قاسم نوده فراهانی، رئیس اتحادیه توزیع کنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران اظهار کرد: پیش از این تمام نیازهای بازار تجهیزات پزشکی از طریق واردات تأمین میشد تا جایی که این بازار در اختیار تولیدکنندگان چینی، ژاپنی، کرهای و اروپایی قرار داشت.
وی افزود: در حال حاضر توانستهایم تا ۶۰ درصد نیاز بازار به تجهیزات پزشکی را توسط تولیدکنندگان داخلی با کمک شرکتهای دانشبنیان تأمین کنیم تا جایی که امروزه در تأمین بسیاری از اقلام به خودکفایی رسیدهایم. به عنوان مثال پیش از این حتی نیاز بازار به سرنگ را از طریق ژاپنیها تأمین میکردیم، اما امروزه در تولید این کالا به خودکفایی رسیدهایم و دیگر نیازی به واردات نداریم.
رئیس اتحادیه توزیع کنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران تصریح کرد: خوشبختانه کیفیت محصولات تولید داخل نیز مورد تائید پزشکان و دانشگاههای علوم پزشکی است. همین امر موجب شده برای تأمین برخی اقلام ارز از کشور خارج نشود.
نوده فراهانی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به خودکفایی کامل در بازار تجهیزات پزشکی باید بتوانیم برای ورود به بخش تولید تمامی کالاها گام برداریم، اما هنوز بستر این امر برای ما محقق نشده است.
وی درباره تغییرات قیمت تجهیزات پزشکی در سال جاری گفت: بدون شک قیمت آن دسته از کالاهایی که تولید داخل هستند نسبت به سال گذشته تغییر زیادی نداشته است، اما نرخ اقلام وارداتی با توجه به نوسانات قیمت ارز نسبت به سال گذشته تغییر معناداری پیداکرده است.
لزوم تأمین نیاز داخل با تولیدات دانشبنیان
رئیس اتحادیه توزیع کنندگان تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی تهران یادآور شد: با توجه به گسترش فعالیت شرکتهای دانشبنیان این امید را داریم که بتوانیم در بازار تجهیزات پزشکی بخش عمدهای از نیاز داخل را توسط شرکتهای دانشبنیان تأمین کنیم.