رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران گفت: در حال حاضر به دلیل ضعف در نظارتها، چراکه مسئولان به دنبال نظارت از واحدهای خرد هستند، درحالیکه باید نظارتها از مبدا که ارز در اختیارشان گذاشته می شود، صورت بگیرد.
به گفته وی، هم اکنون هرکیلو شکر با نرخ ۵۸ تا ۶۲ هزارتومان در اختیار عمده فروشان صورت می گیرد و متاسفانه به رغم مکاتبات متعدد، جوابی دریافت نکردیم که این امر منجر به آشفتگی بازار شده است.
کنگری ادامه داد: تخصیص ارز ترجیحی به واردات کالاها منجر به برهم خوردن نظم بازار و ایجاد رانت شده است چراکه بررسی ها نشان می دهد که یک درصد کالاهایی که با ارز ترجیحی وارد می شود به دست مصرفکننده نمی رسد. براین اساس واردکنندگان خود نباید اقدام به توزیع کالا کنند، بلکه زیرنظر اتحادیه باید توزیع صورت بگیرد.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران درباره آخرین وضعیت بازار حبوبات بیان کرد: حبوبات به وفور در بازار موجود است و کماکان با قیمتهای سابق، توزیع در حال انجام است. گفتنی است علت نوسانات اخیر بازار حبوبات ناشی از تفاوت ارز نیما توافقی بوده که مابهالتفاوت آت در قالب دو فاکتور عرضه میشود.
وی قیمت هرکیلو برنج پاکستانی در عمده فروشی ها را ۹۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: قیمت گذاری دستوری ۱۳۰ هزارتومانی برای نرخ برنج کیفی ایرانی منجر به سوء استفاده دلالان و سوداگران در بازار شد به طوریکه آنها با تغییر کیسه، برنج پاکستانی را به عنوان برنج کسفی عرضه می کنند. گفتنی است قیمت هرکیلو برنج ایرانی در عمده فروشی ها ۲۰۰ هزارتومان و برنج هندی ۶۳ تا ۶۵ هزارتومان است که با احتساب ۱۵ درصد سود به دست مصرفکننده می رسد.
کنگری با اشاره به علل افزایش قیمت چای در بازار گفت: بنابر آمار قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی در اردیبهشت سال قبل ۲۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان بود که متاسفانه اواخر اسفند با رشد بالای ۱۲۰ درصد به ۴۹۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسید که این امر ناشی از محدودیت واردات چای است. همچنین امسال به ۵۷۵ هزارتومان رسیده که واردکنندگان گلایههایی نسبت به نرخ دارند.