رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران قیمت تمامشده بالا برای تولیدکننده را عامل اصلی گران بودن قیمت گوشت عنوان و بیان میکند: هماکنون قیمت دام زنده بین ۳۰۰ تا ۳۱۰ هزار
تومان است. دام زنده وقتی ذبح میشود تقریباً وزنش نصف میشود و قیمت آن تقریباً ۶۲۰ هزار تومان میشود، حالا به این قیمت یک درصد سود مغازهدار را هم اضافه کنید. به این هزینهها، هزینههای
زایمان دام، نگهداری، تأمین نهادهها و هزینههای جانبی را اضافه کنید و خواهید دید که این تولید مقرون به صرفه نیست.
ملکی دامداری کشورمان را بیتأثیر از جنگ در اوکراین ندانسته اما معتقد است که ذخایر دامی در کشور کاهش داشته و میگوید: ما از نظر تأمین نهادههای دامی بهشدت دچار مشکل شدیم و همین
موضوع باعث شد تعداد زیادی دام مولد را ذبح کنیم و این سبب شد آمار دامهای مولدمان کاهش پیدا کند.
رئیس اتحادیه صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران با تأکید بر اینکه دولت تلاش کرد با واردات این مشکل را حل کند خاطرنشان میکند: همین موضوع باعث شد واردات افزایش پیدا کند. در چند روز
گذشته هم بهدلیل تأخیر در پروازها و یا لغو آنها این معضل کمی بیشتر خودش را نشان داد.
“قیمت گوشت قرمز این روزها افزایشی شده و توان خرید بخشی از مردم را تحلیل برده است. بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عملکرد واسطهها در گران شدن گوشت قرمز در کنار کمبود نهادهها و
کم شدن میزان دام در ایجاد این مسئله بیتأثیر نبوده است.
سال۱۴۰۰-۱۳۹۹ بود که بهدلیل خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، بسیاری از نقاط جهان ازجمله ایران درگیر خشکسالی شدند. براساس دادههای سازمان هواشناسی کشور در این سال بیشتر
مناطق کشور در وضعیت خشکسالی متوسط تا بسیار شدید قرار گرفتند و خشکسالی متوسط تا بسیار شدید در قسمتهای زیادی از کشور، تأثیرات مخرب خود را بر عملکرد بخشهای کشاورزی و
دامداری نشان داد. اگر همان بازه زمانی را بررسی کنیم شاهد خواهیم بود که قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در سال ۱۳۹۹حدود ۱۳۰ هزار تومان بوده و این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۱۸۰ هزار تومان در
بازار رسید. اما هماکنون قیمت گوشت گوسفندی تولید داخل بیش از ۶۰۰ هزارتومان و گوساله بالای ۴۵۰ هزار تومان است و براساس اطلاعات مرکز آمار ایران، گوشت قرمز و گوشت ماکیان بهصورت
ماهانه درگیر تورم ۱. ۷ درصدی و سالانه دچار تورم ۵۳. ۲ درصدی است.”