در روزهای گذشته قیمت گوجه فرنگی در سطح خردهفروشیها افزایش یافت. از سوی دیگر بخشی از گوجه فرنگیهای صادراتی به عراق، بازگشت خوردند. به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران، جابهجایی فصل یکی از دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی است.
علاوهبر این، طی چند روز اخیر، گوجه فرنگیهای ایرانی از مرزهای صادراتی عراق برگشت خورده که این به معنی ممنوعیت صادرات گوجه فرنگی به عراق است. حال سوال اینجاست که علت افزایش قیمت این محصول و ممنوعیت صادرات آن چیست و چه زمانی این مشکلات برطرف میشود؟
علت افزایش قیمت گوجه فرنگی چیست؟
اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران درباره علت افزایش قیمت گوجه طی روزهای اخیر توضیح داد: دلایل مختلفی برای افزایش قیمت گوجه فرنگی وجود دارد. یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت این محصول و جابهجایی فصل است که بازار هرساله با آن مواجه است. همچنین در این بازه زمانی صادرات هم انجام شده که بر افزایش قیمت این محصول تاثیر گذاشته است. همچنین در حال حاضر مشکل گرانفروشی وجود ندارد و فقط قیمت واقعی این محصول رشد کرده است.
او درباره وضعیت فعلی بازار تشریح کرد: در حال حاضر بحث گرانفروشی در میان نیست و فقط بحث افزایش قیمت مطرح است. البته مردم هم انتظار ندارند این محصول را با این قیمت تهیه کنند. همچنین این مقطع کوتاه است و بازار به حالت عادی برمیگردد. البته قیمت ۷۰ هزار تومانی گوجه فرنگی مربوط به گوجه فرنگی درجه یک است و گوجه فرنگی با قیمتهای پایینتر هم در بازار وجود دارد.
کارگر در پاسخ به این پرسش که آیا کمبودی در بازار وجود دارد یا خیر توضیح داد: در حال حاضر کمبود در بازار وجود دارد و این پیشبینی باید قبل از انجام صادرات توسط صادرکنندگان انجام میشد. چون ابتدا باید نیاز بازار داخل تامین شود.
وی درباره مدتزمان بازگشت بازار به حالت عادی توضیح داد: باید گوجه فرنگی جنوب کشور وارد بازار شود تا قیمتها به حالت عادی بازگردد. در چنین شرایطی وضعیت آبوهوایی هم تاثیرگذار است. همچنین احتمال میرود نهایتاً تا ۲۵ روز آینده گوجه فرنگی جنوب کشور وارد بازار شود.
کاهش کیفیت گوجههای مناطق سردسیر عامل برگشت گوجههای صادراتی به عراق
کارگر درباره علت بازگشت گوجههای صادراتی ایران از مرزهای صادراتی گفت: دلایل مختلفی میتواند برای این امر وجود داشته باشد. یکی از این دلایل کاهش کیفیت گوجههای مناطق سردسیر است. همچنین گوچههای مناطق جنوب کشور نیز همچنان به تولید انبوه نرسیدند. البته بحثهای مربوط به صادرات به صادرکنندگان هم بستگی دارد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران برای حل این مشکل پیشنهاد داد: بهتر است قبل از صادرات وضعیت بازار پیشبینی شود و همچنین مردم هم مساعدت داشته باشند تا این شرایط برطرف شود.