رستگار با بیان اینکه قیمتهای اخیر اعلامشده درباره نان غیررسمی بوده و هنوز تصمیم نهایی اتخاذ و ابلاغ نشده است، گفت: «هرگونه اعلام پیش از قطعیشدن نرخها میتواند به ایجاد فاجعه خبری و افزایش التهابات بازار منجر شود. فعلاً قیمت نهایی مشخص نشده و همچنان جلسات و رایزنیها در حال انجام است.»
کیفیت نان در کشور در سطح متوسط قرار دارد
وی درباره کیفیت نان نیز افزود: «ارزیابیها نشان میدهد و نمیتوان نمرهای بیشتر از پنج یا شش از ده به آن اختصاص داد.» رستگار دو عامل اصلی کیفیت نان را در نوع آرد تحویلی و فرآیند پخت نان دانست و تصریح کرد: «آرد و مواد اولیه توسط شرکتهای رسمی تأمین و توزیع میشود و سازمان بهداشت نیز به صورت مستمر، فعالیت نانواییها را رصد و نمونهبرداری میکند؛ با این حال برخی تخلفات مانند استفاده از جوش شیرین در برخی واحدهای نانوایی، سلامت مردم را تهدید میکند.»
رئیس اتاق اصناف تهران در ادامه با اشاره به تفاوت شرایط هزینهای نانواییها در کلانشهرهایی مثل تهران نسبت به شهرستانها، اظهار داشت: «در حال حاضر موضوع قیمتگذاری در دست بررسی است و نهایی شدن آن منوط به توافق همه دستگاهها و بازنگری در شرایط هزینهبر شهرهای بزرگ است.»
وی تصریح کرد: «پس از اعلام رسمی نرخها با هرگونه تخلف قیمتی برخورد قانونی و بدون اغماض انجام میگیرد و مردم میتوانند موارد تخلف را به مراجع ذیصلاح گزارش دهند.»
یارانه نان باید به نفع مصرفکننده نهایی و اقشار کمدرآمد باشد
رستگار همچنین تأکید کرد یارانه نان باید به گونهای برنامهریزی شود که به نفع مصرفکننده نهایی و اقشار کمدرآمد باشد و از دلبخواهی شدن قیمتگذاری در بازار جلوگیری شود. وی افزود: «نان و آب، جزء معدود کالاهایی هستند که تمام اقشار جامعه به طور مساوی از آن بهرهمند میشوند و هر گونه برنامهریزی باید با رعایت عدالت و جلوگیری از اسراف صورت پذیرد.»
در پایان رستگار تاکید کرد: «تا زمانی که قیمت نان به صورت رسمی ابلاغ نشود، هرگونه افزایش یا تغییر قیمت تخلف محسوب میشود و اتاق اصناف با قوت با متخلفان برخورد خواهد کرد.»