رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی تهران در بررسی چالشهای موجود در این صنف و موضوع کیفیت و قیمت فراوردههای گوشتی گفت: در مورد فراورده های گوشتی یعنی سوسیس، کالباس و مشتقات آن مثل انواع ناگت در بازار هیچ گونه کمبودی نداریم و به وفور محصولات در دسترس است. علاوه بر این قیمتها حدود دو ماه ثابت مانده است و هیچ گونه افزایش قیمتی به صورت محسوس نداشتیم.
فشار گرانی حامل های انرژی بر واحدهای صنفی
وی افزود: یکی از نیازهای ضروری فراوردههای گوشتی برای حفظ کیفیت مواد، حفظ برودت هوا برای نگهداری از سلامت محصول است و وقتی حاملهای انرژی گران میشود، بار هزینههای واحد صنفی افزایش پیدا میکند. مثلا در یک واحد صنفی که قبل از این حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تا دومیلیون تومان، هزینه بابت تامین برق میدادند در حال حاضر این رقم به شدت افزایش پیدا کرده است. از طرفی برخی واحدهای صنفی به دلیل مشکلات مالیاتی که برای هم صنفیهای ما به وجود آمد و افزایش بی رویه ای پیدا کرد، مجبور به تعطیلی شدند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی تهران خاطر نشان کرد: با تمام این اوصاف، واحدهای صنفی تمام تلاش خود را برای ادامه خدمترسانی انجام می دهند. همان طور که در دوران کرونا شاهد بودیم، بسیاری از صنوف با تعطیلی روبه رو بودند و در برخی ادارات و سازمانها، افراد به صورت دورکاری فعالیت میکردند؛ اما واحدهای صنفی فعال در حوزه فراورده های گوشتی در دوران کرونا هم به ادامه فعالیت پرداختند و حتی برخی در این راه جان خود را از دست دادند.
تاثیر قیمت گوشت قرمز بر فراورده های گوشتی
معروف خانی درباره تاثیر افزایش قیمت گوشت قرمز بر قیمت فراوردههای گوشتی گفت: از آنجا که ترکیبات اصلی فراورده های گوشتی اقلامی مانند سوسیس، کالباس و همبرگر، گوشت قرمز و گوشت سفید است. هر چقدر قیمت گوشت قرمز و گوشت سفید افزایش یا کاهش پیدا کند، روی قیمت فراورده های گوشتی نیز تاثیر خواهد داشت
وی افزود:اما در مورد منابع تامین گوشت برای فراورده های گوشتی می توان گفت هم از تولیدات داخل استفاده می شود و هم از طریق گوشت های وارداتی این امر صورت می گیرد. در مورد تامین گوشت نیز شاهد هیچ چالش خاصی نبوده ایم.
وضعیت بازار فراورده های گوشتی در پایان سال
وی اشاره کرد: همیشه در مورد پایان سال و یا مناسبت های خاصی مثل ماه رمضان، محرم یا ایام عید نوروز این طور بوده است که برخی اجناس متاسفانه گران می شود. ولی طی این چند سال اخیر که بنده در این صنف حضور داشتم، پایان سال با افزایش قیمت در فراورده های گوشتی روبرو نبوده ایم. در کنار این موضوع تمهیداتی هم در نظر گرفته شده است که قیمت ها ثابت نگه داشته شود. بنابراین تا پایان سال مخصوصا در ماه مبارک رمضان و همچنین آغاز سال نو، تغییر قیمتی در مورد فراورده های گوشتی پیش بینی نمی شود.
میزان کیفیت فراورده های گوشتی
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی تهران در ادامه گفت: اتحادیه محصولات فراورده های گوشتی سه تا رسته دارد. رسته خرده فروشی فراورده های گوشتی، رسته عمده فروشی فراورده های گوشتی و رسته سوم که چند سالی است معرفی شده است، گروهی است که محصولات فراورده های گوشتی را در معرض دید مشتری تولید می کنند.
معروفخانی افزود: در مورد کارخانجات تولید فراوردههای گوشتی، تمامی این کارخانههای در سطح کشور، خوشبختانه زیر نظر مستقیم وزارت بهداشت، استاندارد و سازمان غذا و دارو بررسی شده و بعد از آن وارد چرخه تولید میشوند و ما نیز تمام این تولیدکنندهها را تایید میکنیم. اما به عنوان مثال در یک فراورده گوشتی ۹۰ درصد گوشت مغز ران گوساله وجود دارد و در یک فراورده دیگر ۴۰ درصد گوشت به کار رفته است، در این شرایط طبیعتا قیمت دو فراورده گوشتی با این مشخصات یکی نخواهد بود و هر چقدر گوشت بیشتری مصرف شود، قیمت فراورده گوشتی بالاتر می رود.
شفافسازی درباره گوشت وارد شده به واحدهای تولید
وی اظهار داشت: چند ماه پیش شائبهای درباره فاسد بودن گوشت وارد شده به واحدهای تولیدی فراوردههای گوشتی بین مردم چرخید و در این رابطه باید توضیحاتی را ارائه داد. اول اینکه کاملا این خبر رد شده و تکذیب می شود و در درجه دوم باید تاکید کنم که در تمام کارخانجات تولیدی پزشک وجود دارد و توسط آزمایشگاه های بزرگی که وجود دارد، مواد اولیه واحدهای تولیدی آزمایش می شود و به تایید پزشک می رسد. تمام اجناسی که در واحدهای صنفی فرارودههای گوشتی به فروش می رسند، از کارخانجاتی می آیند که به صورت مستقیم تحت نظارت نهادهای مربوطه هستند. منتهی باید این موضوع هم ذکر کرد که به هر حال هر پنج انگشت دست یکی نیست و ممکن است در برخی موارد تخلفی هم صورت بگیرد؛ ولی آن احتمال را نمی توان به تمام صنف نسبت داد.
توصیه به مردم درباره خرید فراوردههای گوشتی
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان محصولات گوشتی تهران گفت: مردم عزیز در سطح شهر تهران از واحدهای صنفی خریداری کنند که مستقیم زیر نظر اتحادیه فراورده های گوشتی هستند و توسط این اتحادیه مجوز کسب دریافت کرده باشند. اگر واحد صنفی جواز کسب داشته باشد، هم از نظر قیمتی و هم از نظر کیفیتی تحت نظارت اتحادیه خواهد بود و بنابراین مردم از جهات مختلف می توانند با خیال راحت خرید خودشان را انجام دهند.