مشکل فروشگاه های بزرگ همچنان به قوت خود باقیست؛ دولت تاکنون کار خاصی در این زمینه انجام نداده و پشتِ همه این اتفاقات، دلایلی نهفته است که نه در این مقال می گنجد و نه به راحتی می توان پیرامون چنین مسائلی به بحث و نظر پرداخت.
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران(مصنوعات نفت سوز، گازسوز و لوازم الکتریک تهران) در رابطه با چالش چند ساله واحدهای صنفی خود یعنی بحث فروشگاه های بزرگ، این سوال را مطرح می کند که بعد از گذشت ۴۶ سال از انقلاب اسلامی، صنف لوازم خانگی و این صنعت از کجا به کجا رسیده و این سیر رو به جلو با وجود همه موانع و مشکلاتی در برهه های جنگ تحمیلی، تحریم ها و غیره توسط چه نیرویی بوده؟ آیا در چهار سال گذشته به وسیله فروشگاه های بزرگ رخ داده یا توسط همین خرده فروش ها در کل کشور؟
سیاست گذاری در این صنف تعطیل شده!
پازوکی با اشاره به بحث افزایش تولید در صنعت لوازم خانگی، نبود صادرات را زیر سوال برده و پرسیده این تولیدات کجا رفته و توسط چه کسی یا کسانی فروخته شده؟ به اعتقاد پازوکی، هیچگونه سیاست گذاری در صنف لوازم خانگی و تولیدات آن در کشور وجود ندارد؛ چه در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و ما هیچ وقت سوال نکرده ایم که مبنای این افزایش تولید چه باید باشد؟ آیا مبنا تنها اشباع بازار داخل باشد یا صادارت و ارزآوری یا عدم خام فروشی مواد اولیه و ممانعت از خروج ارز از کشور؟
به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران، نتیجه گیری در خصوص تک تک این موارد نیازمند ساعت ها بحث و بررسی و مداقه است؛ پازوکی اظهار تاسف کرده از اینکه متولیان و مسئولان در سازمان ها مختلف دنبال این بحث ها نیستند؛ به نام کارآفرینی به کارخانه ابلاغ می کنند که باید افزایش تولید داشته باشند و تولیدکننده هم باید خط تولید یا شیفت و نیروی کار و در نتیجه سرمایه اضافه کند که به تولید برگردد؛ فرض می گیریم که همه این ها هم انجام شد؛ بهره وری چه می شود؛ آیا بهره وری فقط فروش در کشور است؟ قیمت گذاری چه می شود؟ آیا نظارت تنها در سطح عرضه باید صورت بگیرد؟
پازوکی به گفته انجمن تولیدکنندگان اشاره کرده و این نکته که ما ۱۱۵۰ تولیدکننده لوازم خانگی داریم؛ حال برای مسئولان نظارت بر ۱۰۰۰ کارخانه در شهرک های صنعتی سهل تر است یا ۲۲۰۰۰ واحد کسبی در کل کشور؟ شما چقدر نیروی بازرسی و قوانین می توانید بگذارید و چند هزار نیرو را درگیر این کار کنید؟
او خطاب به مسئولان، افزوده: شما چهار سال است که نه نظارت روی قیمت دارید نه نظارت روی تولید نه افزایش آن و فقط آمار می خواهید؛ این آمار را برای چه می خواهید؟ اگر آمار می خواهید بگیرید، کارآفرین ما هستیم؛ سال ۱۳۵۹ آمار اصناف را ببینید سال ۱۴۰۳ هم ببینید و بیایید با هم مقایسه کنیم که ما کارآفرین بودیم یا شما؟
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران با اشاره به فرموده های مقام معظم رهبری در خصوص کرامت انسانی و بحث های مشارکت در تولید، می پرسد چگونه می شود که یک نفر چنین فروشگاهی برای فروش کالای ایرانی افتتاح می کند؟ این پول از کجا آمده؟ تا حالا کجا بودید؟
تا حالا دستگاه های نظارتی را به فروشگاه هایتان فرستاده اید؟/ اصناف مشاوران بی جیره و مواجب دولت
پازوکی به مالیات ستانده شده از کسبه اشاره می کند که از روی تراکنش های مالی شان برداشته می شود و البته تصریح می کند که ایرادی ندارد ما هم همیشه بر بحث شفافیت تاکید کرده ایم اما آیا تا به حال دستگاه های نظارتی به این فروشگاه ها رفته اند؟
به گفته او: امروز فروشگاه های لوازم خانگی اگر اتیکت(برچسب قیمت) نداشته باشند باید جریمه های میلیونی پرداخت کنند اما شما به این فروشگاه ها بروید ببینید آیا برچسب قیمت بر کالاهای خود دارند؟ کیفیت کالاهای آن ها را تا به حال دیده اید؟ استاندارد در سطح عرضه چطور قابل پایش و پیگیری است؟ مشکل ما این است که در نگارش قوانین برای اصناف از خود اصناف کمک گرفته نمی شود.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران این بار به فرموده امام اشاره می کند که اصناف بازوری توانمند انقلابند و از طرفی مشاور بدون حقوق برای دولت هستند؛ دولتی ها را ما اصناف از دل مردم تعیین و آن ها را رئیس می کنیم و حال همین دولت نباید خلاف گفته های مقام معظم رهبری نگاه از بالا به پایین به ما داشته و درد دل ما را نشنود!
پازوکی در ترسیم شرایط، افزوده: کالای بدون کیفیت، پشتوانه و ضمانت به مملکتی وارد می شود که ارز آن و صادراتش باید مدیریت شود و خام فروشی نباید شود؛ چه چیزی از مملکت خارج می شود که جای آن را لوازم قاچاق می گیرد؟ این قاچاق چطور در سطح کشور پخش می شود و چه کسی آن را وارد می کند و نکته اینکه ما برای فروش کالای ایرانی از مردم باید کد ملی بگیریم!
او با اشاره به برگزاری یکسری جلسات نمادین، تاکید می کند که دولت اگر می خواهد از ظرفیت یک سوم جمعیت مردم استفاده کند همانطور که در هیات دولت بحث می کنند از مشورت اصناف هم استفاده کنند.
ما را به عقب ماندگی و به روز نبودن متهم می کنند!/ آقای پزشکیان رودررو با ما صحبت کنید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران با اشاره به اینکه ما را به عقب ماندگی و به روز نبودن، متهم کرده اند، این گفته مسئولان را از نظر گذرانده که «می گویند امروز فروشگاه های بزرگ، لازمه یک مملکت هستند؛ چطور حرف از تحریم می شود بلافاصله تمام مردم باید این تحریم را تحمل کنند؟ چرا وقتی سیل و زلزله و جنگ می شود اصناف پای کارند؟ آیا یک ساعت به ما گوش داده اید؟»
اکبر پازوکی که تجارب گسترده ای در حوزه صنف خود داشته و همانطور که خودش تاکید کرده با کمک همکارانش می تواند برای بیرون آمدن از منجلابی که فروشگاه های بزرگ ایجاد کرده اند در راستای شفافیت گام برداشته و این تجارب را در قالب مشاوره هایی رایگان در اختیار دولت قرار دهند؛ اعضای صنف لوازم خانگی تهران در سطح تهران که بالغ بر ۴۰۰۰ فروشگاه را شامل می شوند با پول شخصی و از جیب خود در تولید سرمایه گذاری می کنند؛ یک فروشگاه بزرگ اما با پول بانک!
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم خانگی تهران خطاب به مسعود پزشکیان، گفته: آقای رئیس جمهور شما ناخواسته دارید چند صنف مهم را از بین می برید؛ تا دیر نشده بنشینید و رودر رو با ما صحبت کنید.