• امروز : یکشنبه, ۱۲ مهر , ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 4 October - 2026
کل اخبار 2969اخبار امروز : 4
♥1
رئیس اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری تهران در گفت‌وگو با اتاق اصناف تهران مطرح کرد:

فرسودگی ۸۰ درصدی کامیون‌های نیمه‌سنگین تهران و جهش هزینه لاستیک؛ کرایه‌ها دیگر پاسخگوی هزینه‌های حمل‌ونقل نیست

  • کد خبر : 14313
  • 12 مهر 1405 - 11:08
فرسودگی ۸۰ درصدی کامیون‌های نیمه‌سنگین تهران و جهش هزینه لاستیک؛ کرایه‌ها دیگر پاسخگوی هزینه‌های حمل‌ونقل نیست
رئیس اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری تهران با اشاره به پایین بودن نرخ خدمات حمل‌ونقل، افزایش شدید هزینه قطعات و لاستیک، کمبود گازوئیل و فرسودگی گسترده ناوگان گفت: بخش قابل‌توجهی از کامیون‌های نیمه‌سنگین فعال در تهران فرسوده‌اند و هزینه‌های موجود، تناسبی با نرخ‌های تعیین‌شده برای خدمات حمل‌ونقل ندارد.

عارف مرادی، رئیس اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق اصناف تهران، مهم‌ترین مشکل این صنف را پایین بودن نرخ پایه خدمات حمل‌ونقل عنوان کرد و گفت: پایین بودن نرخ‌ها یکی از عوامل اصلی بروز اختلاف و تغییر در توافقات میان طرفین است.

او توضیح داد: در حال حاضر نرخ خدمات حمل‌ونقل برای پنج ساعت محاسبه می‌شود؛ اما از این پنج ساعت، یک ساعت برای رفت و یک ساعت برای برگشت در نظر گرفته شده و عملاً تنها سه ساعت برای انجام کار باقی می‌ماند. به بیان دیگر، نرخ سه ساعت کار برای پنج ساعت خدمات در نظر گرفته شده است و همین مسئله موجب شده نرخ‌های موجود پاسخگوی هزینه‌های واقعی فعالان این صنف نباشد.

 

افزایش هزینه قطعات و مشکل تأمین سوخت

مرادی در ادامه با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه نگهداری خودروهای حمل‌ونقل شهری اظهار کرد: قیمت قطعات خودرو به‌شدت افزایش یافته و حتی روغن موتور نیز هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت با گذشته قابل مقایسه نیست.

رئیس اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری همچنین به مشکل تأمین سوخت اشاره کرد و گفت: کمبود گازوئیل و محدود بودن جایگاه‌های عرضه گازوئیل در تهران و اطراف تهران از دیگر مشکلات جدی این صنف است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

بیش از ۸۰ درصد کامیون‌های نیمه‌سنگین تهران فرسوده‌اند

او یکی از اساسی‌ترین مشکلات حمل‌ونقل کالای شهری را فرسودگی ناوگان دانست و افزود: کامیون‌های نیمه‌سنگین فعال در سطح شهر تهران، بیش از ۸۰ درصد فرسوده هستند و مدل بسیاری از این خودروها به ۴۰ تا ۵۰ سال پیش بازمی‌گردد.

 

مرادی تأکید کرد: این میزان فرسودگی فقط مشکل رانندگان و صاحبان خودرو نیست، بلکه تبعات آن متوجه شهر و شهروندان نیز می‌شود. فرسودگی ناوگان موجب افزایش آلودگی هوا، تشدید ترافیک و کاهش ایمنی و اطمینان در حمل بار مردم می‌شود.

 

کرایه‌ها پاسخگوی هزینه سوخت و روغن نیست

رئیس اتحادیه صنف حمل‌ونقل کالای شهری با بیان اینکه نرخ‌های فعلی پاسخگوی هزینه‌های جاری ناوگان نیست، گفت: کرایه‌های موجود حتی پاسخگوی هزینه‌هایی مانند روغن و سوخت نیست و در کنار آن، افزایش شدید قیمت لاستیک فشار مضاعفی را بر فعالان این صنف وارد کرده است.

او در توضیح افزایش قیمت لاستیک اظهار کرد: سال گذشته در همین مقطع، یک جفت لاستیک را حدود ۱۸ میلیون تومان خریداری می‌کردیم، اما امروز قیمت همان لاستیک به حدود ۹۵ میلیون تومان رسیده است؛ آن هم در شرایطی که برای برخی لاستیک‌های موجود، گارانتی مناسبی نیز ارائه نمی‌شود.

 

افزایش هزینه‌ها؛ فشار مضاعف بر کارگران

مرادی در پایان با اشاره به پیامدهای اقتصادی این وضعیت برای شاغلان این صنف گفت: وقتی هزینه‌های فعالیت افزایش پیدا می‌کند اما نرخ خدمات متناسب با آن اصلاح نمی‌شود، فشار نهایی تنها متوجه صاحب خودرو نیست و حقوق و منافع کارگران و نیروهای شاغل در این حوزه نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

او تأکید کرد: برای حل مشکلات حمل‌ونقل کالای شهری، باید مجموعه‌ای از مسائل از جمله اصلاح نرخ خدمات، تأمین پایدار سوخت، کنترل هزینه قطعات و لاستیک و نوسازی ناوگان فرسوده به‌صورت هم‌زمان مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه ادامه فعالیت ناوگان فرسوده با نرخ‌های فعلی، شرایط را برای فعالان این صنف دشوارتر خواهد کرد.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=14313

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.