پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران؛ در شرایط فعلی اقتصاد کشور، بالا بودن قیمتها که باعث پایین آمدن قدرت خرید مردم شده و از طرفی قیمت تمام شده کالاها هم بالا رفته و نیز مشکلات دیگری که به نظر، بزرگترین آنها بحث مالیات است، صنوف را زمینگیر کرده است. روسای اتحادیههای صنوف در این زمینه راهکارهایی ارائه میدهند تا شاید بتوان از این وضعیت رهایی پیدا کرد و گامی برای بهبود وضعیتی برداشت که شهروندان در آن گرفتار آمدهاند.
رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران در این باره و در گفت وگو با پایگاه اطلاعرسانی اتاق اصناف تهران، ضمن باز کردن بخشی از مهمترین چالشهای پیش پای این صنف، به بحث صادرات اشاره میکند و معتقد است که دولت اگر تمرکز خود را روی این موضوع بگذارد، بدون شگ گره بزرگی از مشکلات صنف حل خواهد شد.
شرایطی که اصناف را از پا درمیآورد
رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران در اشاره به مشکلات صنف خود، به وجه اشتراک چالشها و معضلات همه صنفها اشاره میکند و میگوید: ما هم مثل بقیه صنوف از رکود و عدم توانایی مردم در خرید متضرر شدهایم؛ شرایطی که میتواند اصناف را از پا درآورد.
رسول شجری از هزینههای سرسامآور و درآمدهای پایین یاد می کند و می گوید که وزارت دارایی معتقد است باید بحث نفت را از بودجه جدا کند و آن را طبق صلاحدید خود با مالیات جایگزین کند. جایگزین کردن مالیات با درآمد نفت در کنار سایر عوامل، دست به دست هم داده تا واحدهای صنفی نتوانند فعالیت کنند و در شرایط قدرت خرید پایین مردم، قیمت تمام شده کالاها به دلایلی که گفته شد، افزیش پیدا کند و باید یک فکر اساسی کرد.
رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران، توضیح میدهد: اتحادیه از چند ماه پیش با دوستانی که در زمینه محصولات نهایی کیف و کفش و چرم، توانایی صادرات دارند، صحبتهایی کرده و در حال احداث یک کنسرسیوم صادراتی هستیم و باید بگویم که در حال حاضر، گره کار ما را صادرات میگشاید.
دولت به جای ۲۰ واحد صنعتی بزرگ، طرف ۱۲ هزار واحد صنفی را بگیرد
شجری معتقد است که وقتی شرایط اقتصادی ما رو به خاموشی میرود، باید از هم پاشیدگی واحدهای صنفی جلوگیری کنیم. از طرفی تشخیص دولت این است که صادرات را به واحدهای تولیدی بزرگ اختصاص دهد. این واحدها ممکن است بتوانند از مسائلی که دولت مطرح میکند بهرهمند شوند؛ اما ما بیش از ۱۲ هزار واحد صنفی داریم و اینها شاید چیزی حدود ۲۰ واحد صنعتی باشند که بتوانند از این امکانات استفاده کنند و تازه آن را هم برای خودشان استفاده میشود و نفعی برای ۱۲ هزار واحد صنفی ما ندارد.
او معتقد است: باید فکری کنیم که عموم مردم به نحوی از این مشکلات به وجود آمده، خلاصی پیدا کنند و به زندگی عادی و شرایط طبیعی خود برگردند.
اتاق اصناف به بحث صادرات ورود کرده است
اما در بحث صادرات چه زمینههایی باید فراهم شود؟ شجری، میگوید: خوشبختانه اتاق اصناف به این موضوع ورود کرده و خود ما هم نمایشگاههایی را برگزار میکنیم؛ با سفرای قطر و عربستان در جریان بازدید از نمایشگاه بینالمللی تهران صحبت کردیم و قرار شد کالاهای مورد نظر کشورشان را با ما به اشتراک گذاشته و به هم انتفاع برسانیم. در گذشته و در حدود سال ۹۵ با کشورهایی مثل روسیه، ترکیه و آذربایجان هم گام هایی برداشته بودیم.
با این حال، رئیس اتحادیه صنف کفاشان دستدوز تهران نسبت به عملکرد فعلی دولت اظهار امیدواری کرده و میگوید: به نظر می رسد دولت به این نتیجه رسیده که اگر امکانات داخلی پاسخگو نباشد، صادرات بتواند گره گشای کار شد و امیدواریم بتوانیم به نتیجه خوبی برسیم.