درحالی خبرهایی درباره ممنوعیت یا عدم ممنوعیت معامله طلای دست دوم منتشر می شود که رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران می گوید: هنوز ابلاغ رسمی در این خصوص انجام نشده و تغییرات سیستمی هم در سامانه اعمال نشده است.
او با اشاره به مهلت یک ماهه طلافروش ها برای جمع آوری طلاهای دست دوم از واحد صنفی و تغییر رسته شغلی این واحدها، گفت: از مهلت تعیین شده برای جمع آوری طلاهای دست دوم حدود ۲ ماه گذشته ولی هنوز بخشنامه رسمی نیامده و تغییر سیستمی اعمال نشده است.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران ادامه داد: قرار بود تغییراتی در سامانه نوین اصناف برای طلای دست دوم و … اعمال شود؛ ولی هنوز کد آیسیک از سامانه برداشته نشده و متاسفانه معاملات طلای دست دوم همچنان ادامه دارد.
گفتنی است، از دو ماه قبل و اوایل تیرماه خبرهای ممنوعیت خرید و فروش طلای دست دوم رسانهای شد ولی همچنان این معاملات ادامه دارد؛ اتاق اصناف تأکید دارد که «هیچ واحد صنفی اجازه فروش طلای دستدوم ندارد.» ولی اتحادیه طلا می گوید: وزارت صمت مسئول ابلاغ رسمی و اعمال سیستمی محدودیتها برای معاملات طلای دست دوم است و هنوز اقدامی در این راستا نکرده است.
همزمان با انتشار خبر ممنوعیت معاملات طلای دست دوم، این تصور بین مردم بهوجود آمده است که دیگر نمیتوانند طلاهای خود را به طلافروشیها بفروشند و عملاً امکان سرمایهگذاری طلا با این بخشنامه از بین میرود.
رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران با تأکید بر اینکه مردم بههیچوجه نباید نگران باشند، گفت: این قانون شامل فروش طلای دستدوم توسط طلافروشهاست و ممانعتی درباره خرید طلا از مردم توسط طلافروشها بهوجود نخواهد آمد. واحدهای صنفی باید بدون کسر قیمت و با قیمت روز طلای بدون اجرت، طلاهای مردم را بخرند.