رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی، با بیان اینکه در مغازه ها پارسیان، حریم رعایت نشده و جلوی مغازه ها پر از جنس آتش زا بوده، تشریح کرد که کسی به آشفتگی آنجا رسیدگی نکرده.
به گفته حسین ناظم زاده، پیش از آتش سوزی، نماینده حقوقی اتحادیه برای رسیدگی و تشکیل هیات امناء جهت رسیدگی فرستاده شدند و با شهرداری هم تماس گرفتیم و باید گفت شهرداری حق حساب خود را می گیرد و مغازه های آنجا اکثرا در حالتی غیرمجاز، بعضا هم زیرزمین زده بودند. از طرف دیگر بیمه گذار هم فقط پول را گرفته و نگفته من خسارت قبول می کنم با این توضیح که تشخیص خسارت به عهده گروه دیگری ست.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی، گفته است که «رئیس آتشنشانی روز اول به ما گفت مقصر خود شما هستید و چرا به مغازه ای که ایمنی ندارد، جواز داده اید و می خواستند توپ را در زمین اتحادیه ها بیاندازند در حالی که سوال ما این است که شما به عنوان نماینده شهرداری به چه علت پایان کار داده اید؟»
بنا به آماری که رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی، اعلام کرده، حدود ۱۲۰ واحد آسیب دیده اند، در دو بلوک به نام های آذر و دی که هر مجموعه ۵۰ مغازه دارند و فشار آتش نشانی هم به مغازه های آسیب زده.
ناظم زاده به این نکته هم اشاره کرده است که «برخی آسیب دیدن ها هم در مواردی اینگونه بوده که افراد جنس با ارقام بالا خریداری کرده و به این کاسبان داده اند در حالیکه خودشان از فرد یا افراد دیگری جنس را تهیه کرده؛ حالا این کاسبان نمی توانند پول پرداخت کنند و ما هم چک داده ایم به کسی که از او جنس گرفته ایم و این ها یعنی زنجیره ای دوسه هزار نفره درگیر شده اند؛ این طور حساب نکنید همین ۱۲۰ مغازه دچار خسران و آسیب شده اند در حالی که طبق برآوردی که داشتیم، واحدهای صنفی حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان متضرر شده اند.»
ناظم زاده، افزوده است که «بسیاری از مغازه ها هنوز در بهت اند و باورشان نشده؛ آن ها عصبانی هستند و حق دارند و می گویند که زندگی شان یک شبه به باد رفته. تقصیرهایی از سوی کاسب ها درست است برای بارانداز و غیره اما دلیلش چه بوده؟ توجیه شان این است که مالیات زیاد گرفته اند، من مجبور شده ام بار بیشتری داخل مغازه اضافه بر ظرفیت بریزم و جلوی مغازه ام بسته شود و فروشم بیشتر شود که بتوانم مالیات تو را بدهم.»
با این همه و فرای اینکه این حرف صحیحی است یا نه، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لوازم بهداشتی و ساختمانی، معتقد است که واقعا باید به آن ها حق بدهیم چون بحث زندگی شان در میان است و در حال حاضر هرچه بگویند باید بشنویم و کمکشان کنیم.
ناظم زاده شرح داده است که «با انتخاب ۱۸۰ امضاء از مجموعه پارسیان، هفت نفر انتخاب شده اند به عنوان هیات امنای مجموعه به علاوه فرزند سازنده و مالک مجموعه که برخی واحدها را خودش اجاره داده و برخی را فروخته. از سوی دیگر، شهرداری و آتش نشانی باید مسئولیتشان را بپذیرند.
مجتمع پارسیان شامل ۲۵۰ مغازه است و این روزها دفتر اتحادیه های صنفی از سوی اتاق اصناف تهران در در دل شادآباد، تمام هم خود را بر پیگیری امور کاسبان شادآباد گذاشته اند.گفتنی ست در سلسله جلساتی که از روز آتش سوزی بازار بزرگ آهن در شادآباد، توسط اتاق اصناف تهران به ریاست حمیدرضا رستگار و روسای اتحادیه های صنوف تشکیل شده طی آخرین جلسه به دستور رئیس اتاق اصناف تهران، کارگروهی متشکل از نمایندگان کسبه که به امضای اهالی پارسیان انتخاب شده اند و سه تن از روسای اتحادیه های مربوطه شکل گرفته تا به صورت مستمر با پیگیری امور کسبه و مغازه داران آسیب دیده، روزشماری برای حل مشکل این افراد قدم به قدم با کسبه تهیه و تنظیم شود.