به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران، شاید این قصه دیگر تکراری شده باشد که تورم و گرانی بر کسادی بازار تاثیر گذاشته از آن جهات که هم قیمتهای مواد اولیه بالا رفته و هم قدرت خرید مردم کم شده و متعاقبا با حذف بسیاری از کالاها از سبد خرید شهروندان، بازار شب عید هم دچار رکودی بیسابقه شده است.
مردم دیگر به کابینت خانههای خود دست نمیزنند و به نظر فقط برای خانه های در حال ساخت کابینت تعبیه میشود. چراکه به گفته رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان مصنوعات فلزی و کابینت غیر چوبی، با این اوصاف و شرایط بازار، استقبال مردم کم و هر سال هم کمتر از سال قبل می شود و اعضای این اتحادیه و واحدهای صنفی، چیزی تحت عنوان شب عید برای بازار کابینت پیشبینی نمیکنند چون همانطور که گفتیم قدرت خرید مردم پایین آمده است.
از حمیدرضا جعفری در خصوص وضعیت اتحادیه صنف او میپرسیم که چگونه است و چقدر تحت تاثیر تورم و رکود بازار قرار گرفته؟ همینطور چه مشکلاتی وضعیت اقتصادیِ واحدهای صنفی و معیشت اعضای اتحادیه را تهدید میکند.
بالا رفتن قیمت دلار، گرانی مواد اولیه، کاهش قدرت خرید مردم و ریزش واحدها
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان مصنوعات فلزی و کابینت غیر چوبی میگوید که مردم توان خرید ندارند و گرانی باعث شده علاوه بر کابینت، خیلی موارد و کالاهای دیگر را هم نتوانند تهیه کنند. از سوی دیگرهمین بالا بودن هزینهها منجر شده که دیگر کابینتسازی برای اعضای اتحادیه هم صرفه اقتصادی نداشته باشد.
بنا به گفته حمیدرضا جعفری، هماکنون بازار در حالت رکود به سر میبرد؛ یکی از دلایلش این است که اجناس خریداریشده توسط اعضای اتحادیه و نیز قیمت مواد اولیه با توجه به وضعیت دلار، دچار بالا رفتن لحظهای شده و نوسان بازار را به همراه داشتهاند. به همین دلیل، قیمتها برای مشتری و مخاطبان این صنف افزایش پیدا کرده است و همین امر کسادی بازار را دو چندان می کند.
به این ترتیب و با توجه به آنچه رئیس اتحادیه این صنف به آن اشاره میکند، استقبال مردم از اجناس مرتبط با اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان مصنوعات فلزی و کابینت غیر چوبی کم شده و گرانی بر کاهش تعداد واحدهای صنفی و ریزش آنها تاثیر گذاشته است.
بنا به اذعان جعفری «بسیاری از کارگاههای تولیدی بزرگ که همزمان با اجارههای بالا و مواد اولیه گران وارد کار میشوند؛ بعد از مدتی متوجه میشوند که برایشان نمیصرفد و نهایتا مغازههایشان را تعطیل میکنند.»
راز گرانی مواد اولیه در چیست؟/ رانتیها قیمت را بالا و پایین میبرند
در بیان مشکلات اتحادیه این صنف به اشخاص ویژهای میرسیم که دستشان به رکود و کسادی و نیز به هم ریختگی وضعیت بازاراین صنف آلوده است؛ رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان مصنوعات فلزی و کابینت غیر چوبی از واژه رانت استفاده میکند با بیان این جمله که «یکسری از مواد اولیه گرفتار رانت شدند و واردات به دست یکسری اشخاص خاص افتادهاند که ما هیچ دسترسی به آنها نداریم.»
به گفته جعفری: دست گذاشتن افراد خاص روی مواد اولیه تولیداتِ اتحادیه این صنف به این معناست که بازار و قیمت را دست خودشان گرفتهاند؛ در مواقعی قیمت را پایین آورده و یکهو آن را بالا میبرند که بتوانند در نوسانات قیمت مواد اولیه سود خود را ببرند و این هم باعث میشود که اعضای اتحادیه ضرر ببینند؛ به این معنا که قراردادی را مینویسند بعد پای کار آمده و میخواهند بروند جنسش را بخرند؛ شب میخوابند و صبح بلند میشوند میبینند قیمت گران شده و از این طرف هم برایشان نمیصرفد و کار را به کسی هم که از آنها خرید کرده تحویل نمیدهند تا قیمت بالاتر برود و در نهایت، مشتری هم شاکی شده و به اتحادیه مراجعه میکند.
این گفتگوی کوتاه را به پایان میرسانیم با اشاره به همان وضعیت بازار و ضرورت رسیدگی به آن به عنوان نبض اقتصادی جامعه است و طرح این پرسش که چرا مسئولان عوامل به هم ریختگی بازار را شناسایی نمیکنند؟