با شروع بارگذاری فرمهای تبصره مالیات از طریق درگاه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی، برای تعیین مالیاتهای مقطوع عملکرد برخی از مشاغل در خصوص اجرای تبصره ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم، شاهد نارضایتی اعضای برخی گروهها و رستههای صنفی بودهایم.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی تهران، نارضایتی اعضای اتحادیه این صنف در اعتراض به نحوه محاسبه و تعیین مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ از سوی سازمان امور مالیاتی را بدون در نظر گرفتن و رعایت بند یکِ قسمت الف دستورالعمل توافق نامه تبصره ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم است.
حسین ناظم زاده، می گوید: مشخص شده است در بسیاری از موارد برای محاسبه مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ به سابقه مالیاتی مودیان رجوع شده، این در حالی است که با وجود دسترسی سازمان امور مالیاتی به اطلاعات درآمدی مودیان از طریق کارت خوان و حسابهای بانکی و همچنین آمار خرید و فروش کالا، نهاد مالیاتی برخلاف دستورالعمل توافقنامه عمل کرده و سوابق مالیاتی که عمدتا ناشی از رسیدگی و صدور برگه تشخیص غیرعادلانه و مورد اعتراض مودی بوده را مبنای محاسبه قرار داده است.
به گفته او: با توجه به وعدههای مدیران سازمان امور مالیاتی که به دفعات در سخنان خود، اعلام کردند، مبنای اخذ مالیات سال ۱۴۰۲اخذ مالیات صرفا کارکرد، اطلاعات کارت خوانها، حسابهای بانکی و فاکتور معاملات است و به واسطه طرح این سخنان روسای اتحادیهها، موارد را به اعضای خود منتقل کردهاند اما با خلف وعده سامان امور مالیاتی، اعتبار اتحادیهها و هیأت مدیره آنها را زیر سوال برده است.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی، توضیح می دهد که «این رفتار که به مصابه تحقیر و بیاعتنایی به اصناف است از سوی اعضاء به کمکاری و بیتوجهی رئیس واعضای هیأت مدیره اتحادیه تلقی و ایشان را در برابر هم قرار داده است. از سویی با وجود برگزاری میزهای خدمت مالیاتی و کلاسهای آموزشی با پرداخت هزینه های فراوان در چند ماه گذشته، شاهد تغییری در روند اخذ مالیات برای سال ۱۴۰۲ و ماقبل آن نبوده ایم.»
ناظم زاده انتظار اتحادیه صنف خود از اتاق اصناف تهران را در تداوم حمایت از اتحادیهها و اعضای آنها دانسته و تصریح می کند که با شروع فعالیت دولت جدید و تغییر وزیر امور اقتصادی و دارایی و معرفی رئیس سازمان امور مالیاتی، چالشهای مالیاتی فعالان صنفی پیگیری شوند تا اعتبار خدشهدار شده رؤسا و اعضای هیأت مدیره اتحادیهها که منتخبان اعضای صنف خود هستند و به دلیل اهمال و کوتاهی مدیران نهاد مالیاتی که انتصابی هستند و کسی از ایشان بابت آسیبی که به اصناف و اعتبار تشکلهای صنفی زدهاند سوالی نمی پرسد، احیاء شود.
پیگیری موضوعات مطرح شده از خواسته های اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی تهران است تا از این طریق، روسای اتحادیه مورد استهزاء واقع نشده و با دلگرمی به تلاش برای خدمت به اعضاء اتحادیه بکوشند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی ضمن تاکید به برقراری عدالت مالیاتی، بار دیگر این موضوع را مطرح می کند که روسای اتحادیه های انتخابی اما متولیان و مدیران اداره مالیات همگی انتصابی بوده و جوابگوی هیچکس نیستند این در صورتی است که رئیس اتحادیه باید جوابگوی صنف زیر مجموعه اتحادیه خود باشد!