رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گل و گیاه تزئینی به مشکلات دیگری که گریبان واحدهای صنفی او را گرفته و در گفتگوهای قبلی هم مورد تاکید قرار داده بود، اشاره میکند؛ مشکل با دستفروشها و با شهرداریها؛ دستفروشهایی که بدون هیچ مانعی، آزادانه و بیآنکه مالیات یا سایر هزینههایی را که واحدهای صنفی متحمل میشوند، بپردازند، به فعالیت مشغولند و شهرداریها که هر زمین خالی را گیر میآورند، فورا غرفهبندی کرده، به بازار گل و گلفروشی بدل میکنند تا از قِبلِ آن سودی عایدشان شود.
شاهرخی میگوید که این مشکلات با نزدیکشدن به سال نو بیشتر هم شدهاند؛ او به خیابانی کنار بازار گل محلاتی تهران اشاره میکند که پیادهروی آن به دستفروشان اجاره داده میشود.
گل به کالایی لوکس بدل و از سبدخانوار حذف شده
اما بازار گل واقعا کساد است و این گلی که زینتبخش خانههای مردم در برهههای زمانی متفاوت و شریک شادی و حتی غم آنها بوده از سبد خانوار حذف شده؛ رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گل و گیاه تزئینی با اشاره به این حذف نه چندان خوشایند و نیز تبدیلشدن گل به کالایی لوکس، توضیح میدهد که مردم الان دیگر به فکر خریدن گل و گلدان نیستند؛ به فکر تامین مایحتاج روزانه خود هستند.
هنوز هیچ قیمتی برای گلهای شب عید، مصوب نشده
هنوز هیچ قیمتی برای گلهای شب عید، مصوب نشده و قیمتها حدودا نزدیک به قیمت گل در روز پدر و کمی هم پایینتر است. از شاهرخی در خصوص سیر گرانشدن قیمت گل که تاثیر زیادی در کاهش خرید مردم داشته میپرسیم؛ به گفته او، تولید گل زیاد نیست و اگر میبینید که روز مادر گل گران میشود به دلیل افزایش تقاضاست و میزان تولید، کفاف آن تقاضای زیاد را نمیدهد به همین دلیل قیمت گل یکمرتبه چهار یا پنج برابر میشود.
او میافزاید که الان همان تولید را داریم اما چون خریدار نداریم و تقاضا کم است، قیمت گل پایین میآید. از طرف دیگر قیمت تولید گل خیلی بالا رفته و این هم از نظر کارگر است و هم از نظر قیمت کود و سم و غیره.
به گفته شاهرخی قیمت برخی کودها ۱۰ تا ۱۲ برابر شده. او به تاثیر افزایش تورم اشاره کرده و اظهار امیدواری میکند که شب عید کاسبی گل، تکانی بخورد چراکه عده زیادی گل کاشته اند و اگر بازار شب عید خوب نباشد و این گلها روی دستشان میماند و نمیتوانند خرجشان را دربیاورند.