• امروز : سه شنبه, ۱۳ آذر , ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
کل اخبار 1452اخبار امروز : 3

اطلاعیه ها

چشم انداز روشنی برای بازارِ شب یلدا نداریم/ در سخت ترین شرایط و گران ترین قیمت ها کنار مردم می مانیم جلوی خروج غیر قانونی سیب زمینی از کشور را بگیرید/ جهاد کشاورزی دوراندیشی نکرد و مقطعی تصمیم گرفت/ احتمال حادشدن شرایط سیب زمینی وجود دارد وارداتِ گسترده گل و اشباع بازار در شب یلدا، روز مادر و روز پدر فصل جدیدی از همکاری میان دو اتاق؛ تهران و ایران تاریخِ کهن و دفاع مقدسِ صنفی که کارش سرتاسر عبادت است/ مسئولان، خود را لای کاغذبازی ها و بوروکراسی اداری، پنهان نکنند/ واردات ما نباشد، کشاورزی و صنعت می خوابد و میلیون ها کارگر بیکار می شوند دولت و خانه ملت، ظرفیت های این هنر ۷ هزار ساله را ببینند/ حضور علمی و جذب دانشجو توسط اتحادیه طلا و جواهر تهران در نمایشگاه شیراز مسئول پیگیری دبیرخانه مشترک شورای روسای اتاق های اصناف استان تهران، منصوب شد رویایِ کله پاچه بر سفره های ایرانی/ برای اینکه این غذای ملی به خاطره ها نپیوندد مسئولان به وعده هایشان عمل کرده واردات کله پاچه را آزاد کنند بازار خودرو خوابیده/ تصمیم قطعی گرفته نمی شود و همه چیز در حد حرف و بازی باقی مانده تکریمِ جایگاه آنان که عمری کام مردم شهر را شیرین کرده اند آجر کردن نان کتابفروش های شهر با آزادی عمل بساط گسترها جلوی صادرات بی رویه سیب زمینی را بگیرید/ پیش بینی کاهش قیمت گوجه فرنگی تا زیر ۲۰ هزار تومان/ افزایش تولید سیب و پرتقال با ۱۰ متر جا چندین جواز می گیرند تا در انتخابات شرکت کنند/ ما منافع صنف را بر خود ارحج می دانیم تشکیل کارگروه مشترک وزارتخانه‌های فرهنگ و صمت راه‌حل مسئله برق چاپخانه‌هاست واردات گوشت قرمز تاثیر مطلوبی در تعدیل قیمت آن داشته است/ ضرورت دپوی استراتژیک گوشت نرخ مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۱۰ درصد تعیین شد تاثیرپذیری اندک بازار مسکن از خودرو/ بازار مسکن به یک ثبات نسبی رسیده است

20
نایب رئیس اتاق اصناف تهران:

چانه زنی نمایندگان اصناف فقط در جهت منافع خودشان نیست/ موانع بر سر فرایند انجام مکانیزه شدن سامانه هاست نه مکانیزه شدن سامانه ها

  • کد خبر : 1453
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۹:۵۵
چانه زنی نمایندگان اصناف فقط در جهت منافع خودشان نیست/ موانع بر سر فرایند انجام مکانیزه شدن سامانه هاست نه مکانیزه شدن سامانه ها
محمدرضا فرجی در خصوص نقش اصناف در تنظیم بازار گفت: اگر مسئولان صنفی در جلسه‌های تنظیم بازار چانه زنی می‌کنند، نباید این تصور شود که فقط در جهت منافع خودشان این کار را می‌کنند؛ بلکه اول منافع مصرف کننده در نظر گرفته می‌شود.

محمدرضا فرجی، نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفت: حقیقتی که وجود دارد این است که اعضای موجود در کمیسیون تنظیم بازار در تلاش هستند، فعالان صنف سود کمتری داشته باشند تا رضایت مردم جلب شود و اتحادیه‌ها معمولا با ادله قانونی خود سعی دارند اعضای کمیسیون را مجاب کنند تا قیمت‌ها به سمت و سویی برسد که مخارج آن کسبه را تامین کند.

وی تصریح کرد: همه افراد و گروه ها در جهت اول، منافع خودشان را هم در نظر دارند و اگر کسی بگوید این حقیقت وجود ندارد صد در صد دروغ گفته است.

فرجی با ذکر مثالی در این خصوص ادامه داد: اگر در مورد مرغ بگویند که صنف طوری جنس خود را بفروشد که هزینه‌های روزمره را جوابگو نباشد و حتی نتواند دستمزد کارگر مغازه را بدهد، در این صورت باعث می‌شود فروشنده، مرغ را دور از چشم ماموران به صورت آزاد هم به فروش برساند. در تنظیم بازار، بخش بازرسی اتاق اصناف تعیین کننده است

در تنظیم بازار، بخش بازرسی اتاق اصناف تعیین کننده است

نایب رئیس اتاق اصناف تهران در ادامه درباره نقش اتاق اصناف در تنظیم بازار گفت: در تنظیم بازار، بخش بازرسی اتاق اصناف تعیین کننده است و به زودی قرار است تیم بازرسی قوی‌تر از پیش شود.

وی توضیح داد: به عنوان مثال بازرسان باید در زمینه نرم افزار، نیروی انسانی و همچنین وسایل حمل و نقل به روز شوند و با تیم قوی‌تری در زمینه مسئولیت‌شان انجام وظیفه کنند. در مجموع نیروهای بازرس اتاق اصناف باید دوره‌های آموزشی را پشت سر گذاشته و به روز شوند.

فرجی در قالب طرح مثال دیگری ادامه داد: زمانی که جلسه تنظیم بازار برگزار می‌شود، وقتی موضوع نانوایی‌ها مطرح باشد، رئیس اتحادیه مورد نظر اقدام به چانه زنی می‌کند تا قیمت کالای تولیدی صنف خود را بالا ببرد. اگر مسئولان تنظیم بازار گفته‌های نماینده صنف را منطقی یافتند و رای به افزایش قیمت بدهند، به رشد صنف کمک کرده اند. وقتی نانی که پای نانوا تمام می‌شود چیزی حدود ۹ هزار تومان تمام شود و به او بگویند باید ۱۰ هزار تومان فروش داشته باشی و هزینه‌های نانوایی تامین نشود، ناچارا فرد وادار به تخلف و تقلب می‌شود.

مخالفتی با مکانیزه شدن صدر مجوز کسب و کار نداریم

نایب رئیس اتاق اصناف تهران گفت: اغلب اتحادیه‌های زیرمجموعه اتاق اصناف تهران با درگاه ملی مجوزهای کسب و کار مشکل دارند و اجرای فرایند با قانون نظام صنفی مغایرت دارد. این موضوع با امیر سیاح رئیس مرکز بهبود کسب و کار در میان گذاشته شده است و به زودی رفع خواهد داشت. بنابراین کسی با مکانیزه شدن ساختار صدور مجوزها مشکلی ندارد.

فرایند انجام مکانیزه شدن سامانه‌ها مشکل زاست

فرجی افزود: ما خودمان نیز پیگیر این موضوع بودیم که مشکل دریافت مجوز کسب و کار ایرانیان اصناف را با راه اندازی یک سامانه به هزینه خودمان برطرف کنیم. در مجموع باز تاکید می‌کنم مشکلی با مکانیزه شدن سامانه‌ها نداریم و اگر موانعی وجود دارد بر سر فرایند انجام مکانیزه شدن سامانه‌هاست.

درآمد اصلی اتحادیه‌ها از دریافت حق عضویت سالانه است

نایب رئیس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: خیلی از اعضا برای دریافت مجوز خود به اتحادیه مراجعه می‌کنند و خواستار کسب مجوز کسب و کار با امضای رئیس هستند. همان طور که می‌دانید درآمد اصلی اتحادیه، همان حق عضویت سالانه است که اغلب افراد با پرداخت یک‌ساله آن را انجام می‌دهند. اما عده‌ای به سامانه مراجعه نمی‌کنند تا زمانی که مشکلی داشته باشند یا نامه‌ای بخواهند بفرستند، حق عضویت خود را به اتحادیه پرداخت نمی‌کنند و به نحوی می‌توان گفت اتحادیه را برای گذران امور خود به مشکل می‌اندازند.

فرجی در ادامه گفت: مشکل بعدی که وجود دارد درباره ارائه مستندات و ارسال آن به سامانه است که احتمال غیرواقعی بودن و ساختگی بودن آن وجود دارد. احتمال دارد کپی سندی که ارسال می‌شود، جعلی باشد. به عنوان مثال اجاره نامه‌ها باید رویت شود تا کاملا مشخص شود که این اجاره نامه زیر نظر آئین اجاره نامه ها، وجود خارجی دارد یا خیر.

وی ادامه داد: اتحادیه ۴۸ ساعت مکلف است که در مورد تایید یا عدم تایید مدارک ارسالی اقدام نماید. اگر تیک ‌عدم تایید بدون علت زده شود، متقاضی می‌تواند از اتحادیه شکایت کند بابت اینکه بدون علت تایید نشده است و اگر تیک تایید نیز بدون علت زده شود، طبق قانون صادر کننده مجوز که رئیس اتحادیه است، تمام مسئولیت‌های این مجوز به عهده آن است.

برخی بررسی ها فقط از عهده بازرس تخصصی صنف بر می آید

وی افزود: فرض کنید شخصی بر ملک پدری فردی، مجوز کسب و کار می‌گیرد و به فرض صاحب آن ملک نیز در داخل کشور نباشد، در این شرایط رئیس اتحادیه در راستای تایید اشتباه این مدرک دادگاهی می‌شود و از او سوال پرسیده می‌شود که با چه حقی این مجوز را صادر کرده است؟ یا موضوع دیگر در این مثال این است که بررسی بودن یا نبودن فرد متقاضی در ملک مورد نظر بر عهده اداره پست است، اما مگر پستچی می‌تواند تشخیص بدهد که آن فرد مشغول در فروشگاه به چه کاری مشغول است تا تایید کند؟

فرجی تصریح کرد: تشخیص موارد فوق الذکر فقط از عهده بازرس تخصصی صنف برخواهد آمد. بنابراین اتاق اصناف می‌گوید باید اصل مدارک را بیاورند تا کارمند اتحادیه یا هیئت مدیره اتحادیه آن را بررسی کند تا حق کسی در این زمینه ضایع نشود.

گفتنی است طبق قانون تا نیمه دوم امسال، تمامی مجوزهای کاغذی کسب و کار باید به شناسه یکتا تبدیل شوند. رئیس مرکز بهبود کسب و کار با اشاره به ضرورت شناسه الکترونیکی برای اعتبار مجوزها، تأکید می‌کند که طبق قانون، تمامی مجوزهای کاغذی باید تا نیمه دوم امسال به شناسه یکتا وصل شوند. همچنین از ابتدای سال ۱۴۰۳ هیچ فعال اقتصادی نمی‌تواند بدون داشتن شناسه یکتا فعالیت خود را انجام دهد.

برای انجام مکانیزه شدن صدور مجوزهای کسب و کار موانعی وجود دارد که متقاضیان دریافت مجوز با آن مواجه هستند و فرایند مورد نظر و کارایی سامانه آن طور که باید عمل نکرده است.

لینک کوتاه : https://otaghasnaftehran.ir/?p=1453

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.