رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران درباره بیشترین تورم چهار ماه اخیر گفت: یکی از علل اساسی تورم کالاهای غذایی، افزایش قیمت اول سال است. در حال حاضر به جز برنج، چالش خاصی در بازار نداریم. تمامی کالاها به اندازه کافی وجود دارد و فعالیت عادی در جریان است. در بحث برنج ایرانی، متأسفانه یک برنج دستوری ۱۳۰ تومانی داریم، اما نرخ واقعی آن متفاوت است. ۱۵ مدل برنج ایرانی با کیفیت و قیمت متفاوت داریم. پایینترین قیمت برنج ایرانی که در بازار به دست آوردم ۲۳۵ هزار تومان و با کیفیتترین برنج ایرانی هم کیلویی ۳۳۵ تومان است که با افزایش ۲۰ درصدی، به دست مصرفکننده میرسد. قیمتگذاری دستوری باعث میشود واحدهایی که جریمه میشوند دیگر تمایل خود برای عرضه برنج را از دست میدهند و کمبود بیشتر حس میشود.
برنج نیاز به کارشناسی دارد و مردم با دیدن ظاهر خرید میکنند
وی در رابطه با گران شدن برنج پاکستانی بیان کرد: برنج پاکستانی ۶۳ تومان بود، اما آنقدر در بازار تخلف رخ داد که برنج پاکستانی با کیسه به کیسه شدن کیلویی ۱۴۵ تومان در بنکداری است. تقاضای نامناسب و بهم ریختگی بازار باعث چنین وضعیتی شده است. باید مدیریت عرضه و تقاضا را به درستی انجام دهند. برنج نیاز به کارشناسی دارد و مردم با دیدن ظاهر خرید میکنند.


کنگری درباره علت گرانی روغن گفت: چالش روغن هم تا حدی وجود داشت که ۳۰ درصد افزایش قیمت پیدا کرده بود. ارز توافقی جایگزین ارز نیمایی شد و این جابجایی باعث ۳۰ درصد افزایش قیمت شد.
رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی تهران، ادامه داد: واحدهای صنفی ما بارها مراجعه کردهاند که با وضعیت فعلی متضرر میشوند. همین واحدهای صنفی در ۱۲ روز جنگ پای کار ایستادند، اما قیمتگذاری دستوری باعث چالش اساسی برای آنها شده است.