به گزارشپایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران؛ وضعیت این صنف تابعی از حال و روز کلیه مردمی است که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکنند؛ در واقع فشار هزینههای معیشتی بر غالب شهروندان باعث شده که بستههای آموزشی و فرهنگی آنها کوچکتر شده و اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید از قاعده رکود و کساد و بی رونقی مسثتثنی نماند.
به باورِ علی گلشنی، رئیس اتحادیه این صنف، اصولا بودجهای برای آموزش و فرهنگ در سبد خانوادهها باقی نمانده چراکه تمام حشر و نشر و کاسبی این صنف با بخش آموزشی، فرهنگی، کسب و کار و پروژههای عمرانی در ارتباط است که متاسفانه در حال حاضر، اولویت اول خانواده ها به پوشاک، مسکن، غذا، دارو و.. بدل شده و دیگر جایی برای مسائل فرهنگی نمانده است.
ریزش اعضای اتحادیه صنف فتوکپی و اوزالید
رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید تهران در کنار عوامل ایجاد رکود و کسادی بازار تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید، بخش دیگری از مشکلات این صنف را هزینههایی میداند که بر اصناف تحمیل میشود.
گلشنی افزود: در مدت اخیر، شمار بالایی از اعضا به اتحادیه مراجعه کرده و درخواست باطلشدن پروانههای کسبشان را داشتهاند؛ کسبهای که چندین و چند سال در این رشته فعالیت کرده و دارای سابقه هستند.
کمبود مواد مصرفی اورجینال و اجناس فیکِ بازار
بخش دیگری از مشکلات اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید، کمبود مواد مصرفی اورجینال دستگاههایشان است. به گفته رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید، آنها بدون دستگاههایشان هیچ کاری نمیتوانند، انجام دهند و دستگاههایشان اگر تونر و قطعات یدکی نداشته و این قطعات اصلی نباشند، کیفیت کار خوبی را نمیتوانند ارائه داده و خرابی کارشان بیشتر میشود.
او اظهار تاسف میکند که هرچه در بازار موجود است فیک است و ما برای اینکه کارمان نخوابد به ناچار از آن استفاده میکنیم.
مشکل دیگری که اصناف را درگیر کرده، سردرگمی در بخش مالیاتی است. رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید تهران در این باره گفت: روند مالیاتی در چند وقت اخیر تعییراتی را شاهد بوده که میبایست به مرور زمان و آموزش کافی به اصناف منتقل میشد؛ اعضای اتحادیه صنف، نقل و انتقالهایی را در حسابهایشان داشتهاند که اصلا مرتبط با کسب و کارشان نبوده است.
موازیکاریهای دولتی کار صنف را با مشکل مواجه کرده است
موازیکاری مشکل دیگری است که رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید به آن اشاره کرد و گفت: برخی از سازمانهای دولتی در کار این صنف ورود میکنند. عمده کار ما با دانشگاهها، فضاهای آموزشی، شرکتها و ساخت و سازهاست؛ زمانیکه آنها خودسرانه جایی را در نظر گرفته، دو دستگاه آنجا گذاشته و کار را بدون پروانه کسب شروع میکنند، کار صنف با مشکل روبه رو میشود.
به گفته گلشنی، این تصریح قانون است؛ هر کسی که میخواهد کسب و کاری را انجام دهد، پروانهای را دریافت و شروع به این کار کند.
اما رکود بازار کتاب و کتابفروشیها و نخواندن کتاب هم در بازار کپی و ازاوزالید، تاثیر میگذارد؛ رئیس اتحادیه صنف تهیهکنندگان فتوکپی و اوزالید تهران در این باره توضیح داد که «ما یکسری اتحادیههای همگن داریم که کارمان زنجیروار در ارتباط است مثلا اتحادیه لوازمالتحریر یکی از اتحادیههای کناردستی ماست که سالیانیست با آنها کار میکنیم؛ وقتی حال صنف آنها و فضای آموزشی کشور خوب نباشد، به تبع خانوادههایی که نیاز دارند جزوهها، کتابچهها و سایر مایحتاج چاپی خود را کپی و تکثیر کنند، حال و روز ما هم خوب نیست؛ ما با چاپ و نشر مشکلی نداریم؛ فضایی است که بر همهمان تاثیر گذاشته؛ همانطور که روی کتابخوانی، لوازمالتحریر و نوع کار ما هم تاثیر گذاشته است.»