اتحادیه صنف تشکدوزان و صندلیسازان خودرو در ماههای منتهی به سال گذشته از اوضاع و احوال خوبی برخوردار نبود و بهگفته رئیس اتحادیه این صنف درحال حاضر هم باتوجه بهشرایط حاکم بر اقتصاد جامعه، همان اوضاع نابسامان و دشوار را با احتساب بالارفتن نرخ دلا و افزایش تورم، ادامه میدهد.
واحدهای این صنف هم مانند سایر صنوف چشم امیدشان به انتخابات ریاستجمهوری و دولت آینده است که شاید تصمیمگیریهای آنها در حوزههای مرتبط با واحدهای صنفی از قبیل تهیه مواد اولیه و قیمت آن، دریافت مالیات و عوارض و سیاستهای بانکی، تا حدی راهگشا بوده و این صنف را مانند سایر صنوف که تا مرز ورشکستگی پیش رفتهاند، نجات دهد.
اما با روی کارآمدن مدیران جدید در این حوزه، چه اقداماتی باید صورت بگیرد که اوضاع در زمینههای مختلف این صنف، بهبود پیداکرده و احیاء شود؟ سهراب برجی، رئیس اتحادیه صنف تشکدوزان و صندلیسازان خودرو در راستای بهبود اوضاع صنف خود به تسهیل تهیه مواد اولیه، اخذ مالیات عادلانه و اصلاح ساختارهای سیستم بانکی اشاره میکند؛ سیستمی که بهگفته او با نرخ سودی که از تولیدکننده میگیرد، او را به ورطه استیصال و ویرانی کشانده.
رئیس اتحادیه صنف تشکدوزان و صندلیسازان خودرو در توضیح وضعیت مواد اولیه با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد مواد اولیه مایحتاج این صنف، ساخت ایران هستند و تاکید بر این نکته که نرخ پتروشیمی بر اساس نرخ دلار، قیمتگذاری شده و روند صعودی داشته، میگوید که با این روال هم بیثباتی در قیمت اولیه چشمگیر است و هم اینکه قیمت ما نسبت به قیمتهای دنیا بالاتر است.
برجی، دلیل این بالابودن قیمت در مقایسه با واحدهای صنفی خارجی را همان ارتباط و وابستگی به قیمت دلار و نرخگذاری بر اساس آن برآورد میکند.
اما اخذ مالیات در این صنف تا چهحد ناعادلانه است؟ رئیس اتحادیه صنف تشکدوزان و صندلیسازان خودرو، با این توضیح که اینتاکدها برای تولیدکننده و خردهفروشهای ما و نیز برای کالای وارداتی تعریفشده، میگوید: این اینتاکدها در بحث واردات علنا صفر است چراکه روکش صندلی خارجی در بازار موجود نیست و با این حال مالیات را با ضریب بالا از واحدهای ما اخذ میکنند!
بهگفته برجی، منطق حکم می کند که برای واحدهای صنف او مالیات با ضرایب بسیار پایین تر تعیین شود تا چرخ تولید بچرخد. او با این پرسش که در وضعیت بی ثباتی قیمت ها و نوسان بازار، چطور باید از تولیدکننده حمایت شده و تولید، جهش پیدا کند بر غیراصولی بودن میزان مالیات دریافتی از واحدهای صنفی تشکدوزان و صندلی سازان خودرو تاکید می کند.
رئیس اتحادیه صنف تشکدوزان و صندلیسازان خودرو با بیان اینکه این واحدهای صنفی چرخ تولیدات و همچنین معیشت خود را بهسختی میگذارنند، می افزاید که با سرمایه درگردشی که واحدهای صنفی داشتند در سال گذشته، کارگاه خود را زحمت میچرخاندند و حسابش را کنید الان با این قیمتها که سرمایه به حدود یکسوم، کاهش پیدا کرده، بانکها سودهای ناعادلانهای میگیرند و برای ارائه وام باید از هفتخوانشان عبور کنیم، چطور کارگاه و تبعا زندگی خود را بچرخانند؟!