با توجه به اینکه شیرازی از نزدیک در جریان امورات صنف خود بوده در یک نگاه، مشکلاتی را که واحدهای صنفی با آن مواجه بوده اند از نظر گذرانده ایم؛ اینکه سال گذشته چه موانع و چالش هایی پیش پای کسبه وجود داشت، سرانجام آن ها چه شد و در یک ماهی که از سال جدید می گذرد، امورات صنف به صورت بوده؟
پدرام حاج میرزا رحیم شیرازی، رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران سماور، چراغ و لوازم گازسوزِ تهران، می گوید در صنف سماور همه بیکارند. او توضیح می دهد که با این مشکلات روز و روند مذاکرات کار ما به کل خوابیده؛ فروشنده به ما مواد اولیه را تحویل نمی دهد؛ او هم منتظر است تا ببیند نتیجه مذاکرات چه می شود و تا الان که ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ است، ما بیکار هستیم و در واقع وصل شدیم به مذاکرات.
اما این افزایش نرخ دلار و تاثیر آن بر کار کسبه، مشکل امروز و فردای واحدهای صنفی نیست؛ شیرازی معتقد است که ریشه همه مشکلات سال گذشته هم به همین افزایش قیمت دلار برمی گشته. او توضیح می دهد به این دلیل که واحدهای صنفی او به لحاظ مواد اولیه با برنج و نیز آهن، سر و کار دارد و قیمت این مواد اولیه به شدت تحت تاثیر افزایش و نوسانات قیمت دلار است بنابراین کالای آن ها هم با دلار بالا و پایین می شود به همین دلیل شب عید که باری نداشتند و همانطور که گفته شد الان هم منتظرند ببینند نتیجه مذاکره چه می شود!
همه این ها شرایطی را به وجود آورده که به گفته رئیس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و تعمیرکاران سماور، چراغ و لوازم گازسوزِ تهران، برخی واحدهای صنفی هم به سمت خرید فاکتورباز بروند یعنی اینکه به آن ها بار داده اند اما قیمت را بعدا تعیین و آن را منوط به نتایج مذاکرات مذکور کرده اند!