• امروز : پنجشنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
کل اخبار 1209اخبار امروز : 0

اطلاعیه ها

فرهنگ استفاده از «نانِ سالم» از نانِ شب هم واجب تر است/ نان و قهوه و اتفاقی که می تواند برای شهروندان جذاب باشد بیمه مربیان رانندگی، اعتراض گسترده خودِ آن ها را در پی خواهد داشت/ احساس مسئولیت پوشالی برخی مسئولان و رسانه ها/ دست از سر صنف ما بردارید گرامیداشتِ یک صنف چندهزارساله با بالاترین میزان اشتغال زایی/ همایش روز ملی کفش و چرم، مامنی برای وحدت رویه بود چالشِ جدیِ ارزش افزوده و نارضایتی ۸۰ درصدی بنکداران مواد غذایی مردم نوشت افزار را «دانه ای» می خرند/۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر، پیک کاری این صنف است نه نمایشگاه ها! نانوایان شهر ناراضی اند/ تعیین نرخ با تاخیر چهارساله به هیچ وجه، پاسخگوی هزینه ها نیست/ دولت مشکل نان را ریشه ای حل کند افزایش بی سابقه اونس جهانی طلا/ بالا رفتن قیمت ها در بازار داخلی برخی ادارات مالیاتی خلاف بخشنامه دولت عمل کردند/ وعده بخشودگی جرایم مالیاتی چه شد؟ از تمهیدات لازم برای قطع گاز تا رسیدگی به اتباع و تلاش برای ساخت شهرک چاپ برای اعضایی که هنوز مجوز کسب دریافت نکرده اند، امکان هیچگونه پیگیری وجود ندارد کمبود شکر معضل جدیدِ سوپرمارکت داران تهران/ هم شکر را با قیمت بالا تهیه کرده و هم مشمول جریمه بازرسان می شوند! جشنواره ضرباهنگ چاپ نماد تبلور وحدت ملی است/ افتخار می کنم که خادم چنین صنفی هستم در برگزاری جشنواره ها حامی صنوف هستیم/ امیدواریم جشنواره ملی ضرباهنگ چاپ برای همه صنوف تکرار شود استقبال گسترده از چهارمین جشنواره ملی ضرباهنگ چاپ روپوش مدارس در دستانِ مافیای تهران فروش با تهدیدِ خارج شدن از گارانتی/ در ایران خودرو چه خبر است؟ هشدار جدی در مورد کالاهای تقلبی و غیر استاندارد؛ خطرِ مرگ مشاورین املاکی که معاملات خود را در سامانه کاتب ثبت نکنند، متخلف شناخته می شوند زخم خورده سراهای ایرانی و نمایشگاه ها نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان برگزار شد هفتمین جلسه کارگروه تخصصیِ طلا و جواهر برای نخستین بار در تاریخِ اصناف و بازار، ضرایب مالیاتی کاهش یافت مطالبه ۲۹ همت مالیات از محل کشف فرار مالیاتی محصولات کشاورزی شناسنامه دار می شوند طلا علی‎رغم کاهش اونس جهانی با نوسانات بازار ارز گران شد اتاق طلا موجب ایجاد کارخانه‌های محصولات طلا و جواهر و رشد اشتغال خواهد شد توزیع روزانه میوه و صیفی به حدود ۲۳ هزار تن رسید/ کمبودی در عرضه میوه‎های پاییز نخواهیم داشت نخستین رویداد ملی جهادگران و الگوهای موفق کسب و کار ناتوانی والدین در تهیه لوازم‌التحریر برای فرزندان خود بسیار ناراحت کننده است

18
ابوالفضل رجب زاده، رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران:

مراجعه به خشکشویی ها ۳۰درصد کاهش یافته است/ بار سنگین هزینه نسبت به درآمد

  • کد خبر : 1219
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۱۶
مراجعه به خشکشویی ها ۳۰درصد کاهش یافته است/ بار سنگین هزینه نسبت به درآمد
رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران گفت: آمار مراجعه به واحدهای صنفی خشکشویی به شدت کاهشی شده و در مقایسه با سال گذشته چیزی حدود ۳۰ درصد کاهش را ثبت کرده است.

ابوالفضل رجب زاده، رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران در بیان وضعیت این صنف بیان کرد: شغل خشکشویی جزو مشاغل لوکس حساب می‌شود. از طرفی وضعیت اقتصادی مردم در حال حاضر رضایت بخش نیست و خانوار با فشار هزینه‌ها روبه رو هستند. بنابراین طبیعی است که میزان استقبال مردم و مراجعه آن‌ها به واحدهای صنفی خشکشویی کاهش چشمگیری داشته باشد و تیراژ کار را به شدت کاهشی کند.

رجب زاده در پاسخ به این سوال که واحدهای صنفی خشکشویی به صورت قراردادی هم فعالیت دارند گفت: خیر واحدهای صنفی قرادادی با هیچ شرکتی کار نمی‌کنند و اغلب مغازه‌های خشکشویی کنار خیابان هستند و مشتری‌های گذری به آن‌ها مراجعه می‌کنند. قراردادهای شرکتی در خشکشویی‌ها وجود ندارد به این دلیل که هیچ شرکتی با خشکشویی‌ها کار مداوم ندارد.

وی افزود: شاید در گذشته دیده می‌شد که شرکت‌ها برای شستشوی لباس پرسنل با خشکشویی‌ها در ارتباط باشند اما امروزه نهایتا اگرشرکت‌ها بخواهند در این زمینه برای پرسنل خود کاری انجام دهند، هزینه‌ای بابت شستشوی لباس به افراد می‌دهند. نهایت مراجعه کنندگان به واحدهای صنفی خشکشویی همان مردم عادی هستند که با آن‌ها در ارتباط هستیم و در مراجعات‌شان به آن‌ها خدمت‌رسانی می‌کنیم.

خشکشویی‌ها در معرض تعطیلی همیشگی هستند

رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران خاطرنشان کرد: آمار مراجعه به واحدهای صنفی خشکشویی به شدت کاهشی شده است و در مقایسه با سال گذشته چیزی حدود ۳۰ درصد کاهش را ثبت کرده است.

او ادامه داد: بسیاری از واحدهای صنفی در حوزه خشکشویی به مرور مجبور به تعطیلی و جمع شدن هستند. طبق آمار در سال‌های ۵۶ و ۵۷ تعداد واحد صنفی تهران با جمعیتی که کشورمان در آن زمان داشت، حدود ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ واحد بوده است و در حال حاضر می‌بینیم که در کلانشهر تهران فقط ۱۰۰۰ واحد صنفی خشکشویی فعال هستند.

رجب زاده در ادامه افزود: اگر شمیران و شهر ری را هم در نظر بگیریم حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد صنفی دراین مناطق فعال هستند و به نسبت جمعیتی که کشورمان دارد، تعداد واحدهای صنفی نسبت به گذشته خیلی کاهشی بوده است. با مقایسه جمعیت کشورمان در سال ۵۷ و جمعیت کشورمان در حال حاضر، می‌بایست چیزی حدود ۲۵۰۰ واحد صنفی خشکشویی فعال باشد اما به دلیل روند کاهشی آمار چیز دیگری را نشان می‌دهد.

هزینه خشکشویی‌ها بسیار بالاست

وی تصریح کرد: کار واحدهای صنفی خشکشویی علی رغم زحمت زیاد، درآمد پایینی دارد. مراجعه کنندگان کمی دارد و شاهد عدم استقبال مردم از صنف خشکشویی هستیم. پودر شستشو ساده‌ترین چیزی است که در واحدهای مسکونی هم به مصرف روزمره خانواده‌ها می‌رسد و هر دفعه با یک قیمت به فروش می‌رسد. قیمت مواد اصلی خشکشویی که پرکلرواتیلن است به بشکه‌ای ۴۵ میلیون تومان رسیده است. همچنین قیمت لوازم مصرفی مثل چوب لباسی، نایلون و هزینه آب، برق و گاز به شدت بالا رفته است.

رجب زاده افزود: در کنار تمام این موارد قیمت هزینه حقوق پرسنل هم است که معمولا با رقم پایین جذب این کار نمی‌شوند و رقم بالاتر هم توجیه اقتصادی برای صاحب آن خشکشویی ندارد. با این حساب طبیعی است که این شغل به مرور در حال حذف شدن باشد.

دولت باید از صنف خشکشویی حمایت کند

رئیس اتحادیه خشکشوئی و لباسشویی تهران در ادامه گفت: اگر دولت بخواهد برای حفظ کردن این شغل حرکتی انجام دهد باید تصمیماتی  جهت کم کردن بار هزینه‌ها بگیرد. مثلا در گذشته تعرفه‌های آب، برق و گاز خشکشویی‌ها مثل گرمابه‌ها ارزان‌تر محاسبه می‌شد.در حال حاضر تعرفه‌های ما گران‌تر هم محاسبه می‌شود. حتی در مورد فاضلاب هم چندبرابر واحدهای دیگر محاسبه می‌شود. به این بهانه که خشکشویی‌ها پساب و مصرف آب بیشتری دارند. بنابراین آنچه که فعالان صنف ما با آن مواجه هستند عدم حمایت دولت از واحدهای صنفی خشکشویی است.

رجب زاده در پایان گفت: دستگاه خشکشویی تا قبل از گران شدن دلار حدود ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان بود اما قیمت به روز آن حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون شده است. این جهش قیمت عجیب و هزینه‌های سرسام‌آور مجالی برای رشد به صنف خشکشویی نمی‌دهد. به همین دلیل روز به روز فعالیت این شغل کمتر می‌شود. تنها راه حل موجود این است که هزینه‌ها مدیریت شود و نیروی کار حرفه‌ای برای این شغل آموزش دیده شود و حقوق مورد نظر این افراد، تامین شود.

 

 

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=1219

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.