رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران در خصوص وضعیت صنف چاپخانهداران تهران اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ سال بسیار سختی برای صنف ما بود، به خصوص در سه تا چهار ماه پایان سال که شاهد تحولات زیادی در نرخ ارز بودیم و ضربه سنگینی به صنف ما زد.
او با بیان اینکه یک چاپخانه بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ پرسنل دارد و این روزها با این شرایط اقتصادی به سختی میتواند هزینههایش را مدیریت کند ادامه داد: یک زمان میگفتند نرخ ارز در تولید نقش زیادی دارد؛ اما این روزها دچار پدیده ارز فروشی شدهایم و در تولید از آن استفاده نمیکنیم و این موضوع مثل ورود به یک بن بست شده است که نمیتوان از آن خارج شد و حتی اوضاع بدتر هم خواهد شد.
ابوالحسنی افزود: با وجود عدم مدیریت و عدم ثباتی که ایجاد شده است و روشی که بانک مرکزی در حال پیاده کردن آن است به نظر میرسد باید در انتظار یک فاجعه باشیم و اگر شرایط به همین منوال پیش برود مطمئن باشید در شش ماه ابتدای سال آینده ما آرزوی همین امروز را خواهیم داشت، مگر تغییر و تحولی در ساختار کاری ایجاد شود.
نایب رئیس اتاق اصناف تهران در ادامه گفت: مشکل دیگر ما اختصاص ارز برای وارد کردن ماشینآلات است که مشکل اولش به دلیل افزایش نرخ ارز و مشکل دیگر آن گرانیهاست.
او افزود: هر چند دوستان ما خواستار واردات ماشینآلات و مواداولیه هستند، اما باید چهار ماه و حتی بیشتر از آن در نوبت تخصیص ارز بمانند. مسئله بعدی هم این است که یکی از راههای رونق تولید، بحث صادرات است؛ اما در حال حاضر هرچه تولید میشود در داخل استفاده میشود و صادراتی نداریم.
تصریح کرد: از سوی دیگر زیان تولیدکننده به دلیل نوسانات ارزی است؛ چرا که خریدار چکهای دو یا سه ماهه میدهد و تا زمان وصول آن و اعلام نرخهای جدید، فروشنده دیگر نمیتواند مواداولیه همان محصول را تهیه کند پس متضرر میشود.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران افزود: همچنین قطع شدن مکرر برق هم به تولیدکننده خسارتهای زیادی وارد کرده است و همه این موارد گوشهای از مشکلات صنف ما در سال جاری بودند.
ابوالحسنی گفت: مشکلات اقتصادی گریبان همه بخشهای کشور را گرفته است. یک هلدینگ که نمیخواهم از آن نام ببرم به زیر مجموعههایش وامهایی با سود چهل – پنجاه درصدی میدهد و این به معنی فاجعه است، خود بانکهای ما به بانک مرکزی بدهکار هستند و برایشان به صرفه نیست که بخواهند وامی بدهند و سرمایه خودشان را به طلا و ارز تبدیل میکنند تا ارزش آن پایین نیاید و این موضوع به معنی ایجاد رکود در تولد و بازار است و باعث رکود کاری میشود و در نتیجه عرضه زیاد و تقاضا کم میشود.