یکی از مسائلی که این روزها به بحرانی حاد برای واحدهای صنفی اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران بدل شده و آن ها را آزار می دهد، بحث ضرائب مالیاتی یا همین اینتاکدهای امروزی است.
در گذشته برای واحدهای این صنف، بسته به نوع واحد، چهار رقم ضرایب مالیاتی، اعمال می شد؛ درجه ممتاز با ضریب ۲۰، درجه یک با ضریب ۱۹، درجه دو با ضریب ۱۵ و درجه سه با ضریب ۹؛ اسدالله احمدی شهریور، رئیس اتحادیه صنف اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران، در توضیح مشکل ضرایب مالیاتی، می گوید که بدون اطلاع اتحادیه، ضریب مالیاتی ۹ را که مربوط به واحدهای درجه سه می شد حذف کردند که به طرز ملموسی ظلم فاحشی در حق صنف ما به شمار می آید.
احمدی شهریور، شرح می دهد که بیش از هشتاد درصد از صنف او از اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه بوده و بیشتر به فروش غذاهای سنتی نظیر فلافل، سوسیس بندری، سالاد الویه، کتلت و کوکو و امثالهم مبادرت می کنند.
رئیس اتحادیه صنف اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران، می گوید که نامه های متعددی را در اعتراض به حذف این ضرایب مالیاتی که حالا اینتاکد نامیده می شوند، به مراجع مرتبط ارسال کرده اند که تا به امروز منتج به نتیجه نشده ضمن اینکه اکثر واحدهای صنفی نسبت به این مساله اعتراض دارند.
با این همه این اتحادیه از مسئولان درخواست دارد که پیگیر کار باشند چراکه این حق صنف است؛ صنفی که واقعا ضعیف است و از طلوع آفتاب تا پاسی از شب زحمت می کشند در حالی که حقشان پایمال می شود و فریادرسی هم ندارند.
احمدی شهریور به سایر مشکلات صنف ازجمله مهم ترینشان یعنی گرانی اشاره کرده و تاکید می کند که یک جایی باید جلوی گرانی ها گرفته شود. او می گوید: واحدهای صنفی ما هیچ وقت دنبال گران کردن اقلام خود نیستند؛ این مواد اولیه است که گران می شود؛ کاسب آنالیز کرده و قیمت های خود را آنطور عرضه می کند و البته متضرر هم می شوند و آن سودی را که باید نمی توانند ببرند؛ جنس گران است و قدرت خرید کم است.
رئیس اتحادیه صنف اغذیه فروشان و مواد غذایی تهران، اظهار امیدواری می کند که مسئولان جدید و رئیس جمهور بتوانند جلوی این مشکلات را که گریبانگیر کل اصناف شده را بگیرند.