تداخل کاری اتحادیه ها به واسطه اعلام رسته های بلاتکلیفی که از شهرستان ها به تهران انتقال داده شده اند یکی از مهم ترین موضوعاتی است که بنا به اظهارات رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران علاوه بر ایجاد درگیری میان اصناف، چالش های فراوانی را هم پیش پای آن ها قرار داده. در واقع دست اندازی به رسته اتحادیه های دیگر به طمعِ گرفتن رسته به قیمت نابودی یک اتحادیه با خارج شدن او از جد نصاب تمام می شود. هادی زاده از روسای محترم اتحادیه می خواهد که پیش از هر اقدامی تبعات آن را در نظر داشته باشند با این توضیح که «شما با ۲۰۰۰ عضو، ۲۰ نفر را هم اضافه کنید؛ اتفاقی برای شما رخ نمی دهد اما اگر یک اتحادیه با ۵۰۰ عضو، ۱۰۰ یا ۲۰۰ عضو آن از سوی سایر اتحادیه ها حذف شود، این باعث می شود که اتحادیه از حد نصاب خارج شده و به معضلات درون صنفی گرفتار شود.»
اتحادیه باید استانی شود/ فعالان شهرک های اقماری نمی توانند از اتحادیه مربوطه جواز بگیرند
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران با اشاره به اعمال تبصره ۲۰ ماده ۵۵ جهت انتقال به شهرک های اقماری، می گوید: امروز به واسطه سامانه صدور مجوزها و عدم تمهیدات لازم برای اجرای تبصره ۴ ماده ۲۶ به صورت کلی تمام اعضایی که در شهرک های اقماری فعالیت می کنند به موقعیت جغرافیایی خود هدایت می شوند .
به گفته هادی زاده، واحدهای صنفی در شهرک های اقماری به واسطه این اتفاقات دیگر نمی توانند از اتحادیه مربوطه خود جواز بگیرند؛ در نظر بگیرید اتحادیه با قدمت ۹۰ سال و تنها اتحادیه تخصصی چوب و تخته در ایران که با صنعت خود حدود ۱۱ درصد اشتغالزایی در کشور را بر عهده گرفته عملا ریزش کرده و اتحادیه از حمایت از اعضا خود مستاصل شود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران، با این توضیح که امروز اعضای تخصصی ما در اسلامشهر به واسطه ادغام شدن دو اتحادیه باید از اتحادیه شیشه و آینه جواز بگیرند، تصریح می کند: این توجیه پذیر نیست که اتحادیه آهنکاران جواز رسته های ما را در زمینه ذغال را صادر می کند! ضمن اینکه برای این اتحادیه ها احترام قائل هستم، به نظر من تنها راهکار مناسب برای رفع این مشکل برای اتحادیه ما و اتحادیه های دیگری که شامل این موضوع می شوند، استانی شدن آن هاست تا بتوانند خدمات تخصصی خودشان را در سطح استان ارائه بدهند.
می خواهید اتحادیه ها را مقابل هم قرار دهید؟/ تعدادی از رسته ها قابلیت الحاق به برخی اتحادیه ها را ندارند
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران به ذکر نمونه رسته هایی که از شهرستان آمده، پرداخته و می گوید: در مواردی مشاهده می شود که رسته های هیچ سنخیتی با هم نداشته و هر کدام جداگانه کد آیسیک اتحادیه را دارا هستند؛حال اگر من این رسته را به اتحادیه خود اختصاص دهم، اتحادیه دیگری، اعتراض نمی کند؟ یعنی من با اتحادیه دیگر تداخل کنم و اصلا این ها چه سنخیتی با هم دارند؟
به گفته هادی زاده: هر کدام از این رسته ها، اتحادیه ای دارند که متولی رسته بوده و هر کدام از ما که این رسته را بگیریم عملا رو در روی هم قرار می گیریم برای رسته های خودمان و باید برای این ها تمهیداتی در نظر گرفته شود.
او باز هم از متولیان امور، می خواهد قبل از این که رسته را در اختیار بگذارند، بررسی کنند؛ تعدادی از رسته ها قابلیت الحاق به برخی اتحادیه ها را ندارند.
کوتاه نخواهم آمد
بنا به اظهارات رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران، این موضوع مهمی است که شما که اتحادیه ای هستید به عنوان یک اتحادیه خدماتی، اصرار برای فروش نداشته باشید؛ درست است که اتحادیه توزیعی، خدماتی و تولیدی با هم ادغام شده و در قالب یک اتاق اصناف فعالیت می کند اما ماهیت فعالیت اتحادیه ها که تغییر نکرده، هیچکدام نمی توانند وارد کار دیگری شوند و هر کدام وظیفه ای دارند در قالب کار تخصصی خودش.
هادی زاده، اظهار تاسف می کند که بسیاری از کدهای آیسیکی که برخی از اتحادیه های محترم به واسطه ارتباط یا واگذاری از طریق کمیسیون عالی نظارت به آن ها الحاق شده، رسته هایی است که در قالب تخصص آن اتحادیه نمی گنجد و باعث درگیری شده.
او با بیان اینکه نامه نگاری ها و پیگیری هایی در این زمینه صورت گرفته، تاکید می کند که نسبت به حقوقی که اتحادیه ها بر گردن آن ها نهاده، وظایفی در زمینه حراست از حقوق اعضا و حفظ یکپارچگی و وحدت اتحادیه بر عهده دارند که در زمینه احقاق این حقوق و پاسداری از اتحادیه کوتاه نخواهند آمد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان چوب، تخته و فرآورده های خام چوبیِ تهران ضمن احترام برای همه اتحادیه های مربوطه اعلام می کند با هیچ رئیس اتحادیه ای مشکلی نداشته و مشکل او به لحاظ شکلی بوده و نه از لحاظ ماهیتی.