اگرچه موضوع پخت مطلوب نان بسیار حائز اهمیت است؛ اما وضعیت پخت نان در اغلب نانواییها مطلوب نیست و مردم از کیفیت نان اصلا رضایت ندارند. کیفیت نامطلوب نان سبب دورریز نان شده است؛ بنابراین بخشی از گندمی که سالانه با زحمت و مشقت بسیار کشاورز و با هزینه بالا تولید میشود به علت پخت نامطلوب نان از بین میرود. این در حالی است که نظارتهای کافی و بیشتری باید بر نانواییها صورت گیرد و نباید این نظارتها مقطعی و کوتاهمدت باشد.
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران در این خصوص گفت: علیرغم یارانهای که بابت نان پرداخت میشود، اما نانوایان و مردم راضی نیستند، لذا این وضعیت حاکی از آن است که اشکال وجود دارد.
وی با بیان اینکه متأسفانه در برخی از شهرها نان خشک شده و به عنوان خوراک دام مصرف میشود، بیان داشت: با وجود هزینهای که توزیع آرد یارانهای برای دولت دارد؛ اما در خصوص تولید نان باکیفیت وضعیت مناسبی نداریم.
رئیس اتاق اصناف تهران درباره افزایش کیفیت نان بیان داشت: بر اساس جلساتی که با اتحادیههای مرتبط با نان داشتهایم به این نتیجه رسیدهایم که اتحادیههای مرتبط با واحدهای صنفی نظارت بیشتری داشته باشند و بحث سلامت نان و کیفیت طبخ نان را در نظر بگیرند.
وی افزود: برای پخت نان با کیفیت مطلوب باید فرهنگسازی شود و مشوق ایجاد کرد که در این مورد جلساتی برگزار شده و ما آن را در دست اجرا داریم.
به گفته رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، آرد کامل در تعریف سازمان استاندارد استفاده از تمام دانه گندم است بطوری در انواع نان میزان سبوس گیری باید بین ۲ درصد تا کمتر از ۶ درصد باشد.
مردم با توجه به اهمیت سلامت نان و عوارض مصرف آرد سفید و تاثیر نانی که خوب پخت نشده باشد در سلامت افراد جامعه و ایجاد بیماریهای فراوان در پی مصرف نان سالم و هزینههای فراوانی که در پی مصرف اینگونه نانها بر خانوادهها و دولت تحمیل میشود از اتحادیهها و اصناف مرتبط و همچنین وزارت بهداشت تقاضا دارند به نوع آرد و نحوه پخت کامل نان در نانواییها توجه ویژهای شود. مردم از مسئولان می خواهند تا در راستای حفظ سلامت جامعه مصرف نان سبوسدار ترویج شود.
لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=6074