وی اظهار داشت: خوشبختانه در بخش کتاب های عمومی هم به نسبت سال های گذشته ناشران بیشتری شرکت دارند.
رئیس اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان تهران گفت: اگر کمی خرید کتاب پایین است به سبب مشکلات اقتصادی مردم است.
وی افزود: ناشران تا آنجا که در توان شان بوده سعی کرده اند کتاب های خود را تولید و به نمایشگاه برسانند و باید قدردان آنان بود.
کریمی زنجانی ادامه داد: امسال مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران کشور عراق است و از کشورهای دیگر هم حضور پیدا کرده اند ولی متاسفانه به دلایل شرایط سیاسی و تحریم ها عده ای از ناشران غربی حضور ندارند یا حضورشان کمتر است.
وی اظهار امیدواری کرد: این مشکلات هم در سال های آینده رفع شود.
رئیس اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان تهران گفت: خوشبختانه سیستم چاپ دیجیتال کمک شایانی به ناشران کرده که مجبور نباشند همچون گذشته کتابهای خود را حداقل با تیراژ هزار یا چند هزار تا منتشر کنند.
وی افزود: در حال حاضر ناشران میتوانند کتابهای خود را در چند صد نسخه هم منتشر کنند.
کریمی زنجانی بیان داشت: یک پدیده جدیدی هم به صنعت نشر اضافه شده این که ناشران با قراردادی که با یکی دو موسسه دارند محتوای کتاب های نایاب و آنچه که چاپش تمام شده را در اختیار این موسسات قرار داده اند.
وی عنوان کرد: افراد می توانند کتاب مد نظر خود را انتخاب کنند و همان یک نسخه برایشان چاپ و ارسال خواهد شد.
رئیس اتحادیه صنف ناشران و کتابفروشان تهران گفت: با این پدیده دیگر می توان گفت افراد با موضوع نایاب بودن کتاب مواجه نبوده یا کمتر مواجه خواهند بود.
وی افزود: این وضعیت روز به روز در حال توسعه پیدا کردن بوده و در عین حال کمک شایانی به صنعت نشر، مخاطبان و خوانندگان کتاب است.
کریمی زنجانی اضافه کرد: خوشبختانه چند سالی که همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ناشران به صورت مجازی هم کتاب های خود را می توانند به فروش برسانند دیگر مثل سال های قدیم نیازی نیست افراد از اقصی نقاط ایران حضوری به محل نمایشگاه مراجعه کنند بلکه می توانند مجموعه کتاب های ناشران را از راه دور انتخاب و به صورت رایگان از طریق پست کتاب مد نظر خود را دریافت کنند.
وی یادآور شد: این خود عاملی شده که افراد کمتر نیاز پیدا کنند که به صورت حضوری در محل نمایشگاه حاضر باشند.