• امروز : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 12 July - 2025
کل اخبار 1973اخبار امروز : 7
0
حسین محمدی، رئیس اتحادیه صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران:

میراث ملی در چنبره مشکلات دست و پاگیر/ مسئولین نگذارند غذاهای سنتی و اصیل از سفره های مردم حذف شوند

  • کد خبر : 9503
  • ۲۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۷
میراث ملی در چنبره مشکلات دست و پاگیر/ مسئولین نگذارند غذاهای سنتی و اصیل از سفره های مردم حذف شوند
پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| در شرایطی که صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران در چنبره ای از مشکلات نظیر افزایش قیمت مواد اولیه، رقابت با واحدهای غیر مجاز، مشکلات اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم، مشکلات بهداشتی و نظارتی، کمبود نیروی کار متخصص و آموزش دیده، تمایل مردم به غذاهای سریع و مدرن و مشکلات مربوط به اخذ مجوزها و مقررات دست و پاگیر گرفتار آمده، حسین محمدی، رئیس اتحادیه این صنف از ارگان هایی مانند نیروی انتظامی، دارایی و سازمان صمت خواسته با حمایت از این صنف آسیب دیده آن را از وضعیت بحران نجات داده و در حفظ میراث ملی سرزمینشان بکوشند.

رئیس اتحادیه صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران همواره بر کیفیت و مقررات بهداشتی و تامین قیمت مناسب برای مصرف کننده همچنین جلوگیری از حذف غذاهای سنتی از سفره های شهروندان تاکید داشته است. بنا به اظهارات حسین محمدی، حفظ اصالت غذاهای سنتی، جلوگیری از افزایش ناگهانی قیمت و مراقبت از سلامت شهروندان از برنامه های اصلی اتحادیه بوده.

صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران با بیش از یک قرن سابقه فعالیت و دارا بودن بیش از ۲۰ هزار عضو رسمی و حدود ۹۰۰۰ واحد متقاضی اخذ مجوز، تحت ریاست حسین محمدی مسئولیت صدور مجوز، نظارت بهداشتی، انتظام صنفی و ثبات قیمت غذاهای سنتی را بر عهده دارد. باید گفت که از وظایف و خدمات اتحادیه علاوه بر صدور پروانه کسب، تمدید و نظارت بر فعالیت اعضا همچنین تضمین رعایت استانداردهای وزارت بهداشت است. مقابله با عرضه غیر مجاز از طریق بازرسان اتحادیه، اتاق اصناف و سایر دستگاه ها، پیگیری می شود.

افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه و کاهش قدرت خرید شهروندان

صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران هم مانند بسیاری از صنوف دیگر در شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فعلی کشور با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به افزایش هزینه های تولید و مواد اولیه، قیمت گوشت و مواد اولیه مثل برنج، ادویه‌جات، و سبزیجات اشاره کرد که به طرز قابل توجهی افزایش پیدا کرده و این موضوع فشار زیادی به صاحبان کسب‌وکار وارد کرده است. از سوی دیگر نوسانات قیمت باعث شده که توان تامین مواد اولیه مرغوب کاهش پیدا کند و کیفیت غذاها تحت تاثیر قرار بگیرد. محمدی از ارگان هایی مانند نیروی انتظامی، دارایی و سازمان صمت درخواست حمایت داشته تا صنف آسیب دیده آن را از وضعیت بحران اقتصاد نجات دهد.

از سوی دیگر، مشکلات اقتصادی، کاهش قدرت خرید مردم را هم به طرز محسوسی به دنبال داشته؛ به گفته محمدی، در شرایط اقتصادی فعلی، قدرت خرید مردم پایین آمده و کمتر حاضر به صرف هزینه بالا برای غذاهای سنتی مثل کباب و حلیم هستند؛ این موضوع باعث کاهش فروش و درآمد کسبه شده.

در این میان بحث واحدهای غیر مجاز مطرح می شود که به گفته رئیس اتحادیه صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران، فروشگاه‌ها و مغازه‌های غیرمجاز و بدون مجوز که استانداردهای بهداشتی و کیفیتی را رعایت نمی‌کنند، بازار را تحت تاثیر قرار داده‌اند؛ این رقابت ناسالم باعث کاهش درآمد و اعتبار واحدهای مجاز شده است.

کمبودها از مشکلات بهداشتی و نظارتی تا نیروی کار متخصص و آموزش دیده

افزایش نظارت‌های بهداشتی و سخت‌گیری‌های وزارت بهداشت که البته لازم است، اما گاهی هزینه‌های اضافی و پیچیدگی‌هایی را به کسب‌وکارها تحمیل می‌کند. بنا به اظهارات حسین محمدی، برخی واحدها در تأمین شرایط بهداشتی مناسب دچار مشکل می‌شوند.

او همچنین به کمبود نیروهای کار ماهر اشاره کرده و گفته نبود نیروی کار ماهر در طبخ و سرو غذاهای سنتی باعث کاهش کیفیت خدمات شده است.

تغییر ذائقه مردم و قوانین دست و پاگیر

اما مشکلات مربوط به اخذ مجوزها و مقررات دست و پاگیر شاید یکی از مهم ترین موانع و چالش های کسب و کار باشد که بنا به گفته رئیس اتحادیه صنف کبابی، حلیم و آشپز تهران، فرآیند طولانی و پیچیده اخذ و تمدید پروانه کسب و سایر مجوزها برای بسیاری از کسبه مشکل‌ساز است. محمدی بحث مالیات را مهم دانسته که هم اکنو در راس همه مشکلات واحدهای صنفی را با چالش جدی قرار داده. او تاکید کرده که در بحث ضرایب مالیاتی، حمایت از ما و صنف ما و همکاران من باید به‌گونه‌ای باشد که بتوانیم این غذاها را به دنیا هم صادر کنیم نه این‌که شاهد حذف شدنش از سفره‌های مردم خودمان باشیم.

 

 

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=9503
  • نویسنده : کیانی
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران
  • 4 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.