحت فشار قرار می دهد. مثلا با قیمتی بسیار پایین تر از قیمت واقعی می خواهند قطعات را بخرند و یا شرایطی بسیار سختی را مطرح می کنند که در نهایت قطعه ساز برای صرفه اقتصادی مجبور به پایین آوردن کیفیت قطعات می شود. در حالیکه اگر قراردادی منصفانه و عادلانه منعقد شود تولیدکننده هم با بهترین کیفیت قطعات را تولید می کند.

او در ادامه به بحث تامین مواد اولیه اشاره کرد و گفت: ۷۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز ما در داخل کشور و ۳۰ درصد از خارج کشور تامین می گردد. مهمترین ماده مصرفی که در داخل کشور تامین می شود فولاد است. کارگاه های کوچک نمی توانند فولاد را مستقیما از فولاد سازان تهیه کنند و به اجبار باید از واسطه خریداری کنند. چون فولاد در بورس عرضه می شود و کارگاه های کوچک توان خرید از بورس را ندارند.

نوازنی با ابراز تاسف از رویه موجود گفت: واسطه ها و دلالان به مقدار زیاد فولاد را از بورس خریداری می کنند و به قیمت دلخواه به مصرف کننده های فولاد می فروشند. در تامین مواد وارداتی از موانع وارداتی و گمرک که بگذریم بزرگترین مشکل بی ثباتی نرخ ارز است. افزایش مرتب نرخ ارز تولیدکننده را با چالشی بزرگ مواجه کرده است.

رئیس اتحادیه ماشین ساز و فلز تراش مشکل قطع برق کارگاه ها را هم یادآوری و بیان کرد: هم اکنون دو روز در هفته برق کارگاه های صنف قطع می شود و کار تعطیل می شود. در حالیکه هزینه ها مانند حقوق کارگران، مالیات، بیمه، ثابت مانده و کارفرمایان برای پرداخت این هزینه دچار مشکل می شوند.

او در ادامه تصریح کرد: برای رونق در بخش صنعت دولت باید در کنار صنعت قرار بگیرد سازمان های مربوطه مانند وزارت صمت، اداره دارایی، بیمه، شهرداری، اداره کار باید از کارگاه ها و کارخانه های صنعتی حمایت کنند. به جای ایجاد مشکل ، باید موانع موجود از پیش پای صنعتکار برداشته شود تا صنعت کشور رشد کند. بانک ها با اعطای وام کم بهره به کمک صنعت کار بیایند تا بتواند با استفاده از این تسهیلات دستگاه و ماشین آلات به روز و جدید خریداری کند. تثبیت قیمت ارز می تواند به صنعتگر کمک کند که مواد اولیه مصرفی خود را راحتر وبیشتر تهیه کند.

او با بیان اینکه شرایط اقتصادی موجود باعث شده که کارگاه ها و کارخانه ها به تعدیل نیروی انسانی روی بیاورند افزود: این رویه باعث بالا رفتن آمار بیکاری در کشور می شود. اگر دولتمردان از صنعت حمایت کنند و زمینه رشد صنعت کشور را به وجود آورند نه تنها کارگری بیکار نمی شود، اشتغال زایی ایجاد و نیروی کار بیکار در جامعه هم جذب کار می شود و همچنین رشد صنعت از مهاجرت دانشجویان و قشر تحصیل کرده به خارج کشور جلوگیری می کند.

نوازنی تصریح کرد: جوانان تحصیل کرده و استادکاران ماهر و کاربلد در کنار هم می توانند بهترین تیم صنعتی را تشکیل دهند و باعث رشد و تعالی صنعت کشور شوند. دیگر سفره کارگران کوچک و خالی از نان نمی شود. هیچ پدری شرمنده خانواده خود نمی شود. کارفرما برای پرداخت مالیات و بیمه تحت فشار قرار نمی گیرد. تحقق این امور منوط به حمایت همه جانبه دولت از صنعت و صنعتگر کشور است

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=159

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.