نایب رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به اولویتهای کاری خود در اتحادیه چاپخانهداران تهران طی چهار سال آتی، عنوان کرد: اکنون در دومین حضور خود در اتحادیه به خوبی با چالشها، مشکلات و دغدغههای صنف در بخشهای مختلف آشنا هستم، همچنین از توانمندیهای این حوزه نیز مطلع بوده و میدانم که در مسیر پیش رو باید چه اقداماتی را دنبال کرد.
وی ادامه داد: در این حوزه شاید برخی کارها قشنگ و قابل اجرا باشد؛ اما عملی نیست، معتقدم اقدامات و برنامههایی که دنبال میکنیم باید اجرایی باشند؛ به عنوان مثال در دوره قبل، یکسری برنامهها و موضوعات مختلف را با وزارت صمت جلو بردیم که تنها بخشی از آنها قابل حل است.
ابوالحسنی با بیان اینکه در حوزه واردات مواد اولیه به عنوان یکی از دغدغههای فعالان صنعت چاپ درحال پیگیری امور هستیم، افزود: قرار است در این زمینه کارگروه مشترکی بین وزارت صمت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اتحادیه چاپخانهدران تهران تشکل شود تا چاپخانهداران دغدغه کمتری برای انجام کارهای چاپی داشته باشند.
وی همچنین گفت: زمانی که کارگروه در سطح کلان وزارتخانهای تشکیل شود، نه تنها چاپخانهداران تهران بلکه چاپخانهدارن سراسر ایران از مزایای آن بهرهمند میشوند و میتوان بسیاری از امور و مطالبات را در سطح کشوری دنبال کرد.
ضرورت کاهش واردات محصولات چاپی به ایران
رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران در ادامه بر ضرورت کاهش واردات محصولات چاپی به ایران نیز گفت: مدتی قبل مطلع شدم که حدود یک میلیارد نسخه بروشور به کشور وارد شده است که عدد بسیار زیادی است؛ همچنین برخی جعبههای دارویی، بروشور و کاتالوگ نیز به کشور وارد میشوند؛ این موضوع در حالی رح میدهد که توانایی بسیار خوبی برای چاپ کالاهای مختلف در چاپخانههای کشور وجود دارد که اغلب نادیده گرفته میشوند.
به گفته ابوالحسنی، طبق هماهنگی با دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کارگروهی با نظارت اتحادیه چاپخانهداران تشکیل شده تا واردات کالاها و محصولات چاپی از سوی کارشناسان خبره اتحادیه بررسی شود و تنها به کالاهایی مجوز داده شود که توان تولید آن در کشور وجود ندارد.
نایب رئیس اتاق اصناف تهران در بخش دیگر صحبتهای خود به رایزنیهای انجام شده با سرپرست امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل دفتر چاپ اشاره کرد و گفت: قرار است تسهیلاتی برای چاپخانههای کوچک و خُرد اختصاص داده شود، طی دیداری که به تازگی رئیس جمهور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته است مقرر شد، مطالبات بخشهای مختلف مطرح و در کارگروه ویژهای در دولت به صورت خاص به آنها رسیدگی شود.
استانی شدن اتحادیه چاپ در دست اقدام
ابوالحسنی همچنین درباره استانی شدن اتحادیه چاپخانهداران تهران، توضیح داد: همه کارهای اجرایی برای این هدف، انجام شده و از سوی کمیسیون بازرسی و نظارت اتاق اصناف نیز قبول شده اما هیئت عالی نظارت، آن را رد کرده است؛ زیرا میخواهیم فقط رسته چاپ، استانی شود اما هیئت نظارت گفته، در صورت استانی شدن این مسئله شامل همه رستههای اتحادیه خواهد شد.
وی ادامه داد: این در حالی است که در اتحادیه با این موضوع مخالفیم؛ زیرا تبعات مختلفی دارد و بسیاری از تابلوسازان در برخی شهرستانها زیرمجموعه اتحادیه دیگری هستند، به همین دلیل در تلاش هستیم، طی تعامل با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مسئله استانی شدن را حل کنیم.
رئیس اتحادیه صنف چاپخانهداران تهران درباره مزایای استانی شدن رسته چاپ در این اتحادیه،گفت: بسیاری از چاپخانههای بزرگ به حاشیه تهران رفتهاند و به ناچار زیرمجموعه اتحادیههایی شدهاند که هیچ ارتباطی با صنعت چاپ ندارند، به همین دلیل نمیتوانند پیگیر مطالبات و خواستههای خود باشند اما درصددیم که در هیئتمدیره این مسئله را حل کنیم.