• امروز : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 12 July - 2025
کل اخبار 1973اخبار امروز : 7
2
محمد ولدخانی، رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه تهران:

هدف از محدودیت پارچه چیزی جز انحصارطلبی نیست/ اعلام آمادگی برای بازگرداندان کارخانجات به چرخه در سال سرمایه گذاری برای تولید

  • کد خبر : 9102
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۸
هدف از محدودیت پارچه چیزی جز انحصارطلبی نیست/ اعلام آمادگی برای بازگرداندان کارخانجات به چرخه در سال سرمایه گذاری برای تولید
پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| از سال گذشته برخی افراد با توجه به آمارهای اشتباه در وزارتخانه ها بر موضوع شکل گیری واردات بی رویه در ایران مانور می دهند که البته به گفته محمد ولدخانی، رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه تهران، آمار دقیقی نبوده و عدم صحت آن ها به راحتی قابل اثبات هستند.

به اعتقاد محمد ولدخانی، کسی یا کسانی که با ارائه آمار اشتباه منجر به محدودیت و ممنوعیت واردات پارچه شده اند اول باید آمار دقیق تولید از این موضوع ارائه دهند. او به واردات هوشمند اشاره کرده و می گوید باید میزان تولیدات داخلی را اعلام کنیم؛ اینکه چه قدر و در چه زمینه هایی تولید داریم و آیا تنوع تولید داریم و پارچه هایمان کدامند؟ باید عدد واقعی این ها را مشخص کرده و بعد خلاء نیاز کشور را از طریق ورادات هوشمند، تامین کنیم.

البته به گفته رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه تهران، نگاه ما هم فقط نگاه در حوزه پارچه نباشد؛ ما باید کل زنجیره نساجی را از ابتدا تا انتها ببینیم تا بتوانیم بازار را کنترل کنیم. ولدخانی با اشاره به این چالش نساجی این سوال را مطرح می کند که آقایانی که دنبال محدودیت در پارچه اند، پاسخ دهند که آیا در حال حاضر تنها واردات، مخل تولید این ها شده و مشکل دیگری نداریم؟ برقمان سر وقت قطع نمی شود؛ مشکل مواد اولیه نداریم؛ مشکل واردات دستگاه ها و ماشین آلات و بیمه کارگری و مالیات نداریم و فقط الان واردات مخل کسب و کار آقایان شده؟!

به اعتقاد او در جهت حمایت حداکثری از تولید، ارزی که بابت واردات به پارچه تعلق بگیرد به واردات ماشین آلات و به روزرسانی کارخانه ها و ایجاد کارخانه های جدید تخصیص داده شود و واردات همانند گذشته بدون اختصاص ارز صورت گیرد؛ در همین راستا برای اینکه حقوق مصرف کننده و بازار رعایت شود باید بررسی و آنالیز قیمت تمام شده پارچه و نخ و مقایسه آن با کشورهای تولیدکننده پارچه و نخ در حمایت از کل زنجیره نساجی صورت گیرد.

به گفته رئیس اتحادیه صنف بنکداران پارچه تهران، در گذشته سیاست های حمایتی دولت بر این مبنا بود که ارزش کالاهای وارداتی پارچه با ارزش های بالاتر در گمرکات لحاظ می شد تا با این سیاست ها از تولیدکنندگان حمایت شود؛ آن زمان دلاری بابت پارچه نمی دادند اما با توجه به تصمیمات دولت در چند سال اخیر برای تخصیص ارز به واردکنندگان باید ارزش پارچه ها در کمرگ با ارزش واقعی اصلاح و از ایجاد رانت در بازار جلوگیری شود به این دلیل که اختلافات ارز بازار آزاد و بازار مبادله ای انگیزه ای برای فساد ایجاد کرده.

ضمن اینکه به گفته رئیس اتحادیه بنکداران پارچه تهران، در سال گذشته کارخانجات داخلی معادل یک میلیارد و چهارصد میلیون ارز بابت مواد اولیه تولید، گرفته اند؛ آقایان بابت این موضوع هم مشکلی ندارند و نمی پرسند آیا بر مبنای ارزی که گرفته شده، پارچه با قیمت عادلانه در بازار توزیع شده است یا خیر؟

محمد ولدخانی، تصریح کرده که اتحادیه تمام قد در جهت منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری در سال سرمایه گذاری برای تولید، آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در کارخانه هایی که قابلیت برگشت به چرخه تولید را داشته و در حال حاضر تعطیل بوده و نیاز به سرمایه دارند، اعلام می کند.

 

 

 

 

 

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=9102
  • نویسنده : کیانی
  • ارسال توسط :
  • منبع : پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران
  • 84 بازدید
  • بدون دیدگاه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.