بار دیگر با او گفتگویی ترتیب دادیم تا از چند و چون این بالاکشیدن قیمت این کالاهای ضروری و اساسی در زندگی شهروندان بپرسیم.
به گفته رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی، افزایش قیمت، مربوط به تعطیلات بود که شرکتها بهشکل کامل تعطیل بودند و با دخالت واسطهها قیمتها تا حدی بالا رفتند که با بازگشایی شرکتها این موضوع کاملا مرتفع شد.
کنگری از اطلاعرسانی بهموقع در خصوص این موضوع به وزارت جهادکشاورزی صحبت به میان آورده و توضیح میدهد که با سیاستهایی که پیش گرفتهشد، در حال حاضر هیچگونه کمبودی در حوزه مواد غذایی وجود ندارد.
او البته به این نکته هم اشاره میکند که با افزایش میزان دستمزدها و بالارفتن هزینههای بیمه و غیره، برخی کالاها افزایش قیمت داشتهاند اما نه آنطور که در تعطیلات و بهواسطه برخی نابسامانیها بالا رفتند. کنگری میگوید که در حال حاضر با نظارتهای وزارتخانه و بازرسهای ما، قیمتها روال عادی خود را در بازار طی میکنند.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی در مورد برنج هم توضیح میدهد که در بحث واردات برنج بنا بر این بود که هر واردکننده به ازای هر دو کیلو برنج وارداتی باید یک کیلو برنج ایرانی را هم خریداری کرده و توزیع کند و این هم باعث شده که شرکتهای بزرگ ورود کرده و این برنجها را خریده و در کنار برنج خارجی بفروشند تا در نهایت به این منجر شود که موجودی انبارهای تولیدکنندهها در حال اتمام باشند و بنابراین قیمت برنج ایرانی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.
اما در کل، به گفته کنگری، نه کمبود کالایی در بازار وجود دارد و نه افزایش آنچنانی در خصوص قیمتها. او بار دیگر به افزایش قیمت در ایام تعطیلات و به صورت خاص به قیمت حبوبات اشاره میکند که با توجه به فعالیتهای نامبرده این مشکل به صورت کامل مرتفع شده.