بر اساس بررسیهای صورت گرفته، هر سال بالغ بر ۱.۳ میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در دنیا ایجاد میشود که این میزان میتواند غذای کافی برای ۲ میلیارد نفر را در سال فراهم کند؛ وضعیت نامناسب حملونقل، فرایند انبار کردن و همچنین عدم وجود سازوکار صحیح در مرحله عرضه محصولات، از جمله مواردی هستند که باعث بروز این اتفاق میشود. بر اساس گزارشهای اعلام شده از سوی انجمنهای مرتبط با این موضوع، سهم ایران از کل غذایی که هر سال در جهان به هدر میرود حدود ۲.۷ درصد است.
اکبر یاوری، رئیس اتحادیه بارفروشان پیرامون میزان دور ریز میوه در مزارع و همینطور میادین میوه و ترهبار اظهار کرد: این موضوع در میادین چندان شایع نیست و عمده آن بیشتر در مزرعه صورت میگیرد؛ اگر بسته بندی میوهها از سر مزرعه و سردخانه به درستی انجام شود، ما به ندرت در حوزه توزیع شاهد دور ریز میوه و سبزیجات خواهیم بود.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تهران همچنین درباره آمار مربوط به میزان هدر رفت میوه هم گفت: در حال حاضر اطلاعات دقیقی پیرامون این مسئله وجود ندارد؛ مسئول پاسخگویی به این موضوع وزارت جهاد کشاورزی است.
وی همینطور درباره میزان عرضه و تقاضای میوه هم تصریح کرد: میزان ورودی میوه به میادین در هر روز عددی بالغ بر ۲۲ تا ۲۳ هزار تن است که از این مقدار روزانه ۲۰ تا ۲۱ هزار تن آن از بازار میادین خارج و مابقی آن هم در انبارها دپو میشوند. میوههای باقی مانده دورریز محسوب نمیشوند، بلکه آنها در روز بعد در سطح میدان به فروش میرسند.
یاوری همچنین درباره استفاده از تجهیزات و فناوریهای روز در میادین هم توضیح داد: در حال حاضر در همه میادین کشور از تراز و یا باسکولهای دیجیتال استفاده میشود و به ندرت شاهد استفاده از ترازوهای قدیمی برای کشیدن بار هستیم؛ این قبیل ابزارها بالغ بر چندین سال است که جمع و بلا استفاده شدهاند.
رئیس اتحادیه صنف بارفروشان تهران با استقبال از ایده حضور بخش خصوصی برای کاهش ضایعات میوه و دیگر محصولات کشاورزی گفت: اعضای صنف بارفروشان به طور جدی از این موضوع حمایت و استقبال خواهند کرد، زیرا این موضوع باعث سهولت کار بارفروشان خواهد شد؛ به طور کلی ما از به روزرسانی فرآیندهای کسب و کارمان استقبال میکنیم.